Woordenlijst Evenwaardig Nederlands

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Woordenlijst Evenwaardig Nederlands

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-03 15:58

N.a.v. de discussie over de ban van de Fransen van het woord "e-mail"en het vertalen van dit woord in courriel of courrier electronique, ben ik toevallig vandaag deze site tegengekomen. Ik heb de lijst even doorgenomen, en het is echt heel erg grappig wat voor woorden er in staan.

http://www.vanzijderveld-tekst.nl/pages/vzt_6.html

In kringen van onderwijs en politiek valt met enige regelmaat de mening te beluisteren dat het Nederlands zijn langste tijd heeft gehad. Over niet al te lange tijd is het Nederlands niet veel meer dan een ‘taal-voor-thuis’, zoals nu vaak met dialecten het geval is. In de echte, grote wereld werkt en denkt men immers in het Engels. Veel bedrijven maken dan ook uitgebreid gebruik van Engelse woorden; vaak is het Engels de ‘company language’. Want in deze tijd van mondialisering (‘globalisering’) raakt het Nederlands achterhaald en zal het in een natuurlijk proces verdwijnen. Dat gebeurt nu eenmaal met taal. Mensen die dit proces willen tegenhouden zijn na├»eve romantici met weinig begrip voor de realiteit.
In feite hebben deze ‘mondialisten’ het Nederlands als serieuze taal al opgegeven.

http://www.vanzijderveld-tekst.nl/pages ... ntwoording

Je suis Charlie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _JTM, AmyJamess, Berdien, BingBot, Britta31, carina, CarpeDiem_, esmee_2001, fionaf09, Gloa, Hanneke137, Lian, Liezel1, Lottejulia, MissFloorx, MiVita, Schuur_, Silly1972, tinker_sally, Vossy, xfjordlnnx, xRoosje en 181 bezoekers