Hulp gevraagd: auto draait stationair 3000 toeren!

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Hulp gevraagd: auto draait stationair 3000 toeren!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-03 09:21

Al een hele poos (een half jaar) heeft mijn auto een rare onhebbelijkheid: na het starten trekt de motor op eigen houtje door naar 2500 en soms zelfs 3000 toeren. In het begin hielp het nog wel om een keer opnieuw te starten. Toen dat niet meer hielp, trapte ik het gas een keer helemaal tot de bodem in, toen deed ie weer normaal. Dat doe ik nu altijd, want uit zichzelf houdt ie niet meer op. Soms rij ik wel eens met brullende motor de straat uit en laat ik hem rijden op de koppeling. Dan halen we de 60 wel. Na een paar honderd meter begint ie dan te schokken, alsof ik met het gas zit te spelen. Wanneer ik dan de koppeling helemaal intrap, geeft ie zelf steeds een beetje gas, rond de 2000 toeren. Het is een beetje slecht uit te leggen, maar het klinkt als : vroem.... vroem... vroem... vroem.... Haha! Vaak geeft ie na dit een paar keer gedaan te hebben een enorme dot gas, tot 3000 toeren.
Ook bij het achteruit parkeren begint ie dit laatste soms ineens te doen, terwijl de motor dan echt wel warm is. Verward

Ik ben er al twee keer mee naar een garage geweest die gespecialiseerd is in dat merk (Kia), zij hebben een of andere klep schoongemaakt (ECG-klep?? Verward ) Dat hielp inderdaad, maar na verloop van tijd begon hij weer en werd het weer steeds erger. Nu wordt het weer kouder en vochtiger en begint het gelazer voor de derde keer.
Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Ik vind het een beetje genant om met zo'n brullende auto in de woonwijk te staan... Bloos! bovendien ben ik bang voor permanente motorschade. 't Autootje moet nog een poosje mee namelijk... Scheve mond

't Is weer een lekker lang verhaal geworden, maar nu heb ik geloof ik wel goed uitgelegd wat ie doet en wanneer. Wie weet wat dit is?


youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-03 10:07

Teruggaan naar de garage. Je hebt garantie op hetgene wat ze gedaan hebben volgens mij.
Is je ontsteking ook nagekeken??

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

Inge_83

Berichten: 2115
Geregistreerd: 25-04-03
Woonplaats: Goes

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-03 10:14

Idd terug gaan.
Zo kom je ook niet verder.
En als je auto zo veel toeren maakt lijkt me ook niet echt goed voor de auto en voor de relatie met de buurtbewoners.
Als je auto veel toeren maakt gebruikt hij ook meer brandstof, dus slecht voor milieu en portemonee.
Als deze garage er nix aan doet misschien naar een andere gaan.

Dance like no one is watching. Sing like no one is listening. Live like there is no tomorrow.

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-03 10:51

Elles schreef:
Toen dat niet meer hielp, trapte ik het gas een keer helemaal tot de bodem in, toen deed ie weer normaal. Dat doe ik nu altijd, want uit zichzelf houdt ie niet meer op.


Klinkt als een automatische choke die niet meer helemaal OK is. Ik had dit dus altijd met mijn vorige auto (was het begin van het einde, helaas). Soms had ik mazzel en haalde ik in zijn 1 de 60 km, maar dat kon inene afgelopen zijn en stond ik met horten en stoten stil op de provincial weg.... succes....

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-03 11:01

Nog ff een tip als het de choke is; starten met het gaspedaal ingetrapt en langzaam op laten komen. Volgens mij (bij mijn auto) kwam dat horten en stoten door te grote benzinetoevoer waardoor je hem echt verzuipt.
Maar goed, dat zijn mijn ervaringen... auto's... Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie