Vogeltjesmarkt Antwerpen:puppies in kleine hokjes!

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Vogeltjesmarkt Antwerpen:puppies in kleine hokjes!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-03 14:56

Dit weekend was ik in Antwerpen. Zaterdag de winkels open, dus "shop till you drop" Haha! en zondag zouden de antiekwinkels open zijn en wilden we naar de vogeltjesmarkt. Rond die markt zitten een aantal panden, waar je jonge hondjes kunt kopen. Wij wisten dit wel, maar wilden nu eens zelf gaan kijken. Bij de eerste moest je een trap naar beneden, kom je in een grote ruimte. Langs de kant staan stapelhokken, waar bij ons vogeltjes in zouden zitten. Daar zaten onder andere een klein mopshondje en een (heel druk en heel bang) dwergpinchertje in een hokje. Verder stond er een hele grote tafel, waarop ze vier grote bakken hadden gemaakt. Daar liepen ook wat jonge hondjes in (Franse buldog, Jack Russel en een klein wit (schattig) keffertje. Zij konden dus wel bewegen. Op de grond hadden ze een hele grote "bench" zonder bovenkant gemaakt, waar ook weer het een en ander rondliep. In een afgesneden wasmachinedoos liepen twee Cocker Spaniels rond. Je kon de hondjes gewoon aanraken. Het was er behoorlijk warm en benauwd, er liepen ook wel twintig mensen daar beneden. Er liepen kinderen te schreeuwen. In de andere stapelhokjes hadden ze nog wat katjes zitten, die zich van dit alles weinig leken aan te trekken. Bij een andere winkel (een echte dierenwinkel) zaten alle hondjes in een hokje achter glas. Het voordeel hiervan vond ik wel dat niet iedereen met z'n tengels aan die beestjes kon zitten. Het was alleen jammer dat het daar zó verschrikkelijk warm was, dat de beestjes helemaal nat waren van het zweet. Ze zagen er ziek, depressief en uitgeput uit. In een rek vol katten zat helemaal geen beweging, die lagen met de ogen dicht volledig lam op de grond, sommigen in de kattenbak Verward Er zaten twee Bassethounds, die er slecht aan toe waren.

Volgens een kennis zijn ze er in Belgie ook mee bezig om dit soort verkooptoestanden te verbieden. Schiet dit al een beetje op, of kunnen ze het niet verbieden? Achteraf had ik misschien beter stiekem met de GSM een paar foto's gemaakt. Maar de Belgen weten best dat dit bestaat, dus veel had ik daar niet mee kunnen doen denk ik. Ik vind dit echt niet kunnen. Ik snap ook niet dat mensen dáár hun hondje vandaan willen halen. Als je daar vandaag één hondje "redt", zitten er morgen weer twee nieuwe... je houdt het dan alleen maar in stand. Bovendien vertrouw ik de gezondheid van die beestjes niet zo. En zijn ze geestelijk nog wel lekker "fris"? Het zou me niet verbazen als je daar iets koopt met een gedragsstoornis... Verkoop vind ik prima, maar dan niet in z'n donker hol ergens in een kelder onder dit soort omstandigheden. Echt schandalig! Boos!


Ann
Berichten: 11616
Geregistreerd: 28-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-03 17:00

De beste remedie tegen dit soort dierenmishandeling is door er niet heen te gaan. Als er geen animo meer voor is, is het voor de handelaren ook niet meer lucratief om daar dieren te koop aan te bieden.

Meavey

Berichten: 7022
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-03 21:09

Citaat:
Het was alleen jammer dat het daar zó verschrikkelijk warm was, dat de beestjes helemaal nat waren van het zweet.


Honden zweten niet.
Waarschijnlijk waren ze nat van hun water of zelfs plas.
Ja het is geen leuk gezicht, en je zou ze het liefste allemaal willen redden... Scheve mond

Ethelate

Berichten: 19868
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-03 21:45

Die kelder die jij beschrijft komt me bekend voor, paar weken terug ben ik daar ook geweest, ook in een dierenwinkel waar ze achter glas zaten maar toen was het er niet zo warm Knipoog En zagen ze er best levendig uit, maar kan goed dezelfde zijn hoor.

Die in die kelder vond ik ook zielig, echt stinken daar, kleine hokjes en heel de dag worden ze "lastig gevallen"door honderde handen.
Snap ook niet wie daar een beestje koopt.
En hopelijk gaan ze daar snel een verbod op leggen

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

vanity

Berichten: 3259
Geregistreerd: 25-02-03
Woonplaats: Herentals (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-03 21:54

ja, heel erg wat daar gebeurd; tijdje geleden had ik een advertentie gezet in een krant voor weekendwerk, belt er een meneer van een dierenwinkel op hetzelfde plein (ga geen namen noemen) en die vroeg welke dieren ik had enzo, begon hij te vertellen: ik hoop dat je niet bang bent, want we hebben ook 2 aapjes en papaegaaien en geregeld komen er slangen enzo binnen die je dan ook zal moeten verkopen! enz..... Boos!

Gaia is al een tijdje bezig met dit te verbieden en er is al een wet over, maar ze doen het gewoon stiekem!!

trotse mama van 5 kindjes!!!
If you're talking behind my back, you're in a good position to kiss my ass !!

Fiej

Berichten: 2928
Geregistreerd: 25-06-03
Woonplaats: Deurne (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 14:49

jah het is heel erg een tijdje geleden had een kennis daar haar hondje gekocht een keeshondje na een paar dagen zijn ze er al met naar de veearts geweest op het eerste zicht leek het op een keel ontsteking maar na eeen tweede onderzoek bleek dat de hond de hondenziekte(het beestje was dus ten doode opgeschreven!!!het is dan ook de volgende dag gestorven) had maar op het boekje stond dat hij ervoor ingespoten was maar dat bleek dus niet ook de verkooper had verzekert dat hij gezond was in de zelfde winkel zat net zon hondje als de mijne die woude ze eerst kopen maar ze kent niet veel van honden maar zelfs zij wist dat het beestje niet gezond was!! Boos!

ook vragen ze er erg veel geld voor terwijl je voor enkele euro's meer een GEZONDE hond krijgt bij een GOEDE fokker want je hebt natuurlijk ook zan van die broodfokkers hé daar moet er natuurlijk ook naar uitgeken worden!!!! Scheve mond

goede tip: als je voor een rashond kiest verzamel veel informatie!!! zodat ja kunt zien hoe een gezonde pup er uitziet ga eerst eens een paar keer kijken voor je een pup meeneemt!!!! zorg dat ze je de ouders kunnen laten zien!!! of toch minstens de moeder!!! bekijk ook de andere honden die er rondlopen zie je er geen vraag er dan naar zijn zij ondervoed ofzo ga dan naar een andere fokker!!!! Scheve mond

ik kan het weten mijn eige grootmoeder is namelijk zef een fokker

How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard
  • Winnie the pooh

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100866
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 19:14

Als je vantevoren weet onder welke omstandigheden de dieren gehouden worden, dan bedenk je je toch wel tig keer om er heen te gaan ?
Tenzij je echt een goede reden hebt, bijv. omdat je een bijdrage kunt leveren om deze misstanden uit de wereld te helpen.
Met dit verhaal is imo. niemand geholpen omdat het alom bekend is.
Zulk soort markten teren juist op mensen die er even heen gaan omdat ze eens willen zien of het echt allemaal zo erg is.

Cars

Berichten: 1929
Geregistreerd: 29-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-03 21:31

Dit is al jaaaaren zo ,vroeger stonden ze "gewoon " op de markt .....als iemand er iets aan had willen doen was dat heus al gebeurt in al die jaren.Maar al die kijkende mensen krijgen honger en dorst van het staren naar die zielige hondjes...en we kopen geen hondje want die zijn zo zielig maar er zijn genoeg andere prutsen en prullen...KASSA. Boos!

Twee dingen zijn oneindig: het heelal en de menselijke domheid.
Van het heelal weet ik het alleen nog niet zeker..........


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie