Ambulance te laat door acties

Moderators: Murthul, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ruiterinrust
Berichten: 1012
Geregistreerd: 20-04-02
Woonplaats: ugchelen

Ambulance te laat door acties

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-03 00:03

De acties die het personeel van particuliere ambulancediensten de afgelopen twee weken voerden hebben er toe geleid dat in zeker één geval een ziekenwagen te laat is gekomen bij een spoedgeval.

De melding van de gewonde vrouw kwam woensdag om 10.12 uur binnen bij de Centrale Post Amsterdam (CPA), die het werk onder de ambulances rond de hoofdstad verdeelt. Door de acties reed één van de drie ambulances in Hoofddorp, die onder de CPA vallen, niet. De twee andere ambulances waren net daarvoor ingezet voor een aanrijding. Daardoor moest er een ambulance uit Haarlem naar Hoofddorp komen.

Het is niet duidelijk of de vrouw, die in coma raakte na een val, er beter aan toe zou zijn als de ambulance wel op tijd was geweest. De familie van het slachtoffer dient maandag een klacht in bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Graag jullie mening!
Is dit onverantwoordelijk van de actievoerders of gewoon domme pech?

"Idealisten houden het oog op de toekomst gericht: als zij één blik in het verleden sloegen waren zij geen idealisten meer."
- Eric van der Steen


flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 00:05

De actievoerders zijn onverantwoord bezig. Zo viel er vorige week een meisje van haar paard bij de springles, er werd een ambulance gebeld die niet wilde komen, zonder dat ze wisten wat er aan de hand was. Nou bleek dit gelukkig mee te vallen, maar voor hetzelfde geld was er wel iets ernstigs aan de hand!

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 01:04

Misschien kan het ambulance personeel een ander soort actie verzinnen? Eentje waarmee ze wel duidelijk maken wat ze dan willen, aan degenen die het moeten horen? Het is mij niet duidelijk waar de acties voor bedoeld zijn, maar ik gok dat die gericht zijn op de werkgever en die hebben ze hier dus niet mee, maar in plaats daarvan zijn de slachtoffers de dupe.

Toevallig weet ik een beetje hoe CPA werkt en het kan altijd gebeuren dat een ambulance (te) laat is, dat is soms onoverkomelijk.

Rir, waar heb je dit verhaal vandaan trouwens?

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 01:08


ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 11:42

Ze voeren actie omdat het particuliere ambulancepersoneel 4 jaar langer door moet werken als het rijkspersoneel. Een heel begrijpelijk doel wat mij betreft, en het lijkt me dan ook redelijker om een aanklacht in te dienen tegen de werkgevers die volhouden dat hun personeel 4 jaar later met pensioen moet als hun collega's.

Ik vind het niet onredelijk dat de centrale vraagt 'wat is er aan de hand' als je om een ambulance belt. Een EHBOer of iemand met een beetje zicht op de zaak kan dan best zeggen "ze is buiten westen en d'r adem klinkt moeilijk" of "ze schreeuwt van de pijn en d'r enkel ligt in een rare hoek"
Een centrale moet zoiets gewoon weten, helemaal als er weinig wagens beschikbaar zijn. Ik vind het niet goed dat ze weigeren een wagen te sturen, maar ze mogen wel verwachten dat je ze een indicatie geeft van wat er aan de hand is. En banketstaaf als het klinkt, als je nog schreeuwt heb je minder prioriteit als wanneer je echt out bent....

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 11:49

Ik vind dat ze maar acties moeten doen, die geen levens op het spel zetten.
Het beroep van hun is nog altijd levens redden en de patient kan er ook niks aan doen dat er een conflict is over wanneer je met pensioen kan, maar word er wel de dupe van.

We betalen allemaal aan de gezondheidszorg en daar mag je dan ook van verwachten dat er wat mee gedaan word, ipv je vroegtijdig laten overlijden door een staking.

tamary

Berichten: 20452
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 11:54

Ook als er geen acties zijn komen er ambulances te laat, dus ik vraag me af of de acties echt de schuldige zijn hier?

Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-03 12:17

tamary schreef:
Ook als er geen acties zijn komen er ambulances te laat, dus ik vraag me af of de acties echt de schuldige zijn hier?


Inderdaad, en soms - soms is het gewoon domme pech. Er is gewoon niet altijd een schuldige aan te wijzen. Het is vaak niet te zeggen of de vrouw zou zijn blijven leven als ze binnen vijf minuten in de OK was geweest. Niet iedereen is redbaar, helaas. Ik begrijp de pijn van de nabestaanden heel goed, maar aan de andere kant - als de ambulance te laat komt omdat hij vaststond in het verkeer, klagen ze dan ook iemand aan? Als die derde ambulance er wel was geweest, wij zegt dan dat die in de buurt was geweest? Die had net zo goed te laat kunnen komen...

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Chipchoekie, Dreamy, Eeltje1991, Madeira_, Marrjjollein, Mavelle, max_m, miicchhellee, nathe, Saranghea, Weissjee, Yahoo en 42 bezoekers