hondenvraagje (aanschaf)

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

hondenvraagje (aanschaf)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 10:03

Na alweer een jaar hondloos te hebben geleefd, hebben wij vandeweek de knoop doorgehakt. We willen nu toch weer een hond. (Zo'n 12 maanden geleden schreeuwden we allemaal dat we er nooooooiiiit meer aan zouden beginnen)
Na wat onderzoek zijn we op de volgende rassen gekomen:
- Drentse Patrijs
- Friese Stabij
- Flatcoated Retriever
- Nova Scotia Duck Toller Retriever (maar dat laat ons budget niet toe)

- Heeft iemand ervaring met een van deze rassen?
- Ik heb de sites van fokkers doorgespit en ben eigenlijk een beetje geschrokken van de prijzen die voor een pup worden gevraagd. Hoe denken jullie over deze prijzen? (600 euro is niks)
- Maanden heb ik de drang gehad om weer een hond in huis te hebben, nu is het eindelijk zo ver en nu begin ik te twijfelen. Is dat normaal. Er komen steeds vragen in mij op van: kunnen wij die hond wel bieden wat hij nodig heeft? (bij ons is in de regel altijd iemand thuis, we hebben een grote tuin en wonen landelijk)
- Tot slot, waar moet ik allemaal op letten bij de aanschaf van een pup.

Alvast bedankt voor de tips en antwoorden


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 10:23

Ik heb een friese stabij gekend. Een pracht van een hondenras, de honden hebben een prachtige kop met een hele mooie uitdrukking. Ze zijn erg levendig en blinken echter niet uit in gehoorzaamheid. Maar daar valt aan te werken.

De hond is de betere mens

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 10:26

Ik weet dat het niet echt een antwoord op je vraag is... maar is een hond uit het asiel niet iets? Vaak kunnen die je al heel veel over het karakter van zo'n dier vertellen, je loopt niet tegen achterlijk hoge prijzen aan en een oudere hond is toch makkelijker.

Het (bijna) hele asielhonden bestand is t bekijken op:
http://www.dierenasiels.com/

Onze oude Bassethond kwam uit een asiel in het Gooi... daar zitten de duurste rashonden in het asiel...

Wat betreft of je wel genoeg te bieden hebt... grote tuin, altijd iemand thuis, mischien ook nog wel eens mee naar de paarden. Klinkt ideaal... een stuk beter als vele andere honden in NL in ieder geval...

Succes met je beslissing. Ik weet hoe moeilijk het is om weer een hond te nemen nadat je oude maatje overleden is... Wij zouden ook nooit meer een hond nemen, maar dat is uiteindelijk toch een stuk sneller gegaan dan bij jou Knipoog We (nu mijn ouders) hebben er nu twee.

Europe is our playground

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 10:35

Ik heb er over gedacht om een hond uit het asiel te nemen. Maar daar twijfel ik toch nog erg over. Ik heb de honden die op dit moment in asiels zitten bekeken en alle honden die mij aanspraken hadden wel wat. Zoekt een nieuw baasje omdat hij niet alleen thuis kan zijn (en dat komt bij ons ook wel eens een keertje voor) Zoekt een nieuw baasje omdat hij problemen heeft met luisteren, kan dus alleen omgeschoold worden voor de jacht enz enz enz. Dus ik weet het niet.
Mijn motivatie achter de aanschaf van een pup is dat ik het hondje dan zelf kan opvoeden in de belangrijkste periode van zijn leven.
Laatst bijgewerkt door Mikkie op 23-09-03 10:43, in het totaal 1 keer bewerkt

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 10:41

Tsja, dat is natuurlijk ook wel weer waar en eerlijk. Veel succes met je zoektocht!

Europe is our playground

ThePast03
Berichten: 49886
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 10:52

Het beste (en leukste) is om hondenshows te bezoeken waar je veel vertegenwoordigers van genoemde rassen kunt bekijken.
Ook kun je daar praten met fokkers en al je vragen stellen.
Verder raad ik je aan, als je een ras uitgekozen hebt, met de rasvereniging contact op te nemen en zoveel mogelijk fokkers te bezoeken voordat je overgaat tot aanschaf van een pup.

Een pupprijs van 600 euro is tegenwoordig heel normaal, voor een hoop rassen betaal je al een pupprijs van boven de 1000 euro.
Niet dat ik het normaal vind maar dat is een andere discussie Knipoog

Ga in ieder geval niet naar een fokker die buiten de rasvereniging omfokt of erger nog vermeerderaars die zonder papieren fokken.
De aanschaf is dan wel goedkoper maar je hebt dikke kans dat je het driedubbele kwijt bent aan da-kosten. Of erger nog je hond moet laten inslapen voordat hij/zij een jaar oud is.
Als je het teveel geld vindt kun je inderdaad beter naar het asiel gaan.
De meeste honden daar hebben inderdaad wel problemen waar je misschien een jaar training aan kwijt bent maar met een pup ben je toch ook zeker een jaar bezig om hem op te voeden

Sall

Berichten: 5975
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 11:02

Leuk, dat jullie een hond gaan uitzoeken!
De puppenprijs is id erg hoog de laatste jaren, maar wil je het goed doen als fokker, heb je ook erg hoge onkosten, voordat je een nest heb liggen (en dan moet het ook allemaal goed gaan).

Het belangrijkste is denk ik, wat verwacht je van een hond, en op wat voor karakter val je, wat wil je gaan doen met de hond..
En (ook niet onbelangrijk) wat is je gezins/thuissituatie)...
Want er zitten toch wel wat karakter verschillen in de rassen die je noemt, de Nova Scotia Duck Tolling retriever, i toch wel een sterke, onafhankelijke hond.
Ook de flatcoated heeft een tikje eigengereid karakter, waarbij je als baas, toch echt wel goed de baas moet zijn, anders gaan deze honden heel snel hun eigen weggetje. Vger maakte de mensen nog wel eens de fout, om de flatcoated als een zwarte Golden retriever te zien, maar het is qua karakter toch een heel andere hond, net zoals de Nova Scotia ook weer een heel andere hond is als bijv, de Labrador.
Ik heb zelf een zwak voor de Drentse Patrijs, leuke, actieve, vrolijke en sportieve hond, die vriendelijk is maar geen doetje.
Stabij, heb ik persoonlijk niet zoveel mee te maken gehad, dus daar kan ik je niet zoveel oververtellen.

Mischien is het een idee, om bij de rasverenigingen te vragen wanneer ze bijvoorbeeld een clubmatch hebben, of om in december naar de Winner te gaan (in de RAI), dan zie je een hoop rassen bij elkaar, of een hoop verschillende honden van hetzelfde soort bijelkaar en dan is het mischien ook makkelijker om tot een keuze te komen.

Kan je nog heel veel vertellen over het selecteren en uitzoeken van fokkers en pups, maar het komt onderhand rook uit mijn toetsen bord, dus als je specifieke vragen heb, danhoor ik het wel.

Succes!

"Don't worry about a thing, Cause every little thing gonna be all right"
dag: 1

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 11:19

Sal ik heb je een pbtje gestuurd. Ik denk dat ik gewoon eens een afspraak moet maken met een fokker. Dan kan ik eens gaan kijken en daarna beslissen

Adelaide71
Berichten: 7528
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 13:16

Wij hebben een Flatcoated Retriever gehad. Volgens onze dierenarts is het ras nogal gevoelig voor hersenaandoeningen. En daaraan is de onze idd op 6 jarige leeftijd gestorven. Verder zijn het vrij nerveuze honden, maar met een hart van goud. We hebben ook twee Golden Retrievers gehad, maar het karakter daarvan is totaal verschillend als die van een Flatcoat. Als je serieus over dit ras nadenkt, kun je me altijd pb-en. Ga in ieder geval wel bij een erkende fokker je hondje aanschaffen.

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.

Caritas

Berichten: 3725
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 13:27

Mijn moeder heeft indertijd (4 jaar geleden?) 2500 guldens betaald voor haar Ierse Wolfshond pup. Ik zou, als ik zelf een hond zou kopen, kijken naar welke aandoeningen er veel voorkomen en hoe gevoelig het ras is voor diverse zaken. Die pup van mijn moeder heeft namelijk al een veelvoud aan dierenarts gekost, t.o.v. de aanschafprijs. Ook zou ik absoluut geen volwassen hond uit het asiel nemen; wij hebben dat nu drie keer gedaan en het was drie keer ellende. De nieuwste aanwinst (inmiddels dik een jaar bij mijn ouders) was ook zogenaamd helemaal goed. Hij kan goed met mensen en andere dieren maar is heel dominant wat o.a. inhoudt dat hij overal zijn pootje tegenoptilt. Dus ook tegen het nieuwe meubilair. Hij grauwt zich een ongeluk als jij maar het lef hebt om hem één poot dwars te zetten..... (ik zou hem af en toe bijkans met liefde de hersens inslaan) De vorige honden waren slopers. En het is heel gek, zolang als zo'n hond nieuw is en nog niet gewend gedragen ze zich voorbeeldig, voelen ze zich thuis en op hun plek vervallen ze gelijk weer in de oude gewoontes - waarvoor ze in eerste instantie zijn weggedaan. En voor een hondje uit het asiel ben je ook wel snel minimaal 100 euro kwijt, kun je beter gelijk een goede pup nemen.

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 18:03

Hoi, wat leuk dat je een puppy wilt gaan kopen!
Je vraagt als eerste iets over de 4 rassen, hier kan ik je wel iets bij helpen.

Drentsche Patrijshond
Iets over hun aard: Aanhankelijk, Gelijkmatig temperament, Uitstekende jachthond, Schrander, Zacht, Gedwee, Lief voor kinderen en waaks.
Wanneer je zo'n hond aan schaft moet je rekening houden met de volgende dingen: S'morgens doen veel honden niet alleen hun plasje maar ook hun poepje (:))) Zeker voor de reu van dit ras geld: eerst flink hebben gelopen en ver van huis voor ze eindelijk iets willen doen..
Je kunt rekenen op een uur tot anderhalf uur lopen. Een bos vlak bij is dus geen overbodige luxe.
Ook is dit ras er Pienter en wil graag leren, zeker een hond voor gewoon gehoorzaamheidstraining!
Flyball en Agility is geweldig voor dit ras, ze zullen er zeker zich flink voor willen inspannen.
Denk wel bij dit ras ook aan de hoogte: Reu en Teef liggen tussen de 55 - 63 cm. Je hebt dus een hond mét bewegende straart die je servies van tafel af vegen!

Stabyhoun - Oftewel, Friese Staby
Iets over hun aard:Aanhankelijk, Gemakkelijk te trainen, Goede waakhond, Veelzijdige jachthond, Schrander en erg rustig in huis.
Ook deze hond heeft erg veel beweging nodig!
Je kunt dit ras erg goed vergelijken met de Drentsche Patrijshond alleen is dit een kleinere uitvoering.
De reu van dit ras mag een gemiddelde hoogte hebben (rasstandaard) van 50 cm.
Wel een hond die een aanpak nodig heeft, zal sneller proberen op eigen houtje verder te gaan

Flat-coated Retriever
Iets over hun aard:Intelligent, Levendig, Gehoorzaam, Waaks, Lief voor kinderen en gehard.
Ook bij dit ras geld veel van bovenstaande feiten.
Een hond met veel energie en super lief! Van dit ras weet ik zo de rasstandaard hoogte niet... ik denk dat deze ongeveer het zelfde ligt als Patrijs.
Deze hond is wel echt een jachthond! Goede africhting lijkt me dan ook noodzakelijk

Nova Scotia Duck Toller Retriever
Iets over hun aard:Intelligent, Eigenzinnig, Veelzijdige werker, Trouw, Energiek en alert.
Een erg slimme hond die snel leert maar toch altijd een andere weg probeert te zoeken. Een hond met speciaal karakter die een flinke aanpak nodig heeft.
Ook een jachthond, wederom veel beweging nodig!
Van de honden die je noemde de kleinste: Reu: 45 - 54 cm, Teef: 42 - 51 cm.
Zo ver als ik deze honden ken; erg lief en een geweldig karakter

Dan je 2de vraag; de prijzen van pup's liggen per ras heel erg verschillend. Niet alleen per ras verschilt dat maar ook per fokker, ouders en complete achtergrond.

Destijds hebben wij dan ook flink veel Mark neer geteld voor ons Shiba Inu reutje (meer informatie: www.milagi.net/kuroaka)
Waarom; we wilden er zeker van zijn een goede hond te hebben! Het was onze eerste dus wilde we die zekerheid hebben...
Later kwamen we er achter dat de meerderheid van de familie beschikt over verschrikkelijk gewilde show resultaten... en verhip; ook onze Keiji heeft het in zich! Hij beschikt nu over een 4 tal titels!
Junior World Winner Champion Amsterdam 2002, FCI Word Winner Champion 2002, Brussels Winner en Nederlands Kampioen.
Binnen kort verwachten wij ook de titel Nationaal Kampioen op zak te hebben!

Dus, de prijs die je voor je hond betaald is maar net wat je er voor over hebt en wat je er mee wilt gaan doen!
Wil je een goede show hond hebben dan ben je meer kwijt dan een gewone huishond van dat zelfde ras!
Daarom ook geen slecht punt als je niet van plan bent te gaan fokken en showen; een leuke hond uit het asiel, ook het asiel heeft puppy's zitten dus keuze genoeg!
Een leuke vuilnis bak of ras hond zonder achtergrond kan geweldig zijn voor de dingen zo als Flyball en agility! Ook deze honden kunnen beschikken over een liefdevol karakter wat ieders hart veroverd.
Daarom mijn tip: bezoek zeker eerst het asiel!

Je volgende vraag; natuurlijk is het normaal dat je je afgaat vragen of je je pup alles kan bieden! Denk hier goed over na en overleg met de meewonenden wat nou de opties en mogelijkheden zijn.

Veel mensen denken dat alles gewoon van zelf gaat, dit is helaas niet zo!
Een pup van de meeste rassen is nog niet zindelijk wanneer je hem koopt dus je kunt er op rekenen dat je om 7 uur al je bed word uit gejankt...
Ook moet je je pup socialiseren. Dan niet alleen met mensen en kinderen maar ook op straat. Denk aan fietsers, bussen, auto's, vrachtwagens en voor veel honden het ergste; lawaai en drukte's
Daarom aan te raden; vreemde mensen op straat aan spreken of ze even je pup willen aaien. om de zo veel tijd mee naar het winkel centrum en geregeld je pup laten omgaan met andere honden, ook dit is erg belangrijk.

Ook moet er altijd iemand thuis zijn, je kunt niet van meteen het begin af aan je pup lang alleen thuis laten. Lang thuis alleen laten moet je opbouwen, vaak zijn de pup's zelfs een beetje bang wanneer je hen achter laat.
Super dat je een grote tuin hebt en landelijk woont, dit speelt mee voor een hond. Waarschijnlijk woon je zelf ook liever daar als in de overvolle stad!

Je allerlaatste vraag; waar moet je op letten bij het kopen.
Veel mensen vergeten te vragen naar de ouders.
Vraag altijd of je de ouders van je pup mag zien en bekijk de omstandig heden (hokken, kennel's etc.) waarin ze leven. Daarnaast is de hygiene van heel het gebeuren belangrijk. Een fokker die constant overal drollen heeft liggen kan best goed voor zijn honden zijn maar vergeet dan het allerbelangrijkste.
Ook moet je kijken naar de toestand van de pup's. Hebben ze vlooien, oormijt, zijn ze attend wanneer je geluid maakt of beweegt.
Lopen ze goed en zie je geen gekke dingen op het eerste oog.
Ook belangrijk is te informeren naar het voer wat ze voor heen kregen, dit moet je wanneer je je pup thuis hebt eerst even voortzetten en langzaam over schakelen naar een ander (indien je dit wilt)

Ook moet je geen pup mee willen nemen die niet zijn pup in entingen heeft gehad.
Wanneer een pup in aan raking komt met óf een hond of een uitwerpsel van een hond die besmet is kan dit snel ernstige gevolgen hebben. Ziek tot dodelijk!
Verder lijkt het me wel slim als je voor je zelf een lijst samen stelt met dingen waar je tijdens het bezoeken op wilt letten en vragen die je de fokker wilt stellen.

Ook is 1 keer bezoeken en pup gelijk mee nemen of 1 keer bezoeken en de keer daar op pup mee nemen niet slim. Beter is een keer 4 of 5 te gaan en de conditie van de pup's en andere honden in de gaten te houden en kijken hoe de pup uit gaat groeien.
Plotseling bezoek aan de fokker kan ook goed zijn. Er zijn nog steeds fokkers in Nederland die juist voor het bezoek van klanten alles in orde maken en buiten dat om er een gigantische zooi van maken.
Dan heb ik denk ik alles zo wel gehad.

Mocht je nog vragen hebben over de hond in het algemeen zijn er veel site's waar je dit op kunt uitpluizen!
Op onze site: www.milagi.net/kuroaka kom je meer te weten over ons ras een klein stuk over de hond in het algemeen.

Succes met je keuze en houd ons op de hoogte!
Groetjes!

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Luci
Berichten: 916
Geregistreerd: 31-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 18:24

Wij hebben een kruising Drentse Patrijs. Het is echt de meest lieve en geweldige hond ter wereld!
Onze hond is dan wel een kruising (met herder) maar ze heeft echt het karakter van een dr patrijs.
Ontzettend lief, altijd overenthousiast (lees: als je 15 minuten boodschappen bent wezen doen word je begroet alsof je terug komt van wereldreis Haha! ) druk, veel energie, zeer speels, allemansvriend. Ze heeft echt nog nooit in de 6 jaar dat ze leeft naar iets of iemand gegromd oid. En wat hierboven staat van die staart die alles van tafel veegt; dat klopt! *LOL*

puntje puntje puntje

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 18:42

Wij hebben nu een Nova Scotia Duck Tolling Retriever pup van 12 weken. Een leuk beestje (echt een Clown en heel intelligent). Maar ze zijn inderdaad wat prijzig. (foto van hem staat in m'n profiel)

Hier een site over prijzen van rashonden (en katten, paarden enz). Ik vind ze af en toe nog wat laag (of juist te hoog), maar het is wel een redelijk beeld.

http://home.wanadoo.nl/henk.opdelaak/indexnl.html

Hier kun je ook een hoop fokkers vinden.
http://www.hondenland.nl

[RT-HAW] Supergave rijfoto's van Rongo (AdB manier)
Waarom denkt iedereen dat door die kop maar omlaag te trekken, die rug gelijk ontspant?
Wie een paard zoekt zonder gebreken, kan beter te voet gaan.
Als je twijfelt, doe dan wat het vriendelijkste is.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 18:52

Kennissen van ons hebben twee Drentse Patrijzen en ik vind het superstoere honden. De ene is echt heel erg hyperactief en heeft ze nogal wat problemen gegeven het eerste jaar. Ze twijfelden dus of ze er wel nóg eentje wilden, maar toen had iemand een ontzettend rustige pup en nu blijken die twee samen toch veel beter te zijn dan die ene apart. Zij zijn er iig heel gelukkig mee en persoonlijk vind ik het ook echt mooie honden met een leuk karakter etc.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

gabyfedde

Berichten: 11330
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 19:01

Je kan ook aankomend weekend naar het MECC in Maastricht gaan. Daar is een internationale hondenshow waar de meeste rassen wel vertegenwoordigd zijn. Je kan zo de uiterlijke kenmerken (verschillen tussen bv reu en teef, vacht etc.) eens bekijken en eigenaren van honden vragen naar hun ervaringen. De meeste zullen je graag wat vertellen over hun ras. Als je op onderstaande link klikt kan je zien op welke dagen welke honden te zien zijn.
http://doggy.onzehond.nl/maastricht/Maa ... rlijst.jpg
Wat ik je ook te zeerste kan aanraden is contact op te nemen met de Sophia Vereeniging (met 2 e's!). Zij geven je gratis heel goed advies. Er werken daar allemaal gedragsdeskundigen die een gedegen opleiding achter de rug hebben. http://www.sophiavereniging.nl/2000/index.htm

Succes!

Don't dream your life, live your dreams!

gabyfedde

Berichten: 11330
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 19:03

Oh ja, nog wat anders.
€600 of meer voor een pup is tegenwoordig heel normaal. Als je via een rasvereniging koopt ben je dat bedrag al gauw kwijt, maar je weet dan wel dat je een goede hond hebt (nou ja, voor 99% zeker dan). Ga alstjeblieft nooit op advertenties of aanbiedingen in de krant of op internet af, dit is vragen om ellende en verdriet.

Don't dream your life, live your dreams!

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 19:51

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik de keuze voor een Drentsche patrijshond ga maken. Na mijn onderzoekje denk ik toch dat dat ras het beste bij mij past. Ik dnek wel dat ik eerst nog eens een keertje bij een fokker op bezoek ga.

gabyfedde schreef:
Ga alstjeblieft nooit op advertenties of aanbiedingen in de krant of op internet af, dit is vragen om ellende en verdriet.


Ik weet dat dit risico's met zich meebrengt, maar het is niet per definitie zo. Wij hebben onze vorige hond op zo'n manier gekocht in een tijd dat er nog niet zoveel gesproken werd over erfelijke afwijkingen ed. Ik moet zeggen dat wij een schat van een hond hebben gehad. We zijn er nooit mee naar de da hoeven gaan (met uitzondering van de inentingen) en hij is 14 jaar geworden. Voor een Golden Retriever is dat een uitzonderlijke leeftijd. Dat wilde ik alleen nog even kwijt. Het is ook niet aanvallend bedoeld ofzo

mirkip

Berichten: 6391
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: (Oost) Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 21:12

haffie heeft een friese stabij! een erg coole hond is dat, erg mooi! foto's staan in haarprofiel, en je kunt haar ook wel pb-en denk ik, als je wil.

Jolanda_
Berichten: 4538
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 22:57

http://www.doggy.net

staat veel info op over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een pup
welk ras het beste bij welke leefstijl past
enorm veel informatie over de hondenrassen zelf dus alles mooi centraal

Deze aarde is onze speelplaats, om te mogen voelen, huilen, lachen en leven.

Adelaide71
Berichten: 7528
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 08:12

gabyfedde schreef:
Oh ja, nog wat anders.
€600 of meer voor een pup is tegenwoordig heel normaal. Als je via een rasvereniging koopt ben je dat bedrag al gauw kwijt, maar je weet dan wel dat je een goede hond hebt (nou ja, voor 99% zeker dan). Ga alstjeblieft nooit op advertenties of aanbiedingen in de krant of op internet af, dit is vragen om ellende en verdriet.Idd de prijzen liggen allemaal zo rond de 600 euro, dat is helemaal niet gek. En ik denk dat je bij de echte topfokkers nog wel iets meer betaald. Maar goed, dan weet je iig wel dat je je pup uit een goed nest haalt en een stamboom erbij krijgt. De Flatcoat was destijds ookal niet goedkoop, maar ook mijn ouders hebben hem toen bij een goede fokker gehaald.

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.

Mowtje
Berichten: 323
Geregistreerd: 05-08-03
Woonplaats: schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 09:07

Hoi, om even terug te komen op de asielhonden: ik heb de mijne ook uit het asiel gehaald. Hij was 11 mnd oud en ik ben zijn 4de adres. Hij kon zgn niet alleen thuis blijven en sloopte! Ik heb hem nu ong 2 1/2 jaar en het is een wereldhond. Het enige dat ie ooit gesloopt heeftis het kleedje in zijn mand (mag ut ? het was nog een pup) en alleen thuis blijven: als ik om 11 uur naar mijn paard ga en ik kom na vijven thuis... moet ik nog meer zeggen. dus laat je niks wijsmaken. de mensen die een hond in het asiel zetten verzinnen de redenen waar je bij staat. je moet eens kijken hoeveel er spontaan een allergie hebben
suc6 met het uitzoeken van een geschikte hond

http://endurancemowtje.mijnalbums.nl/" target="_blank
dag lieve Mowgli bedankt voor de mooie tijd
welkom Melis, onze mooie tijd gaat komen

CCCCorine

Berichten: 5736
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 12:56


RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-03 11:54

De Friese Stabij is geweldig.
Wij hebben 2 honden gehad en dat waren allebei kruising Stabij.
Onze hond die we nu hebben is ook kruizing Stabij.
Die beesten hebben een hart van goud en zijn zo trouw en lief.

Ilsuhhh

Berichten: 327
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 17:38

Hoi altijd leuk hondjes...

Ik wilde je nog ff wijzen op een ras wat volgens mij qua karakter, uiterlijk enz. ook wel aan jouw plaatje voldoet! Namelijk de engelse springer spaniel...ja die heb ik zelf!! We hebben er hiervoor ook een gehad en ze zjn ontzettend enthousiast, energiek, trouw en mooi (vind ik...je moet bij sommige honden wel 10 cm. van de oren afknippen maar die moeten nu eenmaal voor het ras zo lang zijn, maar bij ons zijn ze dus gewoon kort...)
Wij hebben een jaar of 5 gelden duizend gulden geloof ik betaald voor onze Bram.
Let bij het uitzoeken op z'n karakter en kijk vooral of de moeder hond je een beetje aanstaat...

mocht je nog vragen hebben of een foto willen zien van mijn 'stuk' dan hoor ik het wel!

Niets hoeft, paarden wel - Loesje

_Linda

Berichten: 4415
Geregistreerd: 22-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-03 18:15

kennissen van ons hebben flatcoated retriever, het is echt een hele fijne en leuke hond. hij kan erg goed opschieten met de kinderen(de hond was er eerder dat de 2 kindjes, en het ging allemaal prima)
je kunt het beste een pup aanschaffen bij een goede fokker, die dus al wat ervaring heeft, je weet dan wel zowat zeker dat je een goede hond krijgt...
in ieder geval suc6!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, lonniejj en 31 bezoekers