Beetje zat van het werk

Moderators: Leo, Dani, Muurp, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Beetje zat van het werk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-03 22:28

Ik werk al ruim 3 jaar bij hetzelfde bedrijf naast mijn studie.
Mijn neef werkte er al, ik kwam er later bij.
De uren die qua werk binnenkwamen verdeelden we samen altijd en dat werkte prima. We werkten op kantoor en zaten bij onze 'baas' op de kamer, met wie we het prima konden vinden.
Helaas kreeg hij een andere baan en kregen we iemand ander boven ons. Vanaf toen werd de communicatie slechter, en daardoor werd ons werk minder leuk. Mijn neef kreeg in die tijd een kindje en besloot thuis te gaan werken. Mijn baas was ook maar 2 keer in de week op kantoor dus ik ben vanaf toen ook maar thuis gaan werken.
In die tijd kwam er een vrouw bij (een vrouw van een iemand van het bedrijf) bij die hetzelfde werk als mijn neef en mij ging doen, mijn neef heeft haar destijds ingewerkt.
Ook deze baas kreeg een andere functie, mijn neef stopte met het werk en het overleg vond vanaf toen plaats tussen de nieuwe werkneemster (de vrouw van...) en mij. Maar zij kreeg stilzwijgend een urencontract, terwijl mijn neef en ik altijd alleen maar een 0-urencontract hebben gekregen. Geen werk geen geld, zeg maar Haha!
Zij ging de dingen dus regelen, maakte fijn haar uren vol en wat overbleef mocht ik doen. Moest dan wel voor een bepaalde deadline elke keer, zodat ik vaak zat te stressen achter de pc. En omdat ik lang niet zoveel werkte als zij, heeft ze zichzelf bepaalde dingen aangeleerd, kortom, het werk gebeurde vanaf toen op haar manier. En alles wat ik deed werd altijd nog een keer nagelopen en steevast gecorrigeerd. Niet echt motiverend.
Maargoed, er kwam iemand ipv de laatst vertrokken 'baas' en ik heb een gesprek met haar gehad over de gang van zaken. Ik wilde weten waar ik aan toe was, hoeveel uren ze me konden bieden en welke dagen ik vrij moest houden, omdat ik mijn agenda ook graag volplan als er toch geen werk komt. Goed, zou overleg over komen.
Tevens werd mij gevraagd of ik de 3 weken vakantie van 'de vrouw van' over kon nemen. Nou heel graag, had toch nog vakantie en kon nu eindelijk even lekker veel uren maken. Heb me de afgelopen weken behoorlijk te pletter gewerkt en na de laatste vakantiedag van 'de vrouw van' kreeg ik te horen "bedankt voor je inzet en je hoort wel weer wanneer er weer werk is". Was aardig stomverbaasd moet ik zeggen en heb me stilgehouden. En inderdaad, haar vakantie was over en voor mij was er weer geen werk afgelopen week. Ik ben inmiddels op zoek naar wat anders, dit schiet niet op, maar ik vind het niet netjes zoals het gaat.
Heb net even op onze site gekeken en idd een heleboel dingen die ik heb geplaatst zijn weer aangepast op haar manier. Niet dat dat van mij niet goed is, voordat zij kwam ging het altijd prima, maar zij heeft zo haar eigen methodes, maniertjes en gewoontes.
Maar waar heb ik dan voor zitten te werken vraag ik me af?
Bovendien is de helft van mijn loon nog niet uitbetaald omdat degene die daarover gaat 2 weken ziek is geweest. Ja, leuk en aardig, maar daar hoef ik toch niet de dupe van te worden?? Dan zorg je toch dat er een vervanger is?
Nou ja, ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ik ben op zoek naar wat anders, maar twijfel nog of ik dit baantje erbij moet houden voor de momenten dat ik graag eens wat extra wil werken.
In de ruim 3 jaar dat ik er werk heb ik enorm veel geleerd en zij weten ook dat het lastig is om iemand weer in te werken, maar een beetje waardering mis ik eigenlijk wel.
Teveel gevraagd? Wat vinden jullie?

(ojee...lang verhaal...zo erg is het ook weer niet, maar ben wel eens benieuwd of ik het zo verkeerd zie Lachen )


Kido

Berichten: 5156
Geregistreerd: 04-08-03
Woonplaats: Ergens op deze aardbol.....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-03 22:30

inderdaad het is erug fijn als je waardering voor je werk krijgt en ook is dat menselijk

Als tranen een trap konden bouwen en herinneringen een brug.
Dan klommen we de hemel in en brachten we jullie gezond mee terug.

Whisper en Shadow Together forever

Dees

Berichten: 16691
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 08:56

Zulke kleine dingen zouden mij ook onzeker maken, en dus flink nijdig. Ik ben dan gauw kort voor de kop, en moet erg oppassen niet meteen "Dan maar niet!!!" door de tent te brullen.....

Die dame die zo eigengereid geen rekening met jou houd, is dus niet je baas? Zij en jij hebben dezelfde meerdere? Dan zou ik het nog een keer aankaarten, en dan ook heel eerlijk zijn over wat je ervaart dat er gebeurd. Dat is best moeilijk, maar eigenlijk heb je toch niets meer te verliezen - met z'n verhaal ben je immers al een beetje afscheid aan het nemen.
Je hebt dan kans, dat de dingen nog een tijdje veranderen, en wat meer acceptabel blijven voor jou.
Dat die dame het nodig vind om allerlei kleine aanpassingen op je werk te maken, moet zij weten. Je wordt immers per uur betaald, en als er al is afgerekend, moeten ze toch zelf weten wat ze met de vruchten van jou arbeid gaan doen? Niet over in zitten, als zij kapitaal willen vernietigen is dat hun probleem. Prestige en eer-gevoel is een lastig iets om opzij te zetten, maar je hebt er ook niets aan om daar voor op de barricaden te springen. Dat werkt voor niemand....

Welnu, als de dingen niet langer acceptabel voor jou zijn, dan is het tijd om echt afscheid te nemen. Werk heb je af en toe nodig, maar stress kan je reuze goed zonder.
Mijn ervaring is, dat als er ergens een deur sluit, er ook altijd wel weer eentje open gaat. Blijf trouw aan jezelf, ondertussen.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-03 10:27

Ja die dame die geen rekening met mij houdt is inderdaad niet mijn bazin. Wel is het zo dat deze dame ruim in de 40 is en mijn 'bazin' nog twee jaar jonger dan ik, bovendien is zij er later bijgekomen. Met haar heb ik de laatste weken erg fijn gewerkt, ik grapte ook al dat er vast weer een boel overgedaan moest worden als de betreffende mevrouw terug kwam van vakantie Bloos en zij ging daar wel op in, op kantoor merken ze dat inderdaad ook, maar het wordt gewoon wel geaccepteerd.

Inderdaad heb je gelijk als je zegt: je wordt per uur betaald, en idd krijg ik er geen cent minder om, maar het frustreert me gewoon dat ik mijn werk kennelijk niet goed (genoeg) kan afleveren.

Maargoed, ik zit nu in Zwolle, eerste dag weer van mijn studie en ik heb de lesroosters samengevoegd tot een 'eigen', nu weet ik wanneer ik beschikbaar ben en zal straks al eens de stad inlopen op zoek naar wat anders, of iets voor erbij.

Als ik iets leuks kan vinden zeg ik bovenstaande baan op, ik heb een maand opzegtermijn dus misschien moet ik het de eerste maand combineren maar ik denk zeker dat dat te doen is.

Als het niet je van het is wat ik nu kan vinden dan houd ik bovenstaande baan gewoon achter de hand. Ik mag namelijk wel zelf mijn uren inplannen van het werk dat er binnenkomt dus dat is voor een student natuurlijk wel weer een groot voordeel Lachen

Linda

Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 10:39

L*llige situatie Scheve mond
Ik geloof dat ik inderdaad op zoek zou gaan naar iets anders.
Maar even wat anders: Als je een 0-urencontract hebt, hoe kun je dan een opzegtermijn hebben? Ik heb altijd gedacht dat het dan niet nodig was. Zij kunnen jou namelijk met zo'n contract ook helemaal niet meer inplannen, toch?

I'll always think of you and smile...

Linda wás Ludo

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-03 10:44

Ik weet niet hoe dat wettelijk zit eigenlijk, maar ik moet me toch raar vergissen als ik geen opzegtermijn van een maand heb, dat staat me wel bij namelijk. Maar inderdaad, bij een 0-uren contract kan ik het werk ook gewoon weigeren die laatste maand mocht ik niet kunnen, dus in principe ook als dat is omdat ik bij de andere werkgever aan het werk moet.

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-03 11:01

Ik dacht dat je iemand maar voor bepaalde tijd een 0-uren contract aan kon bieden, weet het eigenlijk bijna zeker.
Daarna moeten ze op basis van een gemiddeld aantal gewerkte uren een X-uren contract aanbieden.
Dit is om de werknemer te beschermen, anders zou de werkgever er wel heeeeel makkelijk vanaf komen.
Ik zou het eens navragen als ik jou was.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dasalijn, deb_tink, ElizeVdS, estell__, Ierpier, JoycexLynn12, Lauraa90, Lientjuhh22, Liesje1611, MaiMai, Nini1992, Niobe, sanneXjessy, Sar, Saskia9, SensaHorses, SunnyHorse, Telpeva, Vagabondo, Vossy, xSwanHeart en 128 bezoekers