Hond in laten slapen??

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
XxSwEeTy
Berichten: 1284
Geregistreerd: 19-02-03

Hond in laten slapen??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-03 08:41

hallo, onze hond van 8 jaar (dobermann pinscher) heeft hele erge blaasproblemen, oftewel nou ze kan haar urine niet ophouden het loopt er gewoon uit, waar dan ze ook maar is. ze is geopereerd en heeft pilletjes maar niks helpt, en ze is gespoten, maar nu zei de dierenarts als dat niet had geholpen dan was er nog maar 1 oplossing, een spuitje te geven.. omdat we eind augustus gaan verhuizen naar een groot huis met overal door het huis heen houten vloeren, dan kan je geen hond die urine laat lopen op de vloer hebben, want dat gaat niet met hout dat kan je niet schoonmaken enzo, en buiten in een kennel zou ook niet gaan, dat hebben we al eens geprobeerd maar dan wordt ie helemaal krankjorem!!!
wat zou jij gedaan hebben?? en btw 8 jaar is voor dobermann al oud!!


AltijdLente
Berichten: 688
Geregistreerd: 22-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 08:52

het lijkt me dat je zo'n beslissing neemt omwille de hond en of hij zich nog wel lekker voelt en niet over je houten vloer maar goed dat is mijn mening. het lijkt mij niet waardig voor een hond als hij geen controle meer heeft over zn lichaam.

XxSwEeTy
Berichten: 1284
Geregistreerd: 19-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-03 09:29

nee maar de hond kan er niks aan doen, dat hebben dierenartsen per ongeluk gedaan bij een operatie aan de baarmoeder....
maar voor de hond is het ook niet fijn, want die ligt in zn eigen urine Boos! baaaahh!

UK_eef

Berichten: 3933
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 09:43

je moet naar de toekomst kijken, heeft deze hond een goede toekomst?
het is gewoon voor jezelf een belangrijke beslissing die je moet maken, maar meestal is het het beste om het dier uit zijn lijden te verlossen hoor..sterkte ermee

DendroFleur

Berichten: 5336
Geregistreerd: 26-06-02
Woonplaats: Lutjewinkel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 22:20

Als er inderdaad geen uitzicht op verbetering is dan lijkt het me toch het beste om afscheid van hem te nemen. Een hond is altijd erg zindelijk en het lijkt me dat hij zich dus doodongelukkig moet voelen als hij zomaar overal wat achterlaat. Dan maakt leeftijd eigenlijk niets meer uit. In ieder geval veel sterkte bij de beslissing, want in deze situatie met een verder gezonde hond zonder pijn lijkt me dat erg moeilijk

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 09:38

Me moeder heeft vorige week haar hond van 13 jaar in laten slapen. Ze was ook voor mij altijd me meisje we hadden haar al vanaf pups af aan. Ze was de tante van mijn hond. Het gevoel wat ik erbij heb is vrede het ging niet meer ze kon ook niets meer ophouden en zodra het misging liep ze naar de mand alsof ze stout was. Dit konden we niet meer aanzien. En we wilde haar niet weer aan de medicijnen zetten.

Als 8 jaar oud is en ze heeft een goed leven gehad moet je er vrede mee hebben en afscheid nemen voordat het echt onhoudbaar wordt. Tuurlijk mis ik haar als ik bij me moeder ben en zij mist mist haar ook. Maar het was goed geweest ze had ook nog atrose op 3 poten en problemen met de lever en nieren. We wilde de lange lijdensweg voor haar niet meemaken het wegkwijnen van een hond is echt niet nodig.

Ik zeg altijd:
Houden van dieren is ook op tijd met respect afscheid nemen.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 10:10

8 jaar vind ik eigenlijk niet oud voor een hond. Waarom ga je niet eens naar een specialistische dierenarts? Ik zou nooit zomaar mijn hond opgeven.

De hond is de betere mens

Tessala

Berichten: 24
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Aalst

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 11:43

Voor rashonden is 8 jaar redelijk oud hoor. Het staat nergens vast, en het is per hond verschillend. Maar het gaat voornamelijk om de kwaliteit van het leven van je hondje. En hoe is je hondje er zelf onder?

Ik wou dat mensen meer op beestjes leken!

basje01
Berichten: 323
Geregistreerd: 07-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 17:19

Desiree schreef:
8 jaar vind ik eigenlijk niet oud voor een hond. Waarom ga je niet eens naar een specialistische dierenarts? Ik zou nooit zomaar mijn hond opgeven.


Ben het hier mee eens, zou ook niet zomaar mijn hond opgeven en als de reden alleen zindelijkheid is vraag ik me af of je hem niet bij iemand kan plaatsen waar hij vrij rond kan lopen.

Viking

Berichten: 1988
Geregistreerd: 30-01-03
Woonplaats: Poortugaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-03 18:18

Ik heb ook altijd dobermannen gehad,en mijn vorige teef deed na haar sterilisatie ook haar plas lopen,ik heb haar eerst pilletjes ervoor gegeven,in het begin hielpen die goed,later werd het minder tot ik plaspillen voor mensen ging gebruiken[zit het zelfde in,alleen andere hoeveelheden]en ze is toch nog oud ermee geworden.
Dobers hebben vaak problemen met hun blaas,maar ik zou mijn hond niet in laten slapen hiervoor,dan maar meer dweilen,zeker als zij er niet veel last van heeft,en anders kan je haar ook nog een broekje aangeven met zo'n depent verbandje erin.

Vik en ik Zijn nu Z + 4
Viking is en blijft mijn modder-monster


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _roodvos_, Arethe, Baidu, Believe, DDD3, DPTomboy, ElineS, EmptyWords, Figofries, Googlebot, Gypsy, mie123gie, Mizora, MoSt81, Mutti, Samiyah, San_Ne_G, Sunny, sureido, tanec_meisje, xelle en 166 bezoekers