*G*R*M*B*L Wat heb ik me weer rot geërgerd !!!

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

*G*R*M*B*L Wat heb ik me weer rot geërgerd !!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-03 14:36

Zit ik vandaag op school, we hadden vergadering met het groepje waar ik in werk. (we werken nl in groepen op deze school, heel veel samen werken dus) En we hadden het even over hoe we over elkaar denken, hoe we elkaar zien. Dingen zoals; omgaan met kritiek, motivatie, samenwerking, plannen en organiseren en hoe kom je voor jezelf op.
En wist alweer precies wat ik moest verwachten van hun, dus ik ergerde me van te voren al.
Nu zal ik eerst even een stukje vertellen over de anderen in mijn groepje en hoe hun de dingen bekijken en aanpakken.
Het begon vooraan in het school jaar al, want we hebben bepaalde vakken waarvan we de opdrachten in de groep nakijken. Iedereen blèrt dan zijn of haar antwoord en degene die het hardst blèrt krijgt zn gelijk. En ze vonden dat ik niet hard genoeg mee schreeuwde, nou ben ik dus ook helemaal niet iemand die gaat lopen schreeuwen of praten als er toch niemand luisterd, want als ik ergens een hekel aan heb is het wel op tegen de muur te praten. Nu zitten er dus een paar mensen in die groep die altijd hun gelijk willen hebben en dus niet tegen kritiek kunnen, maar dat zelf niet door hebben dus, want ze vinden zichzelf geweldig.
En die hebben dus maar hebben besloten dat mijn ‘samenwerking’ in de groep niet goed is, alleen maar omdat ik dus niet aan het mee schreeuwen ben tijdens dat nakijk gedoe. (terwijl er nog tig andere onderdelen zijn die meetellen in de beoordeling van de samenwerking, want we moesten ook werkstukken ed maken met zn allen, waarbij ik dus wel evenveel heb gedaan dan die anderen, als het niet meer is, maar daar houden ze geen rekening mee..!) En daar gaven ze dus ook kritiek op, maar wél op zo’n manier dat je, je dus snel voelt aangevallen, echt een beetje op een botte manier. (een beetje kinderachtig) En ik ging dus in de verdediging, en daar baseerden ze dan dus maar weer op dat ik niet om kon gaan met kritiek! Nou ben ik dus niet iemand die zich snel voelt aangevallen, als het maar een beetje op een opbouwende manier word gebracht, maar dat is bij iedereen wel zo denk ik.
En dan het opkomen voor mn eigen mening, deed ik niet genoeg.. nou vráág ik je.. als ik het ergens niet mee eens ben laat ik dat ook duidelijk weten, maar volgens hun deed ik dat alleen waneer ze er naar vroegen..! *mijn bloed kookt alweer bijna* En dan de motivatie… hadden ze ook weer zo’n lekkere beoordeling op, dat ik geen eisen aan mn werk/resultaten stel, dat ik snel tevreden ben..! Nou als ik íets wil is het wel goeie resultaten boeken! (ik had vandaag ook weer een toets, had een 9..) En dat geldt dan natuurlijk vooral voor mn eigen resultaten. Maar ook dat baseren ze weer op dat nakijk gedoe, omdat ik niet altijd mn huiswerk had, omdat ik toch wel wist dat het niet veel zin had om met hun mee te gaan discuseren.. *van eerlijke discussies voeren hebben ze zeker geen kaas gegeten..!* Ik had mn huiswerk een paar keer niet, dus ik stel geen hoge eisen aan mn werk… Nou reken maar dat ik de toetsen voor die vakken goed leer hoor voor mezelf, ik heb 2 opleidingen gehad nu en deze wil ik zeker met goed resultaat afmaken! En we moeten voor onszelf ECDL toetsen maken en plannen, guess eens wie het verst is en met de hoogste percentages.. Ja ik dus. En dat is gewoon een feit. (ik verzin het dus niet en ik kan er ook niet over liegen, want het is zo of het is niet zo..) En dan maar zeggen dat ik niet plan en organiseer en geen eisen stel.. *zucht*
En dan die mensen in mn groepje, waar ik dus totaal niks mee heb…
Er is een jongen die heeft altijd gelijk volgens zichzelf, laat anderen nooit uitpraten en is een enorme perfectionist… Kan absoluut niet tegen kritiek, maar ja hij blèrt wel mee in de discussies met dat nakijken dus ze beoordeelden hem wel redelijk in alles, zelfs voor omgaan met kritiek vonden ze hem beter dan mij… nou als er iemand snel zich voelt aangevallen is hij het wel. Dan zo’n dom wijf die ook absoluut niet tegen kritiek kan en die een égo(!)(!)(!) heeft… altijd menen dat ze beste is, altijd kritiek op een ander (wat ze achter diegene hun rug om zegt (de rest opstoken)) en toen haar vriendin (of iig het meisje in de groep waar ze veel mee optrekt) een hogere beoordeling kreeg voor plannen en organiseren dan haar ging ze er tegenin als een klein kind; “dat is niet eerlijk.. blèr, blèr, blèr, blèr!!!” En de rest van de groep gaf haar een redelijke beoordeling op omgaan met kritiek…. *Ik wil nu héél graag iemand een dreun geven Stoom uit je oren * En ze kreeg ook een redelijk hoge beoordeling op samenwerkn, nou de enige reden dat ze ‘samenwerkt’ is dat ze graag een hoge beoordeling van de anderen krijgt… (en ook verwacht te krijgen..) In principe doet ze het alleen maar voor zichzelf, ze is ontzettend egoïstisch!
En de rest van het groepje is naar mijn idee een stel meelopers, dat niet graag kritiek wil hebben/krijgen en dus met de rest van de groep een meeloopt….
Al met al erger ik me dood aan de hele situatie, want de groep moet elkaar ook beoordelen en dus hangt een deel van je cijfer af van je groep van jou vind. Zou mooi k*t zijn als ik nu daar problemen mee krijg.. Nou goed.. over een week of 5 veranderen de groepen weer dus dan kom ik voor 20 weken weer in een anderen groep dus ik hoop dat, dat wel een beetje gaat werken. Voorlopig zit ik nog met deze niets zeggende figuren opgescheept.. >;)

(Nog even een vraagje, Wat zouden jullie doen of zeggen in mijn situatie??)


Barb

Berichten: 11790
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 14:42

En wat heb jij precies gezegd in de groep?? Neem aan dat jij over de anderen ook iets moest zeggen?

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 14:45

Ja idd Barb, dat vroeg ik me ook af.
Heb jij dan wat over 'het geschreeuw' gezegd?

Het leven is een gebakje!

Faline

Berichten: 7142
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-03 15:58

Oh, over het geschreeuw heb ik vaak genoeg ook iets gezegd,( ook tijdens het nakijken) En ik heb ook tegen argumenten gegeven over waarom ik het niet met hun eens was, maar daar luisteren ze nauwelijks of niet naar.
Maar deze keer ging het ook vooral om de beoordeling, volgende week gaan we er nog verder op in én hoe we dingen willen verbeteren. Maar ik wil dus volgende week mijn woordje wel klaar hebben. En ik wil vooral niet gaan discuseren op de manier waarop hun dat doen.
Misschien dat jullie daar nog tips voor hebben. (ik ga al mijn ergernissen zeker aankaarten, maar wél even op een volwassen manier)

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 18:20

Jeetje wat vervelend, lesje sociale vaardigheden zou niet verkeerd zijn voor jouw klasgenoten.

Bij mij is het een klein beetje andersom, ik werk in een groepje dat gewoon geen eigen inbreng heeft, ze knikken op alles wat ik zeg... ook erg vervelend. Als ze eens met een idee komen zijn het meestal flutideetjes of totaal onmogelijke dingen.

Maar goed, wat jij kan doen.... Heb je leerprocesbegeleiding?(vergaderingetje met het groepje waar je mee samenwerkt) Daarin kun je dus kritiek geven waar een docent bij zit, zo is er meer orde in een discussie. Zo niet, kun je dat aanvragen bij een leraar?

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie