Adopteren?

Moderators: Dani, Sica, ynskek, Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Mjetterd, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Adopteren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-10 14:54

N.a.v. dit topic [LZP] Krom gezin recht breien? (even goed lezen s.v.p.), zitten wij eraan te denken om Emma te adopteren zodat ze nog enige kans op een fatsoenlijke toekomst heeft.

Ze zit nu op school, maar daar gaat het allesbehalve goed. Tante heeft compleet haar realiteitszin verloren. Ze heeft een schrift waar de juf elke dag in schrijft of het goed ging of niet, en wat dan precies niet goed ging. Er staan dingen in als...'Emma doet en laat maar wat ze zelf wil, en luistert niet naar de juf', 'Emma wilde echt niet naar binnen na de pauze, tantrum gevolg'. Het toppunt was wel dat tante er als antwoord in geschreven had: 'Ik heb Emma verteld dat haar vriendje Reese niet mag komen logeren dit weekend als ze zich niet goed gedraagt op school. Je mag haar hier gerust aan helpen herinneren' .....

Zie je het voor je? De juf die voor 25 kids moet gaan onthouden wat voor 'straf'maatregelen de ouders vandaag heeft verzonnen. :') _O-

Ik heb het schrift gister aan mijn vriend laten lezen. Hij moest eerst heel hard lachen en daarna kwam bij hem ook de harde waarheid boven...dit kan zo echt niet langer.
Als Emma het niet goed doet op school, thuis geen regels heeft, schorem als familie die haar komt ophalen als ze er zin in hebben, nog steeds heeft ze geen ritme in haar leven en krijgt ze geen fatsoenlijk voedsel...Ze heeft nog steeds geen eigen kamer en slaapt nog steeds niet alleen in bed...We hebben het er twee weken geleden op aan laten komen en ze heeft toen 7 dagen geen bad gehad...Dit kan zo echt niet langer.

Mijn vriend heeft er de hele nacht niet van kunnen slapen. Dit idee speelt al langer in zijn hoofd, ik wilde er niet aan maar ik begin nu toch om te slaan.

Ik wil echt dat Emma een goede toekomst heeft. Een stabiele thuisbasis met regels, rust en wat die andere R dan ook was...Een goede opvoeding, goede scholing, liefde in de juiste vorm en niet alleen gericht op het hier en nu (ze krijg nu cola want dan is ze tenminste stil)...

Financieel kunnen we het ons veroorloven...Ik kan haar halen en brengen naar school ipv onbetrouwbare schoolbussen...we kunnen haar een eigen kamer geven waar ze met al haar speelgoed het heel leuk kan hebben...Scheiden van haar (Tokkie)familie zodat ze alleen op afspraak en onder toezicht kunnen langskomen...Haar een gedegen her-opvoeding geven want dat is oh zo nodig...Haar het verschil tussen goed en kwaad leren...

Het enige is...Tante. Zij woont hier dus in huis en dat zal problemen gaan opleveren. Ze is wel op zoek naar een andere woning, niet dat wij eruit willen, maar dit huis is nu eenmaal veel te groot voor haar...En ik zou graag zien dat ze dan alleen gaat en Emma bij ons laat. Misschien zullen we het via de rechter aan moeten vechten. Het gaat me ontzettend aan het hart maar voor de kleine zou het zoveel beter zijn...Tante is een goed mens...maar door haar ziekte kan ze gewoon geen kind opvoeden....

*zucht*


Equidea

Berichten: 6347
Geregistreerd: 10-07-05

Re: Adopteren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 15:09

Weet je zeker dat het beter voor Emma is om haar te scheiden van haar zorgdrager?
En weet diegene van jouw plannen af? Zo nee, misschien kan je haar laten inzien dat het zo beter is, en dat Emma gewoon bij jullie blijft?

Geld verdienen door emails te lezen, geen snel-rijk-work-wondermiddel, wel verslavend en een leuk zakcentje :') >> klik hier

fojoe

Berichten: 2791
Geregistreerd: 15-03-07
Woonplaats: Roelselare

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 15:10

allereerst: respect dat je al die moeite wil doen om dat meisje een beter leven te geven +:)+

ik ben het helemaal met je eens dat ze nood heeft aan structuur en een consequente opvoeding.
volgens mij zijn er 2 ontzettend belangrijke punten in het vinden van een oplossing:
1) het contact met haar biologische familie.
het is imo niet mogelijk om dat contact volledig te verbieden (of te laten verbieden via de rechtbank), maar als jullie het kind opvoeden bepalen jullie wanneer ze langs komen of wanneer Emma naar hen toe kan.
denk je dat jullie dit voor elkaar gaan krijgen?
2) tante het huis uit ligt natuurlijk heel gevoelig.
kan je niet met haar een goed gesprek aangaan dat jullie de zorg voor Emma op jullie willen nemen, maar dat dit niet gaat lukken als zij jullie niet steunt?
je zou kunnen afspreken dat als Emma iets gaat vragen, dat zij dan standaard antwoordt 'dat moet je aan Sancha of Vriend vragen'.
volgens mij een kwestie van een paar dagen verstand op 0 en als een papegaai dat zinnetje herhalen, dan zal Emma al snel door krijgen dat vragen aan tante toch niks oplevert.

Cry it out, talk it out and then get back on your horse and ride.

Lieke

Berichten: 10751
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Re: Adopteren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 15:17

Ik vrees dat het niet makkelijk zal zijn. Is het niet mogelijk om de kinderbescherming te bellen. In ieder geval zou ik juridisch advies inwinnen of dit uberhaupt mogelijk is.
Denk dat het voor bokt moeilijk is goed advies te geven, gezien je in de VS woont.
Iig heel veel sterkte en ik hoop voor een goede afloop voor iedereen. Verder moet je er ook rekening mee houden dat het scheiden van Emma van tante ook een trauma oplevert voor het kind, daar moet niet te licht over gedacht worden.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 15:17

pleegzorg zou een oplossing kunnen zijn, maar hierbij moet je (net als bij adoptie) aan zeer strenge (en terecht) voorwaarden voldoen. dit is dus niet zomaar geregeld.
wanneer er geen hulpverlening is rondom het kind, kan je niet handelen. wel kan je je zorgen uiten bij bijvoorbeeld het AMK, de intern begeleider van de school en de kinderbescherming. pas dan gaat het balletje rollen.

pb me maar als je meer info wilt.

...

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-10 15:22

@ Equidea: Als je het vorige topic hebt gelezen, ja dan is het zeker weten beter. Mijn vriend en ik denken allebei precies hetzelfde over de opvoeding van een kind.

De situatie nu is:
-Ze leeft op diepvriesmaaltijden, als ze al avondeten krijgt. Vaak eet ze alleen snoep behalve lunch op school. Zo ben ik al een keer heel boos geworden op Doritos als ontbijt en chocolade pudding om 11 uur 's avonds.
-ze heeft totaal geen ritme. De ene keer liggen ze (samen ja) om 8 uur in bed, de andere avond gaan ze om 9 uur 's avonds nog de deur uit God weet waar naar toe...en komen pas na middernacht thuis, op doordeweekse dagen!
-ze heeft totaal geen besef van goed en kwaad. ze wandelt en stampt gerust OVER de auto heen.
-haar eigen veiligheid. Ze toeren gerust over de snelweg met Emma zonder gordel hangend uit het raam net zoals een hond.
-ze slaat regelmatig een bad over...laatst dus zelfs 7 dagen aan een stuk
-haar Tokkie familie komt opdraven en neemt haar mee wanneer ze zin hebben, daar zit geen regelmaat in
-ze krijgt helemaal geen opvoeding. als ze iets fout doet zijn daar geen consequenties aan verbonden (time-out oid) maar probeert tante met haar te 'praten'. Dat praten duurt een half uur minimaal, maar Emma heeft laatst nog laten zien dat ze haverwege de tweede zin al compleet de weg kwijt is
-ze doet het niet goed op school, ze hoeft nooit te luisteren hier thuis want ze mag en kan alles maar. het hele huishouden draait om haar, en ze moet hoognodig leren dat dat echt niet het geval is
-en zo kan ik nog wel even doorgaan.

We hebben vele malen geprobeerd met tante te praten. Op dat moment zelf is ze volledig bewust van dat het zo niet langer gaat, en ze is het helemaal met ons eens als we haar een schema geven, en wat ze kan eten, welke tijden ed.

Iedereen, echt iedereen, zelfs tante's directe familie is het er over eens dat ze Emma geen goede basis kan meegeven voor haar leven. Tante is ziek, ze ligt 16-20 uur per dag in bed, kan zelfs haar hondje niet eens verzorgen wat wij dus nu doen zonder dat ze het doorheeft, anders heeft het beestje dagen geen eten of water. En kan niet naar buiten om te plassen voor de hele dag.
En als je al niet voor een hond kan zorgen, dan kan je niet voor een kind zorgen.
Daarnaast is het zo dat ze 17 medicijnen moet slikken per dag, en ik vraag me serieus af hoe lang ze dit nog kan volhouden.

Als we veel langer wachten, dan is Emma gevormd voor haar leven en dat willen we voorkomen. Gegarandeerd dat ze aan de drugs raakt (net zoals haar moeder) of in de gevangenis (net zoals haar vader).

Hier op de grond van mijn schoonvader staat nog een leeg huis, moet wel opgeknapt maar als dat gedaan is kan tante daar prima in wonen.
Zo kan Emma haar toch nog zien, maar als ze hier in huis blijft wordt het veel te verwarrend voor haar.

Ze weet nog niet van onze plannen af, maar daar gaan we zeker op hele korte termijn over praten.

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-10 15:33

@ Fojeo: Bedankt voor je reactie!
Even ingaan op je punten:
1) Het zal inderdaad niet mogelijk zijn omdat helemaal te verbieden, maar ze hebben een erg slechte invloed, dus we willen het wel beperken. Dus onder ons toezicht, geen logeerpartijtjes daar meer (of uberhaupt op visite), en alleen op afspraak.
Dit klinkt heel hard, maar ik ken die mensen. Zij wilden Emma niet in huis toen ze nog een baby was, en zij zijn dus nu niet diegenen die eisen kunnen stellen. Als we Emma krijgen, gaat dat bezoek op onze voorwaarden, niet op die van hun. En als dat voor hun te lastig wordt, dan maar niet. Nu gaat het zo dat ze een maand niets van zich laten horen, om haar dan vervolgens op te halen voor het weekend.
2)Dat klinkt heel leuk, maar zo werkt tante niet. Dat vergeet ze binnen 10 minuten en kunnen we weer van voren af aan beginnen.
Door al de medicijnen is ze een beetje van de wereld, en zolang ze hier in huis blijft kunnen we weinig veranderen.
Ook voor Emma zal dat denk ik erg verwarrend zijn.

@Lieke: de Kinderbescherming doet hier niets. Zolang een kind niet mishandelt word laten ze het lekker zitten waar het zit. Er is een schrijnend tekort aan opvang gezinnen dus een kind ergens anders plaatsen gaat niet.
Ik weet dat het hier anders is geregeld, maar het is niet zo'n systeem als in Nederland.
We hoeven alleen adoptiepapieren aan te vragen, en als tante het er mee eens is dan kan ze die tekenen en naar de rechtbank opsturen. Er zullen wat onderzoeken gedaan worden zoals crimineel ed maar dat is het dan.
Ik weet zeker dat we dit in overeenstemming met haar kunnen bereiken. Want ze weet zelf ook wel dat het niet zo kan.

Het 'scheiden' zal inderdaad een lastige worden, maar zover is het nog lang niet. Omdat Emma zo van hot naar her gesleept wordt is ze denk ik wat makkelijker daarin. En ze is nu net 4, we kunnen denk ik wel redelijk in simpele taal uitleggen dat mama weggaat en dat ze bij ons zal blijven. Ze is wel heel pienter dus liegen of eromheen draaien heeft geen zin bij haar.

@benangelique: wij wonen niet in Nederland, maar toch heel erg bedankt voor je reactie :) we kunnen ook zeker eens met haar juf gaan praten, maar niet buiten tante om.

vraagje_

Berichten: 375
Geregistreerd: 02-04-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 15:46

Sancha, Blij om te lezen dat jullie toch besluiten om Emma te adopteren. Alleen zal dit wel erg moeilijk worden.

Melding maken bij AMK kan, ze zoeken dan eerst een goede thuisbasis voor het kind in haar directe omgeving. Alleen tante woont bij jullie in, dus dat zal het niet worden. Dan gaan ze kijken bij haar eigen familie, maar dat is een tokkie familie. Dus zal het ook niet worden....

Dan wordt er een pleeggezin van buitenaf gezocht, niet iets wat jullie dus willen......

De optie die overblijft is om tante in het andere huis te laten wonen, met tante erover hebben dat Emma bij jullie blijft wonen.
Al zal dit niet makkelijk gaan, want tante doet niks fout in haar ogen....
Als tante al over gehaalt kan worden, zit je nog met dr tokkifamilie. Je kan proberen om met hun af te spreken om bepaalde dagen en tijden dat ze kan worden gehaalt. Al zullen hun het hier ook niet mee eens zijn, want tante is makkelijk en hoe makkelijker hoe beter voor hun....

Eigenlijk zal je dit moeten proberen te regelen zonder instantie's. Want die zullen Emma nooit in deze situatie laten zitten en Emma naar buitenaf doen om alles te verbreken.

Succes!

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Re: Adopteren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-10 15:52

Nou ja, een pleeggezin van buitenaf vind ik ook goed. Kan hier niet egoistisch in zijn. Tuurlijk willen wij haar graag, maar alles is beter dan hier bij tante blijven.

Ik denk wel dat wij tante kunnen overhalen. Ze weet zelf ook wel dat het beter zou zijn, en ze is niet onredelijk in ieder geval. Het problee bij haar is alleen de uitvoering. Ze zegt van alles maar uiteindelijk gebeurt er niets.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: Adopteren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 16:05

sancha, ik begrijp dat je niet in NL woont, maar het amerikaanse onderwijssysteem zit ongeveer net zo in elkaar als het NL als op leerlingzorg aankomt. Ook is daar een meldpunt kindermishandeling, al is daar in het geval van Emma niet direct sprake van. Geestelijke mishandeling misschien, al vrees ik dat een rechter dit direct onderuit haalt.
lastige situatie en ik snap dat het jullie veel verdriet doet, maar je zal tot een compromis moeten komen met haar moeder zelf, want via de gebaande paden krijg je geen akkoord denk ik.

...

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-10 16:13

ja, op chocoladepudding en dorito's worden ze ook wel groot :')

Ze krijgt alles wat ze hebben wil hoor, daar ligt het niet aan. het is vooral de basis die ze niet mee krijgt. en gaat ze het later echt niet redden, als ze niet eens een beetje respect op kan brengen voor de juf.

Vanavond nog met vriendlief om de tafel, om te zien of hij het echt wel ziet zitten, het is immers een hoop verantwoordelijkheid.

vraagje_

Berichten: 375
Geregistreerd: 02-04-10

Re: Adopteren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-10 17:15

Sancha, als het niet uitmaakt of ze via buitenaf in pleeggezin komt of bij jullie, kunnen jullie igg een meldingmaken daar bij meldpunt. Ook dat heeft amerika wel, en dit valt onder verwaarlozing, dus er zal wel wat aangedaan worden. Misschien niet geheel en meteen wat jullie willen.

En ik zal ook gelijk met tante praten en proberen via jullie, dan kunnen jullie altijd nog zorgen als het niet gaat dat ze in een pleeggezin komt waar het wel kan.Maar tante zal echt het huis uit moeten, ook voor jullie rust.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aniek_joefy, Dyphusion, GrapeshotBot, HELder, Jade91, Knollboll, Ladypronk, Luca03, MarleenM, mirriezz en 67 bezoekers