Van zwemwater ziek???

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Van zwemwater ziek???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-03 12:38

Mijn broertje heeft afgelopen week in (officieel) zwemwater gezwommen waarvan hij dacht dat het veilig was.
Nu had iemand anders gezegd dat er een rode vlag had gehangen.
Hij zei dat hij het niet gezien had en dat iedereen het water inging (als ze testen duurt het nog een week voordat de uitslag er is).
Maargoed, wel of geen rode vlag, hij's nu ziek.
Woensdag heeft hij gezwommen, donderdag al wat rusteloser, gister helemaal niet lekker, net als vandaag.

Kan dat nou door het water komen?
Botulisme, blauwalg??
Wat zijn de verschijnselen en wat kun je er aan doen?

*Na regen, komt zonneschijn... zegt men*


Moonlover

Berichten: 1547
Geregistreerd: 25-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-03 13:25

Ja, wij hebben zelf een zwembad in de tuin en als je er dus niet genoeg chloor in hebt zitten.. zit het binnen 2 dagen helemaal vol met alg.
Te veel chloor is ook niet goed,

vind het alleen raar dat het een week duurt met testen, wij hebben daar speciale staafjes voor om het water op te meten en na een paar minuten zie je of het water enz. nog goed is!

Flower

Berichten: 9277
Geregistreerd: 05-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-03 14:32

Blauwalgen kunnen huidirritatie of maag- en darmstoornissen veroorzaken ook kunnen hoofdpijn, jeuk en oorpijn zich als probleem voordoen. Mensen wordt dan ook aangeraden om water met blauwalg te mijden en dieren er weg te houden. De algen zien eruit als een blauwgroene, olieachtige laag die op het water drijft.

Blauwwieren zijn eigenlijk bacteriƫn die eruit zien als wier. Als ze gaaf zijn, hebben de meeste blauwwieren een blauw-groene kleur. Enkele zijn rood-bruin.

Drijvend aan het wateroppervlak vormen ze een laag die op olie lijkt. Als deze laag dikker wordt en het wier dichter op elkaar drijft, sterven de blauwwieren af en vormen een stinkende brei. Bij het afsterven produceren sommige blauwwieren giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Giftig

Vergiftigingen door blauwwieren komen alleen via de mond tot stand. Het gif dringt niet door in de huid. Ernstige vergiftigingen doen zich bij mensen zelden voor, omdat zij niet veel water binnen krijgen bij het zwemmen. Kleine kinderen zijn kwetsbaarder, omdat zij meer water binnen krijgen en eerder ziek worden door vergiftiging. Binnen twaalf uur na het zwemmen in water met blauwwieren kunnen mensen last krijgen van de volgende verschijnselen: hoofdpijn, huiduitslag op armen of benen, maagkramp, misselijkheid, braken, diarree, koorts, een pijnlijke of rode keel, oorpijn, oogirritaties, lopende neus of gezwollen lippen. Deze verschijnselen houden ongeveer vijf dagen aan en verdwijnen vanzelf. Blauwwieren hoeven niet altijd de oorzaak te zijn van bovengenoemde ziekteverschijnselen. Ook andere bacteriƫn en virussen zijn een mogelijke oorzaak; de klachten zijn vaak hetzelfde. Raadpleeg in deze gevallen daarom altijd uw huisarts.

And he said:
"If all is grounded you should go make a mountain out of it"

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-03 11:07

Ok, bedankt.

*Na regen, komt zonneschijn... zegt men*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnoukS_, Biir, desi92, Flessuh, Flying_Angel, gigil, Iris_Casper, Kirja, kristelhans, L_Flo, LisanneMans, Mavelle, Nandos, Resistance, Unravelation en 211 bezoekers