Studie MER of accountancy??

Moderators: Murthul, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Studie MER of accountancy??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 14:38

He,

heeft iemand van jullie ervaring met deze studies?
Kun je daar dan wat over vertellen??
MER lijkt mij iets breder qua inhoud dan accountancy en dat dan met name in het eerste jaar.
Als iemand wat weet!


gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 14:41

Mer is juist niet breder, omdat je meerdere " onderdelen" krijgt, ga je inhoudelijk minder diep op de stof in dan bij accountancy.

kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 14:45

Ja, dat bedoelde ik ook een beetje zeg meer..breder qua onderdelen..
Maar heb jij ervaring met een van de studies??

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 18:49

Ik heb zelf geen ervaring met deze studies, maar ik hadl aatst in de krant gelezen dat er meer vraag is naar een opleiding waardoor je in iets gespecialiseerd ben dan naar een brede opleiding. Hoe vraag is over 4 jaren kunnen ze helaas niet voorspellen maar je kunt deze opmerking wel in je achterhoofd houden.

kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-03 19:03

Ik neem aan dat je na een jaar wel nog een bepaald richting gaat kiezen. Zijn geloof ik 3/4 richtingen. Heb morgen een gesprek met iemand van die opleiding. Nog tips wat ik zoal kan gaan vragen??

Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 19:30

Pipo"]
Mer is juist niet breder, omdat je meerdere "onderdelen" krijgt, ga je inhoudelijk minder diep op de stof in dan bij accountancy.
[/quote]
Sorry hoor, maar juist omdat je meerdere onderdelen hebt is het breder. En je gaat wel degelijk diep in op de stof, net als een elk andere studie. Iemand die rechten studeert krijg álle recht. Een mer student krijgt recht, economie en managementvakken die indirect of direct verband hebben met datgene waar hij later mee te maken krijgt. Dus bijv. inl. recht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, europees recht, winst en aanmerkelijk belang, Inkomensbelasting en Omzetsbelasting (deze 3 laatste valt dus onder belastingsrecht) Wat dacht je van engels recht!?. Dat is net zo uitgebreid als iemand die alleen studierechten volgt. Deze persoon krijgt het hele wetboek voor zich geschoteld. Een Mer student krijgt ook écht van alles(niet het hele wetboek zeer diep uitgespit, maar alles wordt behandeld wat hij /zij behoort te weten): Economie(bedrijfs, algemeen,commercieel, engelse economie), rechten (belasting, privaat en publiek), psychologie, manegement, communicatie.(zowel schriftelijk als mondeling). Ook bedrijfsadminstratie wordt behandeld bij de mer. Alleen een stuk sneller, maar ook bij de mer krijg je precies dezelfde stof als een boekhouder zou krijgen in het eerste jaar. Want als manager moet je natuurlijk wel de dingen na kunnen rekenen. Wat het verschil dan is, je specialiseerd je op dat onderdeel en er komen een aantal dingen bij die een manager niet hoeft te weten.

Ik zelf heb de mer gedaan, maar dat bleek waarschijnlijk al wel uit mijn verhaal. En over dit:
[quote]
Ik heb zelf geen ervaring met deze studies, maar ik hadl aatst in de krant gelezen dat er meer vraag is naar een opleiding waardoor je in iets gespecialiseerd ben dan naar een brede opleiding.
[/quote] Van een Manager wordt het juist gewaardeerd dat zo'n persoon van alles wat weet, in het bedrijfsleven is er juist veel vraag naar mer personen(vanwege de brede kennis) zeker op het lager en middelmanagement niveau. En als mer student kun je ook op veel meer banen reageren dan iemand die bijv. álleen recht heeft gedaan. (zo'n persoon kan dus niet voor middelmanager solliciteren) Terwijl een mer student wel bij een advocatenkantoor als lager of middelmanager kan solliciteren. Om maar even een voorbeeld te noemen.

Het eerste jaar is héél breed op de mer, (dit verschilt misschien per school), maar ik zal een aantal vakken opnoemen die ik voor m'n kiezen kreeg: Algemene economie, informatiekunde, inleiding recht(basisvaardigheden), Communcatie(brieven en gespreken), Inl. Belastingrecht. (hier ga je steeds dieper op in, maar álles wordt behandeld), bedrijfsadminstratie, Sociale wetenschappen(ethiek), informatiekunde, Omgaan met Excel(formules), management, commerciële economie, engels(brieven schrijven), methoden en technieken, pgo.

Vakken uit het tweede jaar: heb ik al hierboven genoemd: arbeidsrecht, IB/LB, communatie, english law(ín 't engels), european law(ín 't engels), gewoon engels, monotaire economie, economie i.s. met de arbeidsmarkt, budgetteren I en II (dieper ingaan op bedrijfsadministratie), bedrijfseconomie. Dit is een kleine greep.

Over accountancy kan ik je niet veel vertellen, je krijgt alleen maar dingen die met dat te maken hebben en een aantal bijvakken om zo'n beroep uit te oefenen. Maar mij lijkt er niks aan. Beide opleidingen zijn wel zeer droog,(de mer zeker) alleen maar theorie, theorie en zware, saaie boeken doorlezen. Het is weten, weten, weten en toepassen op een vraagstuk.

Heel veel mensen denken: Oh, mer van alles wat. Da's makkelijk! De Mer is echter 1 van de meest zwaarste opleidingen. Niet de zwaarste, maar wel 1 van de zwaarste. En je gaat bij de meeste vakken net zo diep in als een andere opleiding. Bij de overgang van het eerste jaar naar 't tweede zijn we van zo'n 32 mensen, maar met z'n 11 doorgegaan. Waarschijnlijk omdat de meeste mensen de mer onderschatten of niet weten wat ze eigenlijk willen doen en denken dat mer wel makkelijk is..

Ik denk dat wel dat het aanbod per school kan verschillen, mocht je nog vragen hebben over de mer you can ask them. Ik deed 'm op de Inholland(ichthus) in Rotterdam. Nu doe ik de makelaardij en Vastgoed, dat is een afstudeerrichting van de Mer. En dit vind ik echt leuk om te doen. Pling


[quote="kippie17 schreef:
Ik neem aan dat je na een jaar wel nog een bepaald richting gaat kiezen. Zijn geloof ik 3/4 richtingen. Heb morgen een gesprek met iemand van die opleiding. Nog tips wat ik zoal kan gaan vragen??

Bij ons 4 na jaar 2: De reguliere mer, Internatial management, Makelaardij en vastgoed en iets met personeel, waarvan ik de naam niet meer weet. Bij ons kon je na 't eerste jaar ook nog kiezen tussen regulier en financial insurance planning, waarna je ook evt. nog M & kon doen.

Zo en nu heb ik wel genoeg getypt, Bloos! Clown
Laatst bijgewerkt door Sammie op 23-10-03 19:35, in het totaal 1 keer bewerkt

- Offline -

Elliot
Berichten: 6441
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 19:34

Ik ga volledig mee met wat DeesDeBest zegt

En, ik moet zeggen dat de MER mij erg is tegen gevallen, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk...

En, over accountancy: een vriend van me is er nu mee begonnen, op de duale manier. Is erg veel en erg zwaar, maar als je het bijhoud valt het te doen zegt 'ie...

[P.S. Vraagje aan Sammie: Hoeveel zijn er nu nog over uit de klas??]


Sammie

Berichten: 71641
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-03 19:49

Ynzo schreef:
[P.S. Vraagje aan Sammie: Hoeveel zijn er nu nog over uit de klas??]


net Pb'tje gestuurd. Was wel ff m'n hersenen kraken, hoor. Tong uitsteken

Zie je wel, naam vergeten. Jan Willem doet ook m&v

- Offline -

kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-10-03 08:50

Ynzo, waarom is het je tegengevallen?? Andere verwachtingen van de opleding? Of idd heel persoonlijk? Deesdebest je krijgt nog een pb van me! Tong uitsteken


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anji, Baidu, EllisL, horzlover, jesslam, miicchhellee, S_en_Z, wendytje20 en 55 bezoekers