Aan de moeders onder ons: hoe kolven?

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Aan de moeders onder ons: hoe kolven?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-03 20:12

Als de baby er straks is, zal ik sowieso tegen de tijd dat ik ga werken moeten leren kolven. Waaraan geven jullie de voorkeur? handmatig kolven of elektrisch? Hebben jullie ervaring met een bepaald merk?


Pauline
Berichten: 11633
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-03 20:47

Ik heb allebi gedaan en electrisch had mijn voorkeur. Ik had zo'n Maleda?ding, een kleine gele kolf. En dan een losse toeter erop, waar je een flesje aanschroefde.
Verder stelt het niet veel coor. Beste is om tussen 2 voedingen in te kolven, en uiteraard als je een voeding niet zelf geeft. Niet vlak ervoor, dan heb je niet genoeg namelk voor een volledige voeding.

Toeter op de kolf schroeven, flesje eraan, kolf aan en dan zet je die op je tepel (recht) anders au Knipoog , en ga je tv kijken, boekje lezen enz. Rustig laten gebeuren, komt er niks dan niet, dan komt het later wel. Na 5 min. wisselen, en dan nog allebei de kanten, allebei 2 keer 5 min. kolven dus. Of langer, net hoe het gaat.
Dan: alles wassen en in de koelkast cq diepvries bewaren. Handig om er ijsklontjes van te maken, dan hoef je niet teveel te ontdooien.Een heel fijn forum: www.borstvoedings-forum.nl daar kun je vanalles lezen en vinden, hele lieve mensen die je helpen.Of:http://www.network54.com/Hide/Forum/89719

juval

Berichten: 8762
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-03 21:40

hoi,
ik geef zowiezo de voorkeur aan flesvoeding, als ik ooit nog een kindje mag krijgen begin ik niet meer aan borstvoeding, maar dat terzijde.

Ik heb ongeveer een week borstvoeding proberen te geven wat niet zo goed lukte en toen heb ik ook een handkolfapparaat van Avent (Isis)gekocht, om te proberen die borstvoeding op gang te krijgen.
Dat lukte ook niet en ik vond het maar onhandig.

De bediening van het apparaat vond ik niet prettig, ik kreeg der een lamme hand van, het pompen ging best zwaar en ik moest een beetje onhandig voorover hangen, niet zo fijn dus. (het motiveerde dan ook niet bepaald dat ik er maar zo'n 20 cc uit kreeg in een half uur )

Omdat mijn kindje zowiezo bijgevoed moest worden, dus al aan een fles gewend was wilde ze niet zo goed aan de borst drinken. Ik heb het na een week opgegeven. Toen ik de fles ging gebruiken ging alles ineens een stuk makkelijker, ik kon Paul ook eens uit bed sturen om haar te voeden, je bent niet zo gebonden, ze sliep ineens veel beter door, in flesvoeding zitten alle vitamientjes die ze nodig hebben, etc. etc. zo kan ik nog wel even doorgaan...... ik ben dus erg pro-flesvoeding!

maar daar vroeg je geloof ik niet om hè...... sorry! Lips are sealed

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-03 21:57

Medela kolf????
Las ik net een stukje over. Vond hem in de winkel wel minder stevig uitzien als de Avent....

Ik wil dus wel graag borstvoeding geven, maar moet na ca 12 weken werken en dus kolven. Vandaar mijn vraag.
Ik zag trouwens dat er zakjes waren die in de Avent kolf passen. Zouden die nou ook in de medela kolf passen? Kun je zakjes invriezen ipv flesjes.

Debbiedee
Berichten: 467
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 06:17

ik vond het kolven altijd een drama, daarbij werkte het bij mij niet echt omdat mijn kids geen fles wilde ( ik heb de oudste 13 maanden en de jongste 10 maanden aan de borst gehad). Ik ben dus gestopt toen met werken. op mijn werk was er ook niet echt een geschikte ruimte om te kolven.

Pauline
Berichten: 11633
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 06:26

Ik vond het voordeel van Meleda dat je daar gewoon flesjes aan kunt hangen, die zakjes leken mij niet zo geslaagd. erder deed hij het gewoon prima en ik werd er niet moe van Lachen
Je kunt die zakjes idd invriezen, net als derest als het maar niet gaat lekken want dat geeft een smeerboel, weet ik. Ik zou ook gewoon naar de winkel gaan en me uitgebreid laten voorlichten. Ik ben niet zo zol op Avent, dat is vooral duur, terwijl op die ander alle flesjes passen, ook de Kruidvatspullekes.

Tip: Pampers fabriceert de luiers van Kruidvat eigen merk Knipoog

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 11:02

Jaja spuit elf geeft modder. Ik weet niks van kinderen, wil dat ook zo houden,maar heb verschillende collega's gehad die het hele baarfeest mee hebben mogen maken Haha!

Gewoon effe praktisch voor op je werk:

Je werkgever moet tijd en ruimte voor je vrijmaken voor het kolven. Vraag voor je eigen idee ook aan de schoonmaker om die ruimte echt fijn schoon te houden. Je bent er immers met de voeding van je kindje bezig.

Gewoon zo'n kolfding op je borst en wachten tot het klaar is werkt niet. Neem in ieder geval een foto van je kindje mee, want als je daar naar kijkt komt er melk (vraag me niet hoe dat werkt, maar dan schiet het er zo uit ofzo Verward )

*LOL* Hihi misschien heb je hier wel helemaal niks aan, maar ach, had het gehoord van ze dus ik denk kom laat ik ook eens iets moederlijks typen Haha!


Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-03 18:43

Kun je vast oefenen toch? Wat ruimte betreft: dat is geen probleem. Mijn collega woonde eerst boven de praktijk, maar ze is verhuisd. Dus de bovenverdieping is bijna helemaal vrij. Alleen de mevrouw van de administratie zit er 2 ochtenden in de week.
Niemand ervaring met Evenflo kolf? Is erg goedkoop (mijn zus is voor mij op jacht geweest). Is ook met een universele flessluiting (alleen Avent past er dus niet op). Mijn zus kolfde gewoon in een goedkope fles af. Goot het over in een schone Tupperware beker met deksel en vroor het daarin in. Voor gebruik goot ze het weer over in een Avent fles. Voordeel van die flessen is volgens haar dat je er met de afwasborstel in kunt. Bovendien heeft dat merk goede spenen (die lijken op vorm van de tepel).

Voorlichting in winkels valt niet mee, omdat zij vaak maar van 1 of zelden 2 merken verkopen.... Vandaar dat ik liever ervaringen hoor.

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 20:50

Gewoon niet kolven. Borstvoeding heb ik bij allebei de kids gedaan met kromme tenen van de zere tepels. Bij velen gaat het allemaal wel, bij anderen ook niet. Maak je vooral niet druk, anders wordt het een ramp. Denk maar dat je niets HOEFT alleen veel van je kindje houden...

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 20:51

En wel voeden natuurlijk maar niet perse bortsvoeding..

juval

Berichten: 8762
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 21:20

Riëtte schreef:
Voordeel van die flessen is volgens haar dat je er met de afwasborstel in kunt. Bovendien heeft dat merk goede spenen (die lijken op vorm van de tepel).Ja, daar ben ik wel mee eens, die Avent flessen vind ik heel fijn in het gebruik, liggen prettig in de hand en is heel goede degelijke kwaliteit, ja daar betaal je ook wel voor.
Bij mijn eerste kindje heb ik die goedkopere flessen gebruikt en daar heb ik er heel veel van geprobeerd voor ik eindelijk een goede had, die fijn en makkelijk te gebruiken was.

Het voordeel van Avent vind ik ook dat je ze tzt kunt ombouwen tot drinkbeker, je kan er losse tuiten en handvatten bij kopen. Ideaal...... (haha ik krijg geen provisie voor deze reclame hoor Knipoog )

succes met je keuze.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-03 22:43

Biepmiep schreef:
Gewoon niet kolven. Borstvoeding heb ik bij allebei de kids gedaan met kromme tenen van de zere tepels.


Hoe lap je 'm dat als je moet werken? Je kunt een baby toch niet meenemen naar kantoor? Of elke keer dat het kindje moet eten naar huis gaan? (eeeehhhhh OK ik zal het maar toegeven, ik heb geen flauw idee hoe vaak een baby moet eten. Elke twee uur ofzo, net als een jong poesje?)


Maar eh, Riëtte..... over dat oefenen...... Ik bedank voor de eer. Ik geniet wel mee van de koters van anderen, die kan ik lekker weer naar mama sturen als ze vervelend worden Schijnheilig Haha! Knipoog Hihi

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-03 07:19

Wij hebben ook avent flessen en die bevallen prima echter de maatverdeling klopt niet Verward . Dat is vervelend bij het mengen van de poeder. Nu ga ik af van de maatverdeling van een gewone maatbeker om te voorkomen dat de mengverhouding verkeerd is.

Wij geven flesvoeding omdat borstvoeding niet lukte (drama en heel boze lucas, dat in combinatie met overbrengen naar het VU heeft gemaakt dat ik er na 2 dagen van heb afgezien, nu heb ik een zeer tevreden flesdrinker).

Overigens een tip voor kolven op het werk als er geen aparte ruimte is: zet een kamerscherm neer met daarachter een tafeltje, makkelijke stoel en alle spullen, een foto van je baby en voila.... misschien nog een walkman of zo erbij.

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

jacqueline

Berichten: 5548
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-03 08:30

Ik heb een maand gekolft en daarna ben ik ermee gestopt.
Het werd een stress gedoe doordat ik iedere keer langer zat te kolfen voordat ik aan voldoende voeding kwam........
Ik heb het wel met een electrische kolf gedaan........
Mocht je een electrische kolf kopen/huren neem er dan wel voor reserve een handkolf bij.......
Ik had dus op zaterdagavond dat mijn kolfaparaat ineens hele vreemde dingen begon te doen en ik had dus geen handkolf.........ik heb met bloed zweet en tranen dat ding dat weekend aan de praat kunnen houden en maandags zijn we direct terug naar de winkel gegaan waar dus bleek dat het apparaat inderdaad niet helemaal jofel was.......en ik kreeg een nieuwe en toen hebben we er toch maar handkolf bijgekocht........ik heb het nooit gebruikt!!!!

Je kan ook een kolf apparaat huren bij de thuiszorgwinkel........ik weet niet of die bij jullie in de buurt is.
Op het moment dat ik dus was bevallen en we zo een kolfapparaat wilde gaan huren waren ze allemaal verhuurt Frusty vandaar dat we er een hebben moeten kopen.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-03 10:39

Huren is ook vrij duur. Ik heb gelzen dat je voor een elektrische kolf 1.60 per dag betaald. Als je hem dan een maand gebruikt: 30x 1,60 is heel veel (hoofdrekenen is niet mijn sterkste kant, en heb geen rekenmachientje bij de hand). Dan kun je hem idd beter zelf kopen...

Mijn zus heeft voor mij die handkolf van Evenflo gekocht. www.evenflo.com
Mijn schoonmoeder past straks 2x per week op, een hele en een halve dag, en daarvoor wil ik dus kolven. Vooropgesteld dat de baby goed aan de borst wil drinken... Ik hoop het wel, lijkt me heel prettig dat contact met je kind. Flesvoeding is dan toch heel anders. nadeel is idd het kolven, voordeel is dat je niet met flesjes hoeft te sjouwen, maar de melk altijd bij je draagt.... MIjn zus zei dat zij net een koe was (kolven was ook zo gebeurt), hoop dat ik daar ook iets van mee heb gekregen....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie