Prachtige voorstelling Aïda

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Prachtige voorstelling Aïda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-03 22:31

Vandaag ben ik met mijn vader naar Aïda geweest in het Fortis Circustheater in Scheveningen. We gingen naar de matinee zodat we fijn overdag in de auto konden rijden en op tijd weer thuis waren.

De voorstelling was werkelijk prachtig, alleen alles er omheen al, het licht, de decors en het hele verhaal. Kippenvel bij sommige nummers, er zit zoveel gevoel in, echt heel mooi!!! We hadden goede plaatsen en konden alles perfect zien. Echt genoten 3 uur lang.

Daarna nog over de boulevard van Scheveningen gelopen, bij een strandtentje wat gedronken, een visje gegeten en toen weer terug naar Assen.

Een lange dag, maar zeker de moeite waard
Ben blij dat we toch nog konden gaan, we hebben de kaarten verzet ivm zijn hartinfact even geleden, en nu zaten we er dan toch maar samen

Mooi stukje tekst:

Elk moment van elke dag
die ik nog leven zal
zie ik jou en voel ik jou,
in alles, overal.
Even kreeg ik vleugels,
maar ik struikel en ik val,
reddeloos en sprakeloos,
want wie heeft dat bepaald,
dat je eindigt in de afgrond of
de eindstreep haalt?
Is dat allemaal bedacht?
Maar door wie dan, en waarom?
Staat het ergens in de sterren?
Gaat dat zo buiten ons om?
Zijn wij niets dan wreed vermaak
van een harteloze god
die ons het paradijs laat zien...
dan moet het weer op slot.
Lachen


Mause

Berichten: 2454
Geregistreerd: 01-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-03 22:58

Mooi is ie he, Aïda... Ik ben al een hele poos geleden geweest, maar ik kan me nog steeds details herinneren en heb ook best vaak de cd in mijn auto aan. Had jij ook zo´n brok in je keel aan het einde??

manzano

Berichten: 18040
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-03 23:14

Ben ik ook geweest. En vond het inderdaad heel erg gaaf en indrukwekkend.

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-03 23:18

Prachtig he? Ik ben er nu twee keer geweest en moet echt nog een keer voordat hij stopt over vijf weken. Een kennis van mij speelt de alternate rol van Aida, namelijk Carolina Dijkhuizen. Ik weet niet of jij haar had, volgens mij doet ze namelijk alleen de donderdagavond vast. Leona doet toch de matinee op zondag?

Er zit inderdaad ontzettend veel emotie in de zang en de liedjes. Ontzettend knap. Iedereen was beide keren ook echt helemaal stil na de voorstelling.

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-03 23:28

Gut wat erg. Ik las dit en dacht: Ik MOET nog gaan!! Meteen maar geboekt dus, voor 2 augustus, wanneer Carolina voor het laatst speelt. Het is echt de moeite waard en ik vind het ook echt geen geldverspilling hier voor de derde keer heen te gaan. Het is zo grandioos goed! De laatste keer dat ik er was, is ook al dik een jaar geleden geweest, dus dan mag het ook wel Knipoog

Nathalie1981

Berichten: 4219
Geregistreerd: 13-12-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-03 07:59

Hij is idd erg mooi . Ben nu twee keer geweest en elke keer als ik weer langs zo'n bord langs de weg rijd, zie ik alles weer voor me en wil ik er zo weer heen.

De eerste keer dat ik er heen ging had ik niet eens door dat ze dood gingen aan het eind Bloos.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-03 09:08

Leuke avatar heb je ook Knipoog

Ik weet niet wie wij als Aida hadden, niet dè Aida in ieder geval.
Een vrij forse donkere vrouw. Leona Philippo? Denk het wel, als jij zegt dat die op zondag de matinee speelt, en ik heb een foto gezien, denk dat zij het is.
Zacht zong ze geweldig maar bv bij het slotnummer voor de pauze zat ze er toch een paar keer naast en was het niet helemaal 100% overtuigend.
We hadden René van Kooten als Radames, die vond ik echt super.
Had hem al eens bij een of ander tv-programma live een stukje horen zingen, echt geweldig.
Mereb vond ik trouwens ook erg goed, speelde fantastisch en ook een erg mooie stem. Kreeg ook erg veel applaus aan het eind.

Was inderdaad af en toe wel even een brok in je keel wegslikken, ze hebben die hele musical zo mooi in elkaar gezet. Zou zo nog een keer heenwillen *LOL*

Veel plezier Gera nog 2 augustus, wordt vast een erg mooie voorstelling, want voor die Aida is het de laatste voorstelling begreep ik?
Is vaak wel heel bijzonder. Zakdoekjes mee dus Knipoog

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 13:54

Ik ben afgelopen zaterdag naar de laatste voorstelling van Carolina geweest en de éénnalaatste voorstelling van Aïda. Het was echt geweldig. Iedereen was heel erg emotioneel, maar Carolina bleef zo grandioos in haar rol! Ik had ook niets anders van haar verwacht, eerlijk gezegd. Toen ze op het podium kwam begon iedereen ontzettend hard te klappen, fluiten en gillen, maar ze deed net alsof ze niets hoorde. Ze bleef ontzettend goed in haar rol. Haar hele familie en kennissen- en vriendenkring was aanwezig. Voor mij zat een meisje (geen familie van een van de spelers) die maar liefst 84 keer naar Aïda was geweest! Sick eigenlijk. Het meisje dat achter me zat ging voor de 52e keer en ging de volgende dag ook naar de laatste voorstelling. Door al haar bezoekjes aan de talloze voorstellingen, kende ze iedereen goed.

Alhoewel Carolina goed in haar rol bleef, improviseerden ze wel erg veel. De mensen die naar Aïda zijn geweest herinneren zich misschien de scene dat Aïda het haar van Amneris kamt en dat ze samen 'mijn pakkie an' (de langzame versie) zingen. Dan komt Radames binnen en dan schrikt Aïda en gaat een paar meter verderop staan. Amneris gaat dan in bed liggen en allerlei dingen roepen als: 'Radames, kom je koninkrijk eens opeisen!' enzo. Vlak voordat ze naar bed liep, gaf ze Radames (René) een kus op zijn mond. Hij was helemaal zijn tekst kwijt. Super. Daarna deed Carolina ineens hetzelfde, ook heel erg plotseling en toen moest hij wel een klein beetje lachen. Heel erg maf. Ook vlak voor Gezegend Nubie loopt Amneris tussen alle slaven door. Carolina (Aïda) liep met een kruik naar Amneris toe en zei: "Deze zal u prachtig staan". Volledig geimproviseerd natuurlijk. Super. Ze moest er zelf niet eens om lachen. René was trouwens in alle haast en zenuwen vergeten zijn schoenen dicht te doen (soort van slippers) en kwam een beetje strompelend het podium op. Tijdens een nummer trok hij zijn schoenen uit en smeet ze naast hem neer, maar het zag er ontzettend onbeholpen uit.

Carolina wist telkens haar tranen goed te bedwingen tot Gezegend Nubie, haar lievelingsnummer. Aan het eind bij 'is ge-he-nooeeg!' moest ze heel erg huilen. Maar ze deed het echt super.

Antje had het vreselijk moeilijk. Je zag dat ze echt alles gaf bij 'Mijn pakkie an' en bij 'Ik niet' (eerste nummer na de pauze) zag je steeds wat tranen op haar gezicht

Na de voorstelling heb ik een kaart voor Carolina geschreven en die op het podium gegooid. Daarna ben ik naar de artiestenuitgang gegaan waar ik een handtekening in mijn programmaboekje heb laten zetten door René, Antje en Carolina. Met Antje en Carolina heb ik nog een tijdje gepraat. Antje is ook echt een supermens. Wat een dijk van een stem heeft zij.

En nu is Aïda afgelopen Verdrietig Ik vind het echt supererg. Ik zou alleen niet naar Londen ofzo gaan om Aïda te zien, of naar Broadway. Ik wacht op wat andere musicals, zoals The Lion King. Volgens mij is de geheimhoudingsplicht er nu af, dus ik mag het vast en zeker wel vertellen: Carolina gaat Nala spelen in The Lion King. Wederom een vette hoofdrol. We zijn dus (gelukkig!) nog niet van haar af!!

Romargo

Berichten: 193
Geregistreerd: 10-02-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 18:31

Aida is echt zo mooi!!! Ik vind het de mooiste musical die ik gezien hebt!

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 18:54

Aida is geweldig! Ik ben er ook geweest, en we zaten op de voorste rij Haha! We zagen echt letterlijk het speelsel vliegen. Het was zo mooi! Echt zo geweldig.. Je kunt het eigenlijk niet verwoorden...

Wij hadden ook Carolina, en Rene van Kooten, Antje, en als vader van Ramades hadden we Ben Cramer.

... And we like all the fluffy animals.


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-03 19:44

Oh mooi verslag Gera, jee, ik had zo graag nog een keer de hele voorstelling gezien...echt geweldig.
De laatste dag dat ik op Vlieland was zag ik in de Telegraaf een hele pagina over Aida, heb hem meteen gekocht en op de boot gelezen.
De laatste voorstelling moet ook heel mooi geweest zijn, met het hele publiek in het wit en iedereen zong mee met Gezegend Nubië. Kippenvel lijkt me dat, het is al zo'n mooi nummer.
Jammer dat het afgelopen is, ik hoop nog steeds stiekem dat het nog op DVD uitkomt ofzo.
En The Lion King wil ik dan ook zéker gaan kijken, die wordt vast ook erg mooi. Waar en wanneer gaat die in première?

Suzanne F.

Berichten: 27348
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-03 20:24

Ja ik ben ook geweest en vond het ook heel mooi!!

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

Missy

Berichten: 6519
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 09:18

Een tijd geleden ben ik ook geweest, werkelijk prachtig Lovers

We verwachten niets maar toch..
WoW-addict ^.^

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 11:17

ik ben er 3 keer geweest, en wilde nog wel eenkeer
het is echt prachtig!

Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 12:56

ik ben er niet geweest maar ik ga eind van de maand naar de musical "grease" lijkt me ook heel erg leuK!!!!!!

Live,LOve,'ndLaugh

Fleda

Berichten: 5632
Geregistreerd: 03-02-02
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 18:01

Cody schreef:
Leuke avatar heb je ook Knipoog
We hadden René van Kooten als Radames, die vond ik echt super.
Had hem al eens bij een of ander tv-programma live een stukje horen zingen, echt geweldig.


Jaa hij is echt super! Ik heb een jaar geschiedenis van hem gehad! En toneelles bij mij op school! En hij is er vaak met schoolfeesten om te zingen! (hij heeft op mijn school de HAVO gehaalt, heeft er les gegeven in geschiedenis en loopt er nu nog af en toe rond)

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-03 19:49

snoopy_689 schreef:
Jaa hij is echt super! Ik heb een jaar geschiedenis van hem gehad! En toneelles bij mij op school! En hij is er vaak met schoolfeesten om te zingen! (hij heeft op mijn school de HAVO gehaalt, heeft er les gegeven in geschiedenis en loopt er nu nog af en toe rond)


Haha, grappig dat jij hem kent. Een vriendin van me had een hockeyfeest net toen bekend was gemaakt dat Bastiaan zou stoppen met Aida en Rene dan dus de hoofdrol van radames van hem over zou nemen. Hij voelde zich volgens mijn vriendin toen helemaal 'het' en heeft met twee meisjes staan zoenen van ongeveer 17.. Clown Als ik hem aan het begin van Aida het podium op zie komen, moet ik dus nog steeds een beetje lachen. Alleen het idee al.. nee, ik vind hem verder niet echt aantrekkelijk moet ik zeggen. Maar zijn stem is absoluut goed!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie