Bokt.nl • vraagje over photo shop
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 14:58
door marfiek
hallo....allemaal ik heb ef een vraagje

ik werk al een tijdje met het programma photo shop maar nu heb ik een vraag
je hebt weleens van die hele kleine achtergrondjes of juist grotere en dan heb je een foto van je paard en die is dan net te klein of te groot die maat kun je veranderen week iemand hoe dat moet verder snap ik alles wel van dat programma

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 15:05
door orri
Dat kun je doen in een ander venster, dus voor het paard gebruik je een andere file, die kun je dan groter of kleiner maken en op andere wijze vrij bewerken en dan kopieeren en plakken in de andere.

Dat is wat ik meestal doe...bv

Afbeelding

ik heb voor het paard en de schaduw een apart venster gebruikt, de schaduw was een exacte kopie van het paard heb ik omgedraait gespiegeld en met waterverf hihihi wat verandert...

Verder doe je de grootte veranderen onder Image en dan Image size...


_________________
<FONT COLOR="white">*Experience: something you don't get....until after you need it.*</FONT>
<FONT COLOR="purple">[img]../upload/19/925.gif[/img]*Moderator Verslag van de Dag*</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-09-02 16:06 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 15:20
door Jura
Je kan ook gewoon een plaatje dat al in een ander plaatje zit, groter of kleiner maken met 'scale'. Dan hoef je niet van te voren te bedenken hoe groot ie moet worden. Je moet gewoon in lagen werken zodat je elke laag kan bewerken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 15:29
door orri
Ik ben vaak net ff te lui om lagen aan te maken *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 15:30
door Jura
Echt waar??? Ik werk alleen maar met lagen, vooral als je heeeel veel 'elementen' in 1 documentje hebt. Kan je alles nog achteraf bewerken enzo.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 17:59
door Kitty
Ik werk in Photoshop ook met allemaal layers en vind het ook erg irritant dat dat in Illustrator niet kan...

Je kunt om een plaatje te vergroten/verkleinen ook de selecteren-knop aanklikken. Dan klik je met je rechtermuisknop op het plaatje en kiest: numeric transform- hier kun je het percentage dat je plaatje moet verkleinen aangeven. Ook kun je kiezen voor free transform en het plaatje met de hand verkleinen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 22:09
door orri
Ja Jura als ik 'ingewikkeld bezig' (meer dan een foto uitsnijden en plakken) wil met veel onderdelen wel (wat ik haast niet meer doe)...maar dit gaat om 2 dingetjes, paardje uitknippen en plakken... Lachen Als ik begin in een nieuwe file doe ik het overigens vaak wel hoor, maar gewoon deze kleinigheidjes niet....

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-01 23:19
door Mayo
Whheehehehe! Ik ben echt een photoshop knurft. Ik heb er nog nooit mee gewerkt, raar eigenlijk. Ga toch maar eens paps lief aankijken of hij het wil installeren.