Dilemma.. (LANG!)

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Dilemma.. (LANG!)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-03 23:12

Ik zit met een erg groot dilemma. Het leven bestaat uit keuzes maken en ik moet op dit moment een belangrijke keuze maken. Ik móet een keuze maken, en het ene sluit het andere uit.

Ik wil al heel erg lang naar Australië. En niet alleen naar Australië maar dan gelijk ook naar Nieuw-Zeeland, Bangkok en Los Angeles. Ik zit hier al heel lang mee, maar iedere keer krabbel ik weer terug omdat ik het geld niet bij elkaar gespaard krijg, of omdat ik het dan toch weer hier naar mijn zin heb ofzo, en dan gebeurd er uiteindelijk niks.

Ondertussen kabbelt mijn leven hier door en gebeurd er dus niks. Ik ga naar mijn werk, weekend komt, en ik ga weer werken. Iedere keer hetzelfde en het is ZO SAAI!!! Ik heb echt het gevoel dat ik helemaal nergens heen ga met mijn leven.

Mijn uiteindelijke doel is (denk ik) huisje-boompje-beestje, een leuke man, kinderen en zelf wil ik graag als semi-hobby fokken met Tinkers met de bedoeling deze te verkopen. Echt een beetje een kleine fokstal opzetten die kwalitatief goede paarden leverd. Maar dit is nog echt iets voor de toekomst, voorlopig heb ik geen vriend, geen huis en ook nog geen behoefte om dit nu allemaal al te hebben.

Ik heb al wel 2 Tinkers. Een merrie van 8 jaar en een veulen van anderhalve maand oud. Beiden deden het erg goed op de keuringen en zijn dus 2 goede merries om mee te gaan fokken. De merrie van 8 jaar betekend heel veel voor me. Ze is echt mijn kindje, niks goed genoeg voor Nuala. Ik heb al aardig wat paarden gehad maar zij is het echt helemaal voor me. Het idee haar ooit te moeten verkopen lijkt me echt afschuwelijk. Niemand vind ik goed genoeg voor haar.

Soms wou ik dat ik nog geen paarden had, dan was ik nog vrij om te gaan en staan waar ik wilde. Nu heb ik mijn ideale paard al gevonden, en die wil ik natuurlijk niet meer kwijt.

Maar ondertussen gebeurd er dus niks, ik heb mijn ene droom halfzacht waar gemaakt (2 Tinkers) en ik kan niet mijn andere droom waarmaken (Australië) doór die 2 Tinkers...

Nu kan ik dus mijn 2 paarden verkopen. Daarmee heb ik in 1 klap het geld om naar Australië te gaan. Ik ben dan vrij van een groot deel van mijn vaste lasten en kan gaan en staan waar ik wil.
Maar ik ben wel mijn paarden kwijt..

Hier spreekt mijn gevoel me dus tegen. De ene kant van mij zegt "verkoop je paarden en ga die wereldreis maken, als je het nu niet doet, dan doe je het helemaal nooit meer en blijf je er altijd mee in je hoofd zitten."
De andere kant van mij zegt "Straks zit je in Australië en vind je het niet leuk. Dan kom je thuis, heb je geen paarden, geen geld en geen werk."

Een erg moeilijk dilemma dus. Het liefste zou ik vertrekken naar Australië, en mijn paarden nog hier hebben zodra ik thuis kom. Dat zou perfect zijn. Maar dat trek ik financieel niet. Ook al spaar ik het bedrag voor de reis bij elkaar, dan nog kan ik het onderhoud van de paarden niet opbrengen terwijl ik aan de andere kant van de wereld zit.
En ik zeg nu wel heel makkelijk "ik spaar het geld bij elkaar" maar hier ben ik dan echt nog zo ontzettend lang mee bezig, mede doordat mijn vaste lasten met de paarden doorlopen, dat het uiteindelijk op niks uit gaat lopen.

Ik voel me dus heel tegenstrijdig. Ik heb het ene moment echt het gevoel van ik zet nu de paarden te koop en gá gewoon!
Maar dan kijk ik naar mijn paardje en weet ik dat ik niet zonder haar kan.. Maar zij houd me ook tegen om me verder te ontwikkelen...

Zucht.. wat moet ik nou?! Verhuren van mijn paard is trouwens geen optie, dan nog heb ik geen geld voor de reis naar Australië..


Duhelo
Moderator HK, MWS, JHK, JH, YRT, JITP, VVDD

Berichten: 22016
Geregistreerd: 29-05-03
Woonplaats: west-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-03 23:16

kun je niet het veulen verkopen, de oudere merrie verhuren aan iemand, ondertussen verder sparen, en terwijl je dan in australie zit krijg je geld van de merrie in plaats van dat je er uitgeeft, of anders je merrie in bruikleen geven bij een manege ofsow

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-03 23:20

Het veulen verkopen vind ik niet zo'n punt. Ik niet zo'n band met haar. Alleen ik doe het alleen als ik dan ook écht iets ga doen, niet zonder reden dus.

Mijn merrie verhuren vind ik echt helemaal niks. Zeker niet aan een manege. Verder is het natuurlijk altijd afhankelijk van de huurder. Wat als ze tussentijds opzegt en ik zit in Australië? En volgens mij vind je ook helemaal niemand die een Tinker wilt huren..

Duhelo
Moderator HK, MWS, JHK, JH, YRT, JITP, VVDD

Berichten: 22016
Geregistreerd: 29-05-03
Woonplaats: west-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-03 23:34

ja dat begrijp ik,of heb je geen kennis die haar tussentijds zou willen verzorgen, of nee, neem haar mee(ik denk wel dat ze op het stoetje naast je kunt hoor)(beetje krap meer nie).nee, ik denk dat ik je ook niet verder kan helpen
greetz dutske

Ann
Berichten: 11616
Geregistreerd: 28-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 05:45

Moeilijk Esme, je kunt de paarden verkopen en de gok nemen door op reis gaan maar als het tegenvalt ben je hier in Nederland alles kwijt... ook Nuala Scheve mond

Ik persoonlijk zou het niet doen, voor mij zou het risico dat het tegenvalt te groot zijn om afstand te doen van de paarden, je kunt ook proberen hier in Nederland wat aan de saaiheid van je leven te doen en als het dan alsnog tegenvalt kun je altijd nog over de reis nadenken Lachen

_Priscill_

Berichten: 5715
Geregistreerd: 04-07-03
Woonplaats: hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 06:01

hoi
als ik jouw was had ik de paarden gehouden,zo wie zo tot je zker weet dat je genoeg hebt.
stel dat je genoeg hebt dan zou ik iemand opzoeken die van tinkers houdt en jouw paard dus wil doen ik weet niet wat je met je paard doet zoals wedstrijden enzo .
maar als die gene niet wil rijden kan je op zoek naar een wei waar je de neer kan zetten met bijv inloop stal en laat er daar lekker tot jij terug bent .
en dan kan die gene elke dag ff komen kijke en een keer poetsen of toch misschiennee n keer rijden
er is vast wel een oplossing dat je lekker die reis kan maken en dat je ook je paardjes kan houden.
veel succes er mee

gr

ze zeggen liefde kent geen haat..maar ze zullen zich vergissen....want als je er niet bent haat ik het om je te missen

Shiloh

Berichten: 16770
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 06:02

Ik wil ook ooit die grote reis maken! Maar ik wil een paar maanden te paard door amerika crossen. Hier zit wel 1 maar aan, ik wil eerst mijn huisje boompje beestje voor elkaar krijgen!

Als alles eenmaal er staat en blijft, bovendien een man die ook wat brood op de plank brengt, dan denk ik dat je het makkelijker voor elkaar krijgt. Ik bedoel, als je nou gewoon nog een aantal jaren wacht, wie weet krijg je wel een keer een vette opslag, of kun je een huisje kopen waarmee je je paardje aan huis kan stallen (scheelt ook weer een hoop in de maandelijkse lasten) Ik zou mijn paardje voor zo'n reis niet kunnen verkopen denk ik...

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 06:30

Ik zou mijn paard niet verkopen om zo'n reis te maken. Zoals hierboven al werd gezegd: Wat nou als het tegenvalt en je wilt terug naar huis... Dan ben je alles kwijt en is je droom ook niet uitgekomen.
Maar het is natuurlijk aan jou om een afweging te maken.

* To Belg, or not to Belg *

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 06:44

verkopen en gaan. Ik heb liever spijt van iets dat ik gedaan heb dan van iets dat ik niet gedaan heb. Ben zelf op mijn 22e alleen naar Afrika gegaan voor mijn eerste baan, en daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

Fabienne1
Berichten: 2496
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 07:03

Ik vind dit een erg interessant topic, omdat ik ook al lange tijd met dit idee in mijn hoofd zit. Maar ik wil dan graag een stage in het buitenland gaan doen. Waarschijnlijk is dat volgend jaar. Alleen ik heb geen eigen paard, deze is van iemand. Dat lijkt en is misschien een stuk makkelijker. Toch heb ik in al die jaren met eigenaresse en paardje een geweldig goede band op gebouwd..
Ik vind het heel moeilijk om te zeggen wat je kunt doen. Maar als je echt zelf zegt dat je het financieel niet kan opbrengen als je weg bent of eventueel iemand anders in te schakelen die bijdraagt... Zou ik toch je droom waar maken en er voor gaan! Hoe moeilijk dat ook is. Ik denk dat zo'n reis inderdaad een hele grote ontwikkeling is voor je persoonlijkheid etc. Uiteraard kun je niet zomaar je paarden weg doen, maar als je dit echt wilt zullen er ook mindere dingen aan vast zitten.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 07:06

Ik zou mijn paarden verkopen en mijn andere droom achterna gaan voordat die echt niet meer uit kan komen (kinderen, baan, man ect) Ook al zou die tegenvallen dan heb je het maar gedaan. Als je het niet doet heb je heel je leven lang de vraag van wat als?

Paarden kan je heel je leven nog houden ook als je een baan, kinderen en een man hebt.......

Gaby

Berichten: 2465
Geregistreerd: 30-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 07:11

Ik zou het niet doen, je klinkt alsof je erg aan je paard verknocht bent en je het heel moeilijk gaat hebben als je je paarden verkoopt ( Vind ik . )

Je kunt eventueel ook een tussenweg kiezen; Verkoop het veulen zodat je al een deel van het reisgeld hebt, en spaar de rest van het geld bij elkaar.
Probeer ondertussen iemand te vinden, die je voor 100 % vertrouwt met je paard.

*edit* Voor de orde, ik had hier dus een vraag aan Lielle gericht staan, die ik door in haar profiel te kijken al kon beantwoorden Haha! . Namelijk of ze op haar 22e paarden had. *edit*
Laatst bijgewerkt door Gaby op 26-08-03 08:04, in het totaal 2 keer bewerkt

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 07:13

Ja en nee Haha! Mijn moeder had er toen twee die ik reed, dus ik stond niet voor de keuze om te verkopen. Maar dat zou ik wel gedaan hebben! Overigens ging ik dus niet voor een (lange Knipoog) vakantie maar voor mijn werk, maakt ook nog wat uit. En als ik nu weer ga Haha! neem ik mijn paard gewoon mee.

Percy
Berichten: 11086
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 07:40

Nu schiet mij wel meteen het Amerika verhaal door mijn hoofd heen. Daar had je na een paar weken al enorme heimwee. Hoe moet dat dan als je in Australie zit? Wel iets om rekening mee te houden want heimwee kan heel veel verpesten en gemakkelijk zal je het daar waarschijnlijk niet gaan krijgen, zeker niet in het begin.

Verder moet je nooit iets laten waar je later spijt van krijgt. Als je een doel hebt moet je dat nastreven. Dat je daar offers voor moet maken hoort erbij. Nu heb je alleen Nuala die je tegenhoudt, dat wordt alleen maar meer. Dus het offer is nu relatief klein.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-03 10:32

Bedankt allemaal voor de superleuke reacties! Thuis heb ik hier heel erg ruzie over gehad dus het is fijn om te horen dat er ook mensen zijn die mij wél snappen!

Ik heb er nu een nachtje over nagedacht en ik denk dat het er op neer komt dat ik gewoon meer moet gaan sparen. Ik zal echt die €5000 moeten sparen, eventueel veulen verkopen en de rest erbij sparen. Voor Nuala vind ik dan wel iemand om voor haar te zorgen, of ik leen haar tijdelijk uit aan een Tinkerfokkerij, dan mogen ze met haar fokken en de veulens houden. Dat lijkt me wel iets.

Dus ik moet minimaal €3500,- gaan sparen. Dit moet wel te doen zijn. Misschien goed voor mezelf ook, als ik echt zo graag wil dan moet ik dat ook voor elkaar krijgen. Mijn vader vind het onzin dat ik wil gaan, maar dát ik ga weet ik wel zeker! Ik wil alleen niet terugkomen met minder dan toen ik wegging, als je begrijpt wat ik bedoel.

Percy
Berichten: 11086
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 10:41

Je komt zeker niet terug met minder maar met meer want je bent dan een levenservaring rijker!

Nuala uitlenen aan een fokkerij is inderdaad een heel goed plan. Spaar en ga ervoor

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 10:46

Ik ben toen ik 21 was richting Ierland vertrokken en heb daar uiteindelijk 4 jaar gewoond. Toen ik wegging ging ik echt met het idee van "Ik kom nooooooit meer terug", maar daar ben ik dus inmiddels van teruggekomen Tong uitsteken

Toen ik wegging was ik in het bezit van mijn NRPS ruintje Cisko, en die heb ik dus destijds verkocht.

Ik heb best erg veel spijt gehad dat ik hem verkocht heb... Ik heb toen 4 jaar in Ierland (bijna) geen paard aangeraakt en had daar ook eigenlijk geen behoefte aan. Ik heb leuke tijden gehad in Ierland, maar ook slechte tijden.

Al met al heb ik absoluut geen spijt gehad dat ik toen naar Ierland ben vertrokken.

Toen ik na 4 jaar erg in de put kwam te zitten in Ierland, vond ik het erg moeilijk om de beslissing te maken om terug te komen, om dezelfde reden die je hierboven noemt. Geen huis, geen werk... en opleiding, geen toekomst?

Toch dus de stap gemaakt dus.

Binnen 1.5 maand had ik een fijne baan. Binnen 6 maanden een eigen flat in hartje Amsterdam en binnen 7 maanden kocht ik mijn toen 2.5 jarige hengst.

Ik heb er nog steeds wel eens spijt van dat ik Cisko destijds verkocht heb... Maar, hij heeft een goed huisje bij mensen die heel veel van hem houden en waar hij in principe nooit meer weggaat en met de afpraak dat als dat onverhoopt toch moet, dat zij dan eerst contact met mij opnemen.

Maar goed, achteraf gezien had ik al de leuke dingen die op het moment in mijn leven heb waarschijnlijk niet gehad als ik destijds die stap niet had genomen en daar ben ik maar wat blij om.

Ook ik heb thuis mega ruzies gehad toen ik besloot alles achter te laten en te vertekken naar Ierland, met onverwachte steun van mijn "stiefvader", maar ik denk dat mijn moeder nu toch wel erg blij is dat alles zo gelopen is als het gelopen is. Wij hebben nu ook een veel fijnere band gekregen.

Carpe Diem is mijn motto... En ik moet zeggen dat ik vrij impulsief ben wat betreft bepaalde dingen.

Uhm, beetje lange post zo.

Europe is our playground

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:01

Als je het echt heel graag wilt en denkt dat je anders iets mist, beide paarden verkopen en gaan!
Hoe zeer je ook gesteld bent op je paard, je kan weer een ander paard kopen waar je helemaal dol van wordt. Je hebt nu de kans. Hoe dol je ook op je paard bent, hij kan altijd vervangen worden. De herinnering blijft en als je paard een goed plekje krijgt vind hij het ook niet erg om te verhuizen.

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Rinoa

Berichten: 5528
Geregistreerd: 28-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:03

Ik zou het niet doen....Je paard is je maatje (tenminste...dat lees ik uit je verhaal) en ik denk dat je er heel erge spijt van krijgt als je haar wegdoet. Je merkt pas wat je hebt als je het kwijt bent, echt waar!!

Aan de andere kant....die grote reis is ook een wens van je, die nu uit kan komen. Ik ben zelf 2 maanden naar Zuid-Afrika geweest. Iets wat ik altijd al heb gewild. Ben heel blij dat ik het gedaan heb. Maar ik heb geen paard die ik moest verkopen. Ze is nl van iemand anders en toen ik thuiskwam was ze er nog steeds, dus voor mij was de keuze niet zo moeilijk.

Wat zegt je gevoel? Er is altijd wel een optie die je een ietsiepietsie meer aanspreekt. En als je dat echt niet hebt en de keus echt niet kan maken, zou ik er even mee wachten.

Want je moet er toch niet aan denken dat je lekker in Australië zit, maar elke dag met een enorm rotgevoel rondloopt?

In ieder geval heel veel succes ermee!!!

:D

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:16

ik sluit me helemaal aan bij Manic, ik ben op dezelfde manier naar Ghana gegaan (overigens wel met steun van thuis) en het zijn veelbewogen (soms zware maar vooral geweldige) jaren geweest. Het was voor mij zeker zo moeilijk om Ghana weer te verlaten (had daar een baan, sociaal leven, paard)!

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:19

Ik heb prins toen ik naar amerika ging, uitbesteed aan een vriendin die een dagboek bijhield en daar kan ik nu nogsteeds vreselijk om lachen... . Misschien moet ik er maar eens een topic over openen , Het dagboek van een Engels Volbloed

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:25

Volgens mij zit het probleem niet in de reis... Maar in wat je van je leven vindt. Zo Saai, geef je zelf aan. En dat los je niet echt op met een reis. Natuurlijk doe je geweldige indrukken op, natuurlijk is dat niet saai... Maar hoe lang je ook spaart... Tenzij je van plan bent emigreren... er komt altijd een moment dat je terug moet. Weer Saai. Lijkt me dus dat je -ongeacht of je gaat of niet- juist dat stukje tegen het licht moet houden. Waarom is het saai? Kun je daar wat aan doen? Als je dat antwoord weet, dan kun je waarschijnlijk ook een goede afweging maken of zo'n reis het waar is om je paard weg te doen. Sterkte in ieder geval.

Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:53

Hey esme, wat lastig voor je!
Reizen, dat is voor velen een droom. (niet voor mij hoor, nu in ieder geval niet)
Jouw voorkeur is Australie (en Nieuw Zeeland) dus, geen Afrika zoals je laatst schreef. (of was dat meer iets van een vakantie?)
Dat het ver weg moet zijn staat dus vast! Haha!
Maar nu nog ECHT weg zien te komen....
Da's lastig.
Hoe lang denk je ongeveer weg te blijven?
esme_27"]
. Voor Nuala vind ik dan wel iemand om voor haar te zorgen, of ik leen haar tijdelijk uit aan een Tinkerfokkerij, dan mogen ze met haar fokken en de veulens houden. Dat lijkt me wel iets.
[/quote]
Ik bedoel, veulens, dat is meervoud, dus langer dan twee jaar lijkt me?

Ik moest ook denken aan je heimwee/tegenvaller in Amerika. Huilen
Ik hoop dat je dat deze keer bespaard blijft!
Wat mij zo moeilijk lijkt is, wat nu als je terugkomt, waar ga je wonen? Kun je dan nog wel bij je vader wonen?
Ik bedoel dus, kun je dat ZELF? Misschien ben je al ZO gewend aan vrijheid.......

Ik kan het eigenlijk niet anders verwoorden als Anya:

[quote="Anya schreef:
Volgens mij zit het probleem niet in de reis... Maar in wat je van je leven vindt. Zo Saai, geef je zelf aan. En dat los je niet echt op met een reis. Natuurlijk doe je geweldige indrukken op, natuurlijk is dat niet saai... Maar hoe lang je ook spaart... Tenzij je van plan bent emigreren... er komt altijd een moment dat je terug moet. Weer Saai. Lijkt me dus dat je -ongeacht of je gaat of niet- juist dat stukje tegen het licht moet houden. Waarom is het saai? Kun je daar wat aan doen? Als je dat antwoord weet, dan kun je waarschijnlijk ook een goede afweging maken of zo'n reis het waar is om je paard weg te doen. Sterkte in ieder geval.

Ook van mij: sterkte!

Enne.... sparen met een doel is de meest makkelijke manier van sparen!
Go for it! Ook als je naderhand heel andere beslissingen neemt, het is altijd fijn iets gespaard te hebben! Haha!
Succes!


Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-03 11:59

Anya schreef:
Volgens mij zit het probleem niet in de reis... Maar in wat je van je leven vindt. Zo Saai, geef je zelf aan. En dat los je niet echt op met een reis. Natuurlijk doe je geweldige indrukken op, natuurlijk is dat niet saai... Maar hoe lang je ook spaart... Tenzij je van plan bent emigreren... er komt altijd een moment dat je terug moet. Weer Saai. Lijkt me dus dat je -ongeacht of je gaat of niet- juist dat stukje tegen het licht moet houden. Waarom is het saai? Kun je daar wat aan doen? Als je dat antwoord weet, dan kun je waarschijnlijk ook een goede afweging maken of zo'n reis het waar is om je paard weg te doen. Sterkte in ieder geval.


Dat is precies wat mijn vader zei. Hij zei dat mijn probleem hier in Nederland was en dat ik dat ook hier moest oplossen. Een jaar ervoor wegrennen lost niks op, je stelt alles alleen een jaar uit. Daarna kom je toch weer hier terug. Dit besef ik me nu ook wel, alleen ik heb zelf erg sterk het gevoel dat voordat ik keuzes kan maken over mijn leven hier ik eerst moet achterhalen wat ik nou precies wil van het leven. Op dit moment wil ik namelijk bar weinig (lees: niks) Mijn vader zegt dat dat kan, maar dat ik om daar achter te komen niet persé naar Australië hoef, en dat dat hier ook kan. Dat is zo, maar Australië is een grote droom voor me, dus ik had zelf het idee die 2 gewoon met elkaar te combineren.

Mijn gevoel spreekt me heel de tijd tegen, ik heb echt helemaal niks aan mezelf. Maar dat wist ik al, ik kom mezelf wel vaker tegen natuurlijk. Dat is ook een reden om mezelf nou eens op sleeptouw te nemen de wereld rond, en een paar belangrijke dingen over mezelf ontdekken.
Ik kan het ene moment heel helder en duidelijk zijn over mijn droom om die reis te maken, en dan op dat moment echt op het punt staan de paarden te verkopen.
Een dag later is mijn hele mening al weer 180 graden gedraaid en wil ik mijn paarden houden en lijkt die reis een stomme droom.

Ik denk dat ik mezelf nu moet uitdagen. De uitdaging is om door te zetten in het saaie leven wat ik nu heb. Doorbijten. Ja ik heb een stomme baan, en in plaats van minder te gaan werken ga ik meer werken. Dit allemaal om geld te verdienen. Ik wil er ook in het weekend een baan bijnemen.
Push myself to the limit.
En als ik dat heb volgehouden, lang genoeg om mijn reis te kunnen betalen, en mijn paard te kunnen houden, dan kan ik met een gerust hart op reis en heb ik iets om trots op te zijn. Verder verbrand ik dan ook niet alle schepen hier, want ik kom ooit ook nog eens terug.

Grote kans dat als ik deze uitdaging overwin, de behoefte om mezelf in Australië te vinden verdwijnt. Dan heb ik het alsnog hier opgelost.
Wie weet...
Dat ik wil reizen is zeker. Mijn vorige reis is niet helemaal volgens plan verlopen. Ik zou 3 maanden naar amerika gaan maar was na 1 maand terug. Toch voel ik die reis niet als mislukking ofzo. Ik heb een hele hoop geleerd. Minpunt was voor mij dat ik aan 1 plaats gebonden was, en ik wil heel graag rondreizen. Verder heb ik ontzettend last van heimwee, maar dat is ook iets wat ik moet overwinnen. Als ik een hoop heb moeten laten voor deze reis zal de kans dat ik weer naar huis kom kleiner zijn denk ik.

Ik zit nu dus op mijn (duffe) werk. Zit er echt helemaal doorheen, maar ik zet door. Mijn beste vriendin is gisteren vertrokken richting Australië. Ze gaan een iets andere reis maken dan ik in mijn hoofd heb, maar ik ben best wel een beetje jaloers. Niet in een negatieve manier, ik vind het echt fantastisch voor haar. Maar ik had natuurlijk ook zo graag gewild! Maar daarom heb ik ook zoveel respect voor haar, zij heeft hier een jaar lang voor gewerkt, en een hoop dingen gelaten. Verder heeft ze 3 jaar studeren nu helemaal afgemaakt, en begint ze aan het laatste jaar als ze terugkomt. Ze heeft dus de mogelijkheid om weg te gaan, en vooruitzichten bij terugkomst. Ze is nu in Bangkok.. zucht..
Ik neem haar gewoon als mijn grote voorbeeld en geef me een schop onder me kont!

Nuage

Berichten: 16575
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-03 12:11

Kiara"]
[quote="esme_27 schreef:
. Voor Nuala vind ik dan wel iemand om voor haar te zorgen, of ik leen haar tijdelijk uit aan een Tinkerfokkerij, dan mogen ze met haar fokken en de veulens houden. Dat lijkt me wel iets.

Ik bedoel, veulens, dat is meervoud, dus langer dan twee jaar lijkt me?
[/quote]

Nee zeker niet. Maximaal 1 jaar. Langer kan je trouwens geen visum krijgen. Er zijn meerdere scenario's mogelijk. Stel ik ga al binnen redelijke tijd weg (half jaar) dan kunnen ze Nuala volgend jaar laten dekken en dat veulen houden. Maar als dat te onzeker is, of niet voldoende kan ik Maddox natuurlijk ook geven. Er zijn meerdere dingen mogelijk. Ik heb een merrie die een veulen kan fokken, en een veulen met leuke papieren, dus daar moet wel wat mee te regelen zijn.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Googlebot en 32 bezoekers