Bellen in OV...dit gaat tever!!

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Bellen in OV...dit gaat tever!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-03 21:04

Ik reis de laatste tijd nog al wat met het Openbaar Vervoer. (tram, trein en bus) en ik kan je zeggen..............er wordt veel gebeld tijdens het reizen.

Zelf doe ik maar heel af en toe omdat ik niet vind dat de rest van de wereld aangaat wat ik bespreek.

Vandaag was er een dame die haar HELE priveleven en dat van anderen in een stampvolle bus over de telefoon aan het bespreken was. Ik heb letterlijk alles kunnen verstaan zonder te luistervinken.

Ik kan jullie vertellen dat haar vriendin net een kindje heeft geboren dat bij de geboorte is overleden door verstikking omdat de navelstreng om de babie zijn nekje zat, ze is net gescheiden, heeft net een nieuwe vriend, haar dochter wordt 10 jaar, een oude vriendin is een trut, ze is depressief en noem maar op!!!!
Ik zal niet verder vertellen want dat maakt me geen haar beter dan zijzelf, maar ik vind dit toch echt tever gaan. Ze besprak alles met naam en toenaam.
Ik stoor me daar zo aan. Het is dat de bus te vol was anders was ik ergens anders gaan zitten. Ik stond op het punt om haar te vragen of ze wel in de gaten had dat iedereen mee kon luisteren, toen ze net uitstapte.

Ik vind dit niet normaal. Hebben jullie ook van dit soort ervaringen of bespreken jullie ook je hele priveleven en dat van een ander tijdens het reizen met OV????

Ik ben benieuwd!

Op zoek naar de zon!!!


Bas232

Berichten: 1088
Geregistreerd: 18-11-03
Woonplaats: Heppen, Belgie, Europa

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 21:06

Ze belde toch wel handsfree he? Anders mag je niet rijden

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 21:07

Pas heb ik met een gozer keihard zitten lachen om een grietje wat ook alles over haar vriendjes en vriendinnen zat te vertellen.

Sja maar af en toe denk je echt van kan dat nou niet op een ander tijdstip.

Nog een humoristisch ding: Ik zat bij 4 opgeschoten pubers in de trein die gingen elkaars vriendinnen bellen, en dan op handsfree. De hele coupe kon er wel om lachen, er waren er zelfs 2 die er bijna in bleven. Toen gingen die gasten die vrouwtjes ook in het gesprek betrekken ik heb echt vreselijk gelachen.

Maar ach da's wat anders dan je hele priveleven bespreken.

:evaw:

MrMagic

Berichten: 705
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 21:08

Ach, dat zijn mensen die graag willen opvallen en daarom extra luid gaan spreken en ze storen zich echt aan niemand.

Gewoon negeren, je schiet er anders toch niets mee op.

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-03 21:15

Negeren?? Kon ik het maar. De bus was zo vol en zij was zo druk met bellen dat ze niet in de gaten had wanneer de bus ging rijden en tot 4x toe zowat bij me op schoot belande!!!

Soms moet ik er idd gewoon om lachen. Mensen liggen ook dubbel wanneer mijn telefoon gaat om er dan een heel echt paardengehinnik klinkt. (echt onwijs echt klinkt die Haha! ) en dan lachen we ook wat af. Maar wanneer je privedingen gaat bespreken en zeker over iemand anders dan gaat dat tever.

Op zoek naar de zon!!!

Charlotte

Berichten: 2720
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 21:20

Ik ben volgens mij een geval apart, ook ik reis nogal een aantal uren per maand met het OV, en aangezien ik in een intercity van 2 uur zit kujn je heel wat gesprekken volgen. Maar.. als ik gebeld word, vind ik het haast genant, ik zoek altijd zo snel mogelijk mijn telefoon, praat zachtjes en heb volgens mij ook altijd een boei van een hoofd Knipoog

Ik snap dan ook niet dat mensen zo openhartig in de trein gaan zitten bellen. Storend is het voor anderen zeker, maar jeetje, hou je privé leven toch lekker voor je ( en al helemaal dat van een ander! )

Vandaag even geen achterhaalde quotes

Kwanyin

Berichten: 18304
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 21:22

Ja dat kan wel eens storend zijn, als ze zo luid aan het praten zijn over "privé"dingen. Een paar jaar geleden zat er een meisje op de bus, op de achterbank, zo een tuttebel met vijf kilo schmink en om de week een ander vriendje, je kent dat wel... En ik zat in een vierzit een paar plaatsen ervoor met mijn gezicht naar haar. Wat doet ze: Ik zie haar echt stiekem in haar jas gaan en ergens mee prutsen. Plotseling gaat 'toevallig' haar gsm af, die neemt ze dan uit haar zakken, doet ze alsof ze opneemt en zegt ze: "hallo, hallo, met wie spreek ik..." En dan deed ze zo alsof iemand had neergelegd Rolleyes Jezus wat een opschepper Gaaaap

Maar weet je wat ik eigenlijk nog vervelender vind. Gsm in de kerk, eigenlijk zouden ze die dingen daar moeten verbieden. Echt niet leuk hoor, de vader van een van je vriendinnen is gestorven en de hele familie ligt een beetje verderop te wenen, gaat daar heel achteraan in de kerk een gsm af en neemt die vrouw nog op ook en begint ze fluisterend iets te zeggen Vind ik toch iets te ver gaan.

I used to walk in a room full of people and wonder if they liked me.
Now I look around and wonder if I like them.

Diana_Mabel

Berichten: 6873
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 22:57

Ik hoorde een vrouw bellen dat haar man de sopekip uit de vriezer moest halen...
En verder vaak mensen die een vriend of vriendin bellen om bij te kletsen..dan ben ik ook meteen op de hoogte tsss en daar zit ik nou net niet op te wachten als ik met een plofkop uit mijn werk kom.
Dan verlang ik wel baar eigen vervoer lekker geen gezeur dan maar file Lachen

Mijn toppunt was in de tram. Het type wiseguy die staat te bellen in de tram met oordopjes en zijn handen nochelant in zijn zakken in de loze ruimte te kletsen over koetjes en klafjes niet erg boeiend. Hangt op en belt de volgende.
Eerst dacht ik nog, die spoort niet en toen zag ik die dopjes... hij spoort nog steeds niet maar een psychiater hoeft er niet aan te pas te komen Lachen hoewel.... Lachen

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 23:10

Het gebeurt tegenwoordig alleen maar. Iedereen belt in het OV. Ik moet toegeven dat ik het ook wel eens doe, maar alleen om mijn vriendje te vertellen dat ik onderweg ben. Ik stoor me vooral aan irritante toontjes van telefoons (wat is er mis met ' tring tring'?), en mensen die hun telefoon pas na 100 keer overgaan opnemen (Ja halloooo, je denkt toch niet dat iedereen Fransje Bauer als ringtone heeft, toch?).

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

gomir

Berichten: 23724
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 23:30

Ik kan er meestal wel om lachen...Bloos (en als ik een beetje geïrriteerd ben dan erger ik me dood) Maar ik kan er niets aan doen dat ik dan per ongeluk alles hoor, je vangt nog eens wat op Knipoog

Vind mensen die hun telefoon heel laat opnemen en mensen die met hun ringtones zitten te spelen eigenlijk nog irritanter...Clown

Mensen die heel luidruchtig praten in de trein vind ik zonder telefoon trouwens net zo irri
Een vriendin van me ving laatst nog een heel verhaal over mij op in de trein, maar aangezien dat door de zus van een bokker was treed ik niet in details Haha! (wel sneu dat mijn zusje een paar dagen later de boel onder gespuugd heeft toen ze ziek werd...mogen jullie raden wie dat opgeruimd heeft Extreme duivel )

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 23:52

Ik ben weleens een trein in gestapt en ging zitten, zaten aan de overkant van het pad twee buitenlanders die keihard liepen te gammelieën in hun eigen taal Verward Ik heb er niet langer dan 1 minuut gezeten en ben naar de achterste coupé gegaan. Ik werd wel vreemd aangekeken Verward

It never eats, it never sleeps, it never stops...

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 00:28

gomir schreef:
Vind mensen die hun telefoon heel laat opnemen en mensen die met hun ringtones zitten te spelen eigenlijk nog irritanter...Clown


Hebben ze net een nieuw mobieltje gekocht met 380 ringtones en een volume dat regelbaar is van 1 tot 30, moet dat ding per se in de trein aan een praktisch warenonderzoek worden onderworpen. 'Goed hè, kan die allemaal'. Ziek

Ik erger me niet zo snel aan dingen, en bellende mensen in het OV kan ik nog wel hebben. Ik maak me er ook wel eens schuldig aan, hoewel ik liever geen hele privéverhalen ga ophangen in een volle coupé. Ik bel dan ook bij voorkeur op een leeg balkon. Maar als iemand z'n hele voorraad ringtones gaat zitten uittesten, dan ben ik weg. Scheve mond

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Carlaa

Berichten: 2863
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Zuidoost Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 02:27

Karin schreef:
Maar als iemand z'n hele voorraad ringtones gaat zitten uittesten, dan ben ik weg. Scheve mond


Grrr... Daar kan ik ECHT niet tegen. Dan sta ik gerust op en vraag ik of dat alsjeblieft wat zachter kan zodat ik het niet hoor. Gatver, dat populaire gedoe... De tijd van: "Kijk eens, ik heb een gsm" hebben we nu toch zo langzamerhand wel gehad? En dan kunnen ze vaak ook nog niet kiezen tussen een stuk of 5 van die toontjes, dus als je ze dan allemaal 10 keer luisterd, kom je er misschien wel uit... Boos!

Bellen vind ik eigenlijk nog niet zo storend, zolang ze maar niet gaan lopen schreeuwen en overdreven idioot gaan lachen...

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-03 08:33

Tja, bellen dat ik eraan kom "schaaaaaaaaaaaaaaat, kom je me op ophalen....aaaaaah toeoeoeoeoeoe' doe ik ook nog wel eens, maar ik ga niet uitgebreid zitten bellen.

Gaat die mensen geen kont aan wat ik in mijn vrije tijd uitspook Tong uitsteken

Vorige week zat er een vrouw en die ging me toch een potje hard zitten praten in dat ding. De hele coupe keek geergerd haar aan, maar zij trok zich er niks van aan.

Het lachwekkende is dat zij zich heeeeeeeeel interessant vond, maar het toestel was uit het jaar 0 en ze kon er ook niet echt soepel mee omgaan Haha!
Lachuh!!

Op zoek naar de zon!!!

Relly

Berichten: 733
Geregistreerd: 13-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 08:46

hahah, bellen in het ov ja dat doe ik ook wel eens. Bloos
Maar ik ga meestal geen priveverhalen vertellen en heb ook geen lange gesprekken. ( alleen bij noodgevallen Haha! )

Maar weet je wat ook irritant is? Dat als je om 7 uur s'morgens doodmoe in de bus zit en er twee mensen zitten te praten waarvan die vrouw elke minuut in keihard lachen uitbarst.En dat elke ochtend! Boos!
Elke ochtend zit er dus ene vrouw in de bus die blijkbaar alles grapig vind en dan echt op volume tien gaat lachen. Verward
Grrr. zo zwaar irritant De hele bus kan het horen.
Maar ja je kan moeilijk zeggen, he stop eens met lachen. Rolleyes

Ing__

Berichten: 11176
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 08:50

ja heel irritant!
vooral als die gesprkken redelijk persoonlijk zijn, vind ik het irritant om dan alles ook te horen!

Wat ook zo irri is zijn van die beltonen die vreselijk zijn!
Ik bel eiegnlijk nooit in het OV, omdat ik idd niet vind dat iedereen hoeft te horen wat ik moet bespreken..

Ik bel altijd op de fiets Haha!

Dag lieve mama...

12344321
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 08:55

Ik kan met kapot ergeren aan luidruchtige mensen in de trein. Laatst zat ik in de trein terug vanaf school, ik was al wat ziek aan het worden dus m'n oren toeterde al behoorlijk, stappen er 4 meisjes in. Echt van die arrogante rotmeiden, grote bek, asociaal gedrag, gekleed alsof ze niet een niet nader te noemen deel van Amsterdam uitgerold kwamen, je kent het wel.
Die meiden maakte me daar toch een ROTHERRIE niet normaal, ook met die rottelefoontjes spelen. Echt heel vervelend.

Ook van die grietjes die op maandag ochtend hun vriendje moeten bellen in de trein, en dan het hele weekend inclusief alle intieme detail door de coupe bleren. Pffff ik heb geen ochtendhumeur maar dat soort mensen creeeren er wel een hoor!

Ik wil ook wel eens aan de telefoon zitten met iemand als ik in de trein zit, maar ik houd het wel op een volume dat niet de halve trein mee kan luisteren. En dan nog ga ik niet mijn hele priveleven over de telefoon bespreken.

BlackWych

Berichten: 1971
Geregistreerd: 03-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 09:00

Ik had er ook zo een in de bus zitten (neem tegenwoordig een andere bus) die dus steevast op weg naar huis ging zitten bellen. Maar waar die nou een telefoon voor had? Geen idee! Met dat volume konden ze haar toch wel horen... Cool

OK, OK, ik zit ook wel eens te bellen in de bus of metro, maar probeer het wel zo veel mogelijk te beperken en ook het volume zo laag mogelijk te houden. Kheb overigens een "gewone" beltoon Haha! mijn vriend heeft ook dat hinnikende paard in zijn mogelijkheden.

=^.,.^=

De grootste overwinningen zijn behaald door nog even vol te houden...Remember before you point your finger at someone else to blame, you point at least three fingers at yourself...

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 09:03

Trouwens harmen belt mij vaak 'Wat eten we en hoe maak ik dat klaar'. Dan zie ik ook mensen grinniken, maar stiekem moet ik zelf ook lachen als harmen belt Haha!

:evaw:

peeky

Berichten: 3752
Geregistreerd: 29-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 09:04

Ik vind het fantastisch! Mensen afluisteren in de bus wel te verstaan...heb toch meestal niets te doen en dan is het een welkome afleiding Haha! Maar dan moeten ze wel iets interessants te vertellen hebben, want ik irriteer me aan zinloze gesprekken (hai, ik had niets te doen dus ik denk: ik bel even...) en mensen die heel hard gaan praten als ze telefoon hebben (irri!)

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 10:22

Ik vind het soms ook wel grappig. Alleen niet op maandagochten *gaap* de verhalen horen van het weekend. Verder stoor ik me er niet aan! En als ik zelf gebeld wordt neem ik ook gewoon op!

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 10:51

*LOL* Ik hoor mijn mobiele telefoon nooit, hij staat wel op z'n hardst, maar ik hoor hem gewoon niet, dus als ik eindelijk heel in de verte iets hoor, denk ik oeh oliebol Bloos! En neem hem op, omdat ik dus een dove kwartel ben, is het vaak mijn vader die belt. Nou, dan hoort dus de héle trein mijn pa die vraagt met welke boot ik kom. Ja, met de boot van 10 over 5 he Lachen JAAA, OKAY!!! IS GOED DAN ZIE IK JE DAAR (maar dan in het plat he Haha! ) sowieso ook met gewoon bellen is hij gewend de afstand te overroepen

Anderen versta ik nooit, ik schrik me alleen altijd rot als ik aan het lezen ben, en ineens JA, DAT IS HIER MET MIJIJIJIJ.... Dat is dus duidelijk... Want vervolgens hoor ik ze enkel, maar kan ze niet verstaan, maar dat ligt aan mij Haha!

rode_kool

Berichten: 4415
Geregistreerd: 06-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 12:01

Ohhhhh jah zo stom is dat he!
Paar weken terug lag ik echt zo hard in de scheur, er liep zo'n blonde snol op helemaal onder de plamuur, en ze had ehm een bh aan met een doorzichtig truitje aan, en dr string hing helemaal boven dr broek uit, hij zat letterlijk op dr rug Tong uitsteken
Fantastisch, de hele bus in de scheur toen het meisje uit ging stappen Haha!

gewoon geen onderschrift :D

12344321
Berichten: 9836
Geregistreerd: 14-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 12:13

Maya schreef:
:)) Ik hoor mijn mobiele telefoon nooit, hij staat wel op z'n hardst, maar ik hoor hem gewoon niet, dus als ik eindelijk heel in de verte iets hoor, denk ik oeh oliebol Bloos! En neem hem op, omdat ik dus een dove kwartel ben, is het vaak mijn vader die belt. Nou, dan hoort dus de héle trein mijn pa die vraagt met welke boot ik kom. Ja, met de boot van 10 over 5 he Lachen JAAA, OKAY!!! IS GOED DAN ZIE IK JE DAAR (maar dan in het plat he Haha! ) sowieso ook met gewoon bellen is hij gewend de afstand te overroepen

Anderen versta ik nooit, ik schrik me alleen altijd rot als ik aan het lezen ben, en ineens JA, DAT IS HIER MET MIJIJIJIJ.... Dat is dus duidelijk... Want vervolgens hoor ik ze enkel, maar kan ze niet verstaan, maar dat ligt aan mij Haha!


Ik ken dat, mijn vader kan het "bellen" ok prima af zonder telefoon. En mijn zusje denkt dat dat erfelijk is want die doet het ook.
Het lijk wel hoe verder ik van ze af zit hoe harder ze gaan praten.
Ik kan mijn telefoon gewoon neerleggen en ik hoor ze nog Verward

laura1979

Berichten: 574
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 12:34

Ik erger me er gelukkig niet meer aan, lang leve de auto. Maar heb me wel eens schuldig gemaakt aan dit soort dingen, niet dat ik m'n prive leven helemaal ging vertellen. Alleen omdat ik me verveelde, dan maar vriendinnen of toen nog m'n vriend bellen. Soms was het echt hilarisch, vond de rest van de bus trouwens ook. Heb zelfs 1 x iedereen in de bus geprobeert te beschrijven kreeg hele leuke tips van medepassagiers, dit was echt de busreis van m'n leven....lol.. Maar zou dit nu niet meer doen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, Googlebot en 47 bezoekers