Wie gaat er komend jaar ook op kamers? Tips?

Moderators: Leo, Dani, Muurp, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Fleury

Berichten: 4855
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Eindhoven

Wie gaat er komend jaar ook op kamers? Tips?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-03 17:27

Ik zit nu in 6 VWO en ga hopelijk volgend jaar naar de universiteit. Ik heb wel een studie voor me die ik waarschijnlijk graag wil gaan doen. Namelijk Algemene gezondheidswetenschappen met richting bewegingswetenschapen (ookal hoeft dat pas in het 2e jaar vast te staan) in Maastricht te kiezen. Aangezien ik in Goirle (onder Tilburg) woon zal ik toch echt op kamers moeten gaan.
Dat is best spannend zo opeens ver weg en alleen. Gelukkig willen er veel vriendinnen van mij ook in maastricht gaan studeren dus dan zitten we neit zover van elkaar vandaan.
Wie gaat er ook op kamers volgend jaar en hoe gaan jullie dit aanpakken/
En dan aan de mensen die net op kamers zitten, hoe vonden jullie de overgang en hebben jullie nog tips voor degene die dus volgend jaar op kamers gaan?
Alvast heel erg bedankt!


Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 17:40

Ik ga waarschijnlijk over een maand op kamers.
Ik woon nu in Amersfoort, en studeer in Rotterdam. Reizen ben ik nu al behoorlijk zat, dus wat dat betreft blij dat ik binnenkort kan verhuizen....

Ik zal je ergens december mijn ervaringen laten weten Knipoog

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Fleury

Berichten: 4855
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-03 17:41

Ik zag dat je ook gezondheidswetenschappen studeerde hoe vind je deze studie? (ookal doe je een andere richting)

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 17:44

Ben er net aan begonnen, dus kan er nog niet erg veel van zeggen.
Maar op zich bevalt het wel
Ik heb over 1,5 week de eerste tentamens, dus ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken.
Het is gewoon een hele brede, veelzijdige studie waar je nog vele kanten mee op kan.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

flowerxxx

Berichten: 2070
Geregistreerd: 26-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 18:06

Ik zit ook vanaf dit schooljaar op kamers en wat ik je zeker zou aanraden is op tijd gaan zoeken. Zeker in een universiteitsstad is het krijgen van een kamer heel moeilijk dus schrijf je nu al vast in bij b.v. de woningbouwvereniging. Ga niet na de examens of pas in de zomervakantie op zoek dan wil iedereen een kamer. Verder een tip

Lachen Verteliedereen die je kent dat je op kamers gaat (ook altijd handig als je inboedel nodig hebt!)
Lachen Schrijf je in bij kamernet.nl
Lachen Paats een advertentie in een regionaal dagblad.

Mij is het heel erg mee gevallen hoewel je in het begin heel erg moet wennen maar een leuke kamer en studie helpen daar zeker bij. Verder is het handig om bij een sportclub/studentenvereniging of zoiets te gaan daar leer je snel mensen kennen. En zorg voor contact met je huisgenoten (ga niet in je eentje op je kamer zitten) aanbieden om te koken of samen tv kijken ook al heb je daar niet altijd zin in maken het leven op kamers meestal veel leuker.

Een tip ga in ieder geval nooit in je eentje naar een kamer kijken! Neem een vriendin mee of een ouder iemand. Als je moet hospiteren in een studentenhuis moet je niet je ouders mee nemen.

voor de rest veel succes

Pino24
Berichten: 1778
Geregistreerd: 06-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 18:11

Ik ga per half december uit huis. Ga in Amsterdam wonen! Samen met een vriendin, in het huis van een kennis van mij. Vlak bij het centrum etc. Spullen etc heb ik bijna allemaal wel. De huur betalen mijn ouders en ik (dmv van mijn studiefinanciering) samen. En met mijn onderhoud zullen mijn ouders ook wel bijspringen.

Ik ga ook bij een studentenvereniging anders ben ik bang dat ik zo vereenzaam daar in de "grote stad" Haha!. En alles met je huisgenootje doen gaat je ook zo vervelen denk ik.

geen

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 19:01

Ik zal er volgend jaar ook aan moeten Nagelbijten / Gniffelen *nee, kan me er idd (nog) niet echt op verheugen Tong uitsteken*.
In Wageningen, SCHIJNT het niet zo moeilijk te zijn aan een kamer te komen maar ik weet eigenlijk niks zeker.
Dus ook handig topic voor mij .

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

Andersom
Berichten: 5452
Geregistreerd: 20-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 19:05

lijkt me GEWELDIG om op kamers te gaan wonen, hopelijk mag ik ook over twee jaar!

Belsje

Berichten: 2952
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 19:17

Ik zit nu voor het tweede jaar "op kot", of op kamer zoals jullie zouden zeggen Lachen.

Het is hier al een paar keer aangehaald, maar zoek een bezigheid, dat is in mijn ogen het belangrijkste. Ik heb bijna een volledig jaar zitten wegkwijnen als een plantje doordat ik me veel te erg opsloot. Sinds dit jaar ga ik sporten, fuiven, en volgende week ga ik zelfs paardrijden voor een keertje Haha! *kucht* studeren is wel iets minder geworden, maar daar letten we wel op.

De overgang was voor mij dan ook een hel, ik kom uit een klein boerendorpje (met meer varkens en koeien dan mensen) en zit nu in een stads-ding met enkel beton, beton en af en toe een miezerig boompje. Alleen hier op de campus is een hééél klein beetje groen.
Ook met het lawaai had en heb ik nog steeds enorme problemen, er is een groot verschil tussen een mus en een ambulance die voor de 30ste keer op een nacht voorbij snort ... Boos!

En dan het eten ... ineens je eigen potje koken, liefst met groenten vlees en aardappelding. Elke dag eten op restaurant is duur, dus leer koken Tong uitsteken ... Gewoon simpele dingen, groentjes koken met een sausje, vlees op een normale manier bakken ... zodat je ook niet alles uit blik moet halen, want daar wordt ik allesinds zooooo futloos van.

Jannelientje

Berichten: 317
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 19:20

Jeeeh Iedereen gaat naar Maatricht. Ehm, toch maar niet iedereen, dan kan ik weer geen kamer vinden Knipoog.
Ik ga dus volgend jaar waarschijnlijk ook op kamer in Maastricht net zoals Fleury. Dus jullie mogen 2 keer zoveel tips geven nu Knipoog

Liefs Janneke

Denk niet aan het probleem maar aan de oplossing!

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-03 19:41

Ik zit nu in t 2e jaar van mijn opleiding. Tips voor het kamerzoeken, plaats berichten in de lokale dagbladen. Zo ben ik aan mijn kamer in een studentenhuis gekomen, maar ik kreeg veel reacties voor een kamer bij een hospita. Ze trokken me allemaal niet, behalve de studentkamer, je zit daar toch met medestudenten, en het was weliswaar een klein hok. Maar ik kon bij toeval na 1 maand doorschuiven naar een grotere kamer. Je kan voor een kamer bij een hospita kiezen, maar dan ben je wel erg op jezelf gericht. In een studentenhuis is het gezelliger, je kan dan bijv. ook gezamenlijk eten. Bovendien gelden bij hospita's regels, heb je toezicht, en ben je minder vrij, ook is het relatief duurder.

Andere tips, zorg voor een hobby, bezigheid. Zorg ook dat je fysiek actief bezig bent. Gewoon genoeg lekker buiten komen. Je hebt de neiging om je op je kamer terug te trekken, omdat dat je eigen ruimte is. Maar je moet ook gewoon lekker bewegen, dat houdt je fris.

Zorg dat je kan koken, ik heb er een aanleg voor. Maar vooral als je voor je eentje moet koken, moet je leren wat de baktijden van een stuk vlees zijn, dat je bij het pasta koken, de pasta af en toe moet omroeren enz. De simpelste dingetjes kunnen je maaltijd verknallen. Kijk dan nu ook eens met je moeder mee, vraag of ze een paar simpele lekkere gerechten "zoals thuis" wil opschrijven. Vooral als je nog moet wennen kan het fijn zijn om die klaar te maken, net zoals thuis. Als je rijst en pasta kan koken, is dat handig, daar kan je flink mee variëren, en is ook lekker. Vlees, aardappels en groente kunnen duur uitvallen, en kost ook meer moeite om te koken.

Zorg dat je nu zicht hebt op waar je je geld aan uit geeft. Probeer dat bij te houden, zodat je weet wat je te besteden hebt nadat je vaste lasten, huur, gezamelijke pot enz. hebt besteed. Er is niets vervelenders naar huis te bellen om meer geld...

De overgang was redelijk moeilijk, met mijn 17 jaar tussen allemaal onbekenden, bijna 200 km van huis. Maar na een paar maanden wen je aan je nieuwe ritme, aan de eigenaardigheden van huisgenoten. En nu heb ik het enorm naar mijn zin hier. Het is gewoon een hele gave tijd van je leven, maar daar moet je wel zelf voor zorgen.

Fleury

Berichten: 4855
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-03 23:01

Heel erg bedankt alvast voor de tips die nu in dit topic staan. Ik denk dat dit wel een nuttig topic word voor alle mensen die op kamers gaan volgend jaar.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie