Dromen... Ze blijven komen

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tancreda4


Berichten: 18376
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Dromen... Ze blijven komen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-04 20:58

Een tijdje geleden plaatste ik het volgende topic op een ander forum.
=> Dromen...

Kort samen gevat: heb ik elke nacht een droom die ook in mijn hoofd blijft hangen. Ik onthoud ze elke dag. Het zijn vaak geen nare dromen, maar 'gewone'. En altijd komt er steeds iets in voor dat ik de dag ervoor heb gezien. Zo zag ik laatst een rode pers lopen, die ik na keek vanwege zijn klitten. En die nacht kwam er in mijn droom ook een rode pers invoor...
Ik heb de dromen gekregen nadat Genderose is afgemaakt... Maar zij kwam er in het begin niet in voor. Ik had zelf het idee, dat ik de dromen had omdat ik overdag nu niet meer veel doe, terwijl ik daarvoor de hele dag (bij de paarden) bezig was, en geen moment stil zat. Dat is op het moment wel anders...Nu is het nog niet echt veel minder geworden, maar heb enkele tips (zowel hier, als op een speciaal dromenforum) de tip gehad om in ieder geval mijn dromen gelijk bij het wakker worden op te schrijven. Soms lukte mij dat, soms ebte de dromen hoe langer en beter ik eraan probeerde te denken, uit mijn hoofd weg...

Ik had me er inmiddels wat bij neer gelegd, en het leek wel iets midner te worden, maar nu heb ik dus een steeds terug kerend onderwerp in mijn dromen sinds twee weken... Genderose.
Elke nacht droom ik dat ze weer terug is van weggeweest, nog wel de zelfde gebreken heeft, maar ik haar weer terug heb. De ene nacht gewoon bij de boer, de andere nacht bij andere mensen. Laatst droomde ik dat ik een gesprek had met de boer zijn vrouw, en zei vertelde dat Gennie bij hun tante stond... Maar ik kon niet bij haar komen, het lukte gewoon maar niet... en dat soort dingen...

Opzich heb ik niet zo heel veel problemen met dromen, tja, soms lastig, maar deze wordt ik gek van... Ik wil namelijk dolgraag het achter mij laten, door gaan met mijn leven en niet stilstaan met het verdriet. Ik schrijf veel van me af in mijn dagboek, praat met mijn vriendin en heb ook het gevoel dat ik het heb geaccepteerd dat mijn meisje weg is.

Maar deze dromen helpen me er niet echt bij om het achter me te laten.
Door die dromen blijven mijn gedachte weer steeds daaromheen spoken, ik wil geloven dat Gennie dood is, maar die dromen maken me verwarrend... Waarom gaan ze nou niet weg, waarom laten ze me niet met rust.

Even kort samengevat, ik wordt gek van die dromen... Ze helpen me er niet bij, maar lijken het allemaal juist erger te maken...
Het is waarschijnlijk gewoon het verdriet, dat ik overdag al verwerkt schijn te hebben (kan zonder problemen over haar praten enzo) maar in mijn dromen weer naar boven komt.
Ik weet alleen niet wat ik er mee aan moet... Omdat het zoveel verwarring met zich mee brengt. Ik probeer het achter me te laten, maar de dromen zorgen er weer voor dat ik me er weer ga mee bezig houden... En sommige dromen hebben betekenissen als je ze vaak krijgt... Nu weet ik dat ik het zinnetje: "zou ze dan toch nog in leven zijn..." moet verdringen, maar dat wordt met deze dromen minder makkelijk...

Sorry voor het lange verhaal...
Mischien vinden jullie me zeuren, maar moet het gewoon even kwijt...
En msichien zijn er mensen die ongeveer hetzelfde hebben als mij...

[o] Wietje-pietje-poepsienees! [o]


Cloudy

Berichten: 25
Geregistreerd: 13-01-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 21:02

k had het gelezen op het andere forum...

Je kan alles kwijt hoor Ingrid, maak je geen zorgen....

Ik denk dat, ook al wist je wat er met gender ging gebeuren, dat het onbewust toch een inpact had op je leven. Ik denk dat je alles nog een plekje moet geven en dat de dromen met de tijd minder worden...

Hang in there girl

Cloudy ( Liesje van paarden.serveronline )

Knuff

I am a dreamer....

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 21:13

Dat je er overdag gewoon over kunt praten, wil niet meteen zeggen dat je het helemaal verwerkt hebt. Ik kan me voorstellen dat je nog steeds rouwt. Dat je iedere nacht over een levende Genderose droomt kan ook gewoon betekenen dat dat je liefste wens is. En dat is natuurlijk helemaal niet raar.

Ik kan me voorstellen dat het je gek maakt, ik heb zelf ook altijd vrij heftige dromen die ik meestal onthou en dat kan je behoorlijk in de war brengen.

Het gaat vanzelf over, denk ik. Probeer er ontspannen over te zijn. Het hoort waarschijnlijk gewoon bij jouw rouwproces.

Ik ga je nu iets heel raars vertellen, maar als ik last heb van dat soort dromen, en ik schrik wakker, dan ben ik vaak heel verdrietig en in paniek. Dan helpt het bij mij altijd om aan "My little ponies" en "de troetelbeertjes" te denken. Bloos (en ik ben 25). Misschien heb jij ook wel zoiets dat je kan helpen op zo'n moment.

Het wordt vast minder, sterkte meid!
Ach gut

Joyce

Berichten: 6357
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 23:14

Het is heel normaal hoor. Naar mijn idee horen dromen bij het verwerken. Vaak droom je ook over dingen waar je bewust, of onbewust, veel mee bezig bent. Je hebt het nog lang niet geaccepteerd dat ze er niet meer is. Daar is gewoon tijd voor nodig. Je moet er niet mee bezig zijn het te willen accepteren. Dat gebeurt gewoon. Je hoeft haar niet te proberen te vergeten. Daarvan gaan je dromen echt niet weg.

Ik heb zelfde soort dromen gehad bij het overlijden van mijn pony. Wel iets anders. Ik zag hem staan, er waren veel mensen, maar er zat een sloot bij hem. Ik zat op mijn knieen om hem proberen aan te raken. Het lukte met geen mogelijkheid. Maar ik denk anders en makkelijker over dromen. Het heeft een reden dat je iets droomt. Voor mij waren het steeds weer tekenen dat ik er te veel mee bezig was.
Ik heb nog meer dromen gehad. Die waren niet altijd prettig.
Toen ik het eenmaal wel echt achter me had gelaten en inzag dat ik doormoest droomde ik mooie dingen. Dat we samen mende, want dat wilde ik altijd graag.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.. Het heeft gewoon een doel dat je droomt..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie