Rare aktie van het CWI...

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Rare aktie van het CWI...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-03 10:17

Word ik gistermiddag om 6 uur gebeld...
Een kerel die zegt van één of ander bedrijf te zijn en mijn CV van het CWI te hebben gekregen. Hij spreekt mij aan met mijn meisjesnaam. Dat vond ik al vreemd, omdat ik die naam al anderhalf jaar niet meer gebruik.
Kwam er een heel verhaal (eerder een kruisverhoor), of ik commercieel was ingesteld en zo. Dus ik antwoord een beetje vaag, in de veronderstelling dat hij mijn CV wel voor zich zou hebben liggen, waar alle informatie gewoon in staat. Niet echt een lekkere basis dus voor een telefonisch sollicitatiegesprek.
Dus het gaat nog even zo door, komt de aap uit de mouw: zij zijn een bedrijf die doet in electrotechniek en engineering en ze zoeken een technisch-commerciele medewerker. Die natuurlijk affiniteit moet hebben met techniek, iets dat ik dus helemaal niet heb... Dus ik was niet geschikt, stelde hij vast.
Inmiddels was ik vreselijk aan mezelf gaan twijfelen, want ik reageer af en toe wel eens met dat eenvoudige "ik solliciteer" knopje bij een vacature op werk.nl, maar deze kon ik me echt niet herinneren. Ik durfde er ook niet zo direct naar te vragen, want het staat wel heel erg dom, als je niet eens meer weet waar je op gesolliciteerd heb, toch Blond ?

Later zat ik uit alle macht te verzinnen wat dit nou geweest zou kunnen zijn... Ik heb inderdaad de laatste week op zo'n solliciteerknopje gedrukt, maar daar had ik al via mail een reactie op gehad, dus die kon het niet zijn. Zelf zou ik nooit reageren op zo'n functie, omdat ik dus geen affiniteit met/kennis van techniek heb. Bovendien sprak hij me aan met mijn meisjesnaam, terwijl ik die niet in mijn CV op de site vermeld heb. De enige die werkt met mijn meisjesnaam, is het CWI. Dus moest het via het CWI verstrekt zijn.

Dus ik bel net het CWI, want waarschijnlijk kunnen zij wel in het systeem zien of er activiteiten zijn geweest op mijn account. Van dit bedrijf stond er dus niks in het systeem.

Vraag ik me toch af hoe dit heeft kunnen gebeuren... Normaal word je netjes op de hoogte gesteld als je CV aan een werkgever wordt doorgespeeld, zeide ze bij het CWI. Helaas belde de man met een geheim nummer en heb ik verder geen gegevens opgeschreven... Frusty Dus ik kan ook niet terugbellen. Ik weet alleen dat het een electrotechnisch bedrijf is in Gorinchem, die van plan was naar Arnhem te verhuizen.

Zou dit echt geweest zijn, of ben ik ergens belazerd?? (krijg ik geen prettig gevoel bij... Scheve mond )


djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 11:29

voor een week of 3 geleden stond in de krant dat iedereen via (ik geloof) werknet.nl of zoiets) cv's kon bekijken. Ik heb dat uitgeprobeerd en ja hoor.....zag een heleboel cv's voorbij komen met alle gegevens erbij dus hoe je heet, geboortedatum, adres etc etc. Kwam zelfs iemand van een straat verderop tegen. Ik kijk hier niet van op want ook mensen met minder goede bedoelingen kunnen zo aan je gegevens komen.

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-03 12:17

Dat is waar, maar op de CV die ze kunnen pakken van internet, staat de naam van mijn man op. Die man sprak me aan met mijn meisjesnaam, en díe is alleen bekend bij het CWI zelf...

djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 12:45

wat raar....maar weet je zeker dat jou meisjesnaam er niet bij staat...heb je ook gekeken op internet (bedoel dit niet belerend hoor). Want normaliter MOET je als getrouwde vrouw OOK je meisjesnaam vermelden. Misschien staat de CV wel 2x op het internet...1x met meisjesnaam en 1x zonder.
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een een of andere typemiep van het CWI jou gegevens wel heeft gegeven maar daar niets over vermeld heeft in het systeem........zou me ook NIETS verbazen.

....ongeloof...daardoor sprakeloos....

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-03 12:47

djuno"]
wat raar....maar weet je zeker dat jou meisjesnaam er niet bij staat...heb je ook gekeken op internet
[/quote]Ja, heb ik gecheckt. Meisjesnaam staat er echt niet bij.

[quote="djuno schreef:
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een een of andere typemiep van het CWI jou gegevens wel heeft gegeven maar daar niets over vermeld heeft in het systeem........zou me ook NIETS verbazen.
Dat denk ik dus ook. Ik heb in ieder geval wel mijn telefoonnummer uit m'n CV gehaald.

[edit] Ik heb trouwens al een rondje gebeld in Gorinchem, maar geen van de bedrijven in die brache had een vacature open... Verward

Sitie

Berichten: 2947
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 14:27

volgens mij mag de CWI dot niet eens doorgeven....

---->>> e_l_m_o is nu Sitie <<<----

Learn from the mistakes of others.You can’t live long enough to make them all yourself.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Googlebot, niks en 34 bezoekers