Serieuze honden vraag

Moderators: Leo, Dani, Muurp, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Serieuze honden vraag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-03 14:49

ik heb een dwerg schnautzer, heel leuk beest, ze is nu ongeveer 3 of 4 jaar oud hebben d'r geaddopteerd via stichting aai(www.doggy.net/aai) onze kleine killer was een straat hond en is waarschijnlijk ook op straat geboren.
nou is het probleem, skruffey is een absurd dominant hondje, als iets mevrouw niet zint dan gaat ze hard met ene open bek ontblootte tanden grommen en vervolgens bijten.
ik begrijp het gedrag wel, op straat moet ene hond overleven en zij was dus een hond die van zich af beet inplaats van vluchtte, maar je begrijpt natuurlijk zelf ook wel dat dit gewoonweg niet leuk is.
ze kan heel lief zijn alleen ze is het niet zo heel erg vaak. we hebben haar in december twee jaar, en je zou zeggen dat ze wel ietsjes losser zou zijn geworden maar dat is ze niet, kan komen omdat je snel geintimideert bent door ene hond die je aanvalt en bijt, waardoor ze haar zin krijgt.

mijn vraag is dus of iemand tips heeft hoe wij haar wat onderdaniger kunnen krijgen, want zo is het gewoon geen leuke hond meer, en om haar weg te brengen en laten inslapen geloven we niet in, want ze kan lief zijn maar hoe?

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies


Clien

Berichten: 1511
Geregistreerd: 05-03-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:00

Misschien een optie om een goede hondenschool bij je in de buurt te bellen en het probleem voor te leggen, succes!

---CARPE DIEM---

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:08

Doe een cursus met je hond.
Heb ik ookgedaan met onze eerste hond die al aardig wat adresjes had verleten. De hond bleek goed opgevoed te zijn. Alleen ik had niet zo veel kaas gegeten van het opvoeden van een dominant hondenbeest Haha!

BlackWych

Berichten: 1971
Geregistreerd: 03-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:08

Als ik het zo beoordeel (voor zover dat kan natuurlijk Lachen ), lijkt het mij dat je haar niet "honds" genoeg behandeld.

Geen grom en geen bloot gebit zou je moeten pikken, niemand van jullie gezin zou dat moeten pikken. Op zo'n moment zou je haar moeten onderwerpen.

De methode ik destijds voor onze pup gebruikte was haar op d'r rug "gooien" en "aan haar wangen" op de grond gedrukt houden tot ze zich over geeft.

Ik denk dat je zelf het beste kunt beoordelen wat je wel en wat je niet met haar kunt doen, maar ik zou zeker de hulp in roepen van mensen die heel veel van honden en hun gedragsproblemen afweten.

Veel suc6!
=^.,.^=

De grootste overwinningen zijn behaald door nog even vol te houden...Remember before you point your finger at someone else to blame, you point at least three fingers at yourself...

vikki

Berichten: 14252
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:16

Ik heb je een pb gestuurd. Met de link van een hondengedragstherapeut (de vriend van een van mijn vriendinnen, ik heb hem met honden bezig gezien en ben erg over hem te spreken.)

Sall

Berichten: 5977
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:19

Het zijn vaak kleine dingen die je kan aanpassen in je gedrag, die maken dat het voor de hond een stuk duidelijke is waar ze staat in de 'roedel' (de familie). Bijvoorbeeld zelf als eerste de deur/auto uit en de hond moet wachten tot jij aangeeft wanneer hij./zij mag. De hond moet opstaan als, ze ergens ligt en jij wil erlangs, niet trekken en sleuren aan de riem enz. enz.
Maar het is wel zaak om alle leden van het gezin erin te betrekken en dat ook iedereen zich aan die regels houd.
De hond moet leren waar ze staat, en als jullie (onbewust) bepaalde handelingen nalaten, klimt de hond autmatisch op naar een ranghogere plaats (want dat zou in de natuur ook gebeuren als de ranghogere honden "gezichtsverlies" lijden) Maar omdat de hond dit mischien helemaal niet aankan of nu echt de baas gaat spelen, krijg je bepaald ongewenst gedrag.
Ik weet niet of dit van toepassing is bij jullie, maar er zijn vast goede kynologenclubs of gedrags begeleiders bij jullie in de buurt die jullie kan helpen.

Ben zelf geen voorstander van 'omgooien' of onderdrukken, helemaal omdat er niet helemaal duidelijk is wat de hond allemaal heeft meegemaakt, en je kans krijgt dat je een agressieve tegenreactie krijgt.

Succes!
Laatst bijgewerkt door Sall op 19-06-03 15:21, in het totaal 1 keer bewerkt

"Don't worry about a thing, Cause every little thing gonna be all right"
dag: 1

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-03 15:20

tsja dat is ook ene probleem, omdat ze straat hond was kunnen we haar niet op cursus doen vanwege de andere honden(valt ze aan), en prive cursussen zijn lichtelijk onbetaalbaar.

het monster is echt vreselijk hard leers, als ze gromt en je 'plet' haar op d'r rug en wacht tot d'r staart tussen d'r benen gaat en ze echt onderdanig doet, en dan weer loslaat pakt ze je terug ze pikt dat niet, en valt ze echt aan, we hebben haar geregeld echt weg gegooid en dan kwam ze alsnog op je af, klinkt zielig en fout, maar we moeten haar af en toe echt ene knal verkopen.
misschien is er iets concreters wat we kunnen doen?, werkt zo ene hele foute antiblaf band hier tegen?

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

Valeska

Berichten: 799
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:20

AUB niet zelf aan gaan rommelen!!! Neem contact op met een goede hondenschool en leer haar weer honden manieren!!

Succes!!
Valeska

Once a Paso, always a Paso!
www.gangenpaarden.nl

Voor de ultime waak en gezinshond,
Kijk op:www.dogocanario.nl

ukkiepuk

Berichten: 3963
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:23

Een antiblafband werkt hier niet tegen. Die geeft stroom wanneer de stembanden aantrekken om te blaffen. Ze kunnen er wel een beetje mee grommen. De enige optie in mijn ogen is idd een prive cursus of inslapen. Weer een ander adres is in mijn ogen niet de juiste optie.

v.a. 4/2017 Donovan B+11 L1+10 L2+11 Kampioen RV 't Einde competitie én kampioen De Spalandruiters competitie klasse L2
[RIJ-ITP] Na dressuurshet nu een dressuurwelshje
[IM] Dressuurshet Zorro en zijn laatste topic

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-03 15:31

we doen haar niet weg, gewoon de momenten dat als je 's avonds tv zit te kijken en ze is wel braaf aan het doen en dan blaft ze als er iemand binnen komt, dat is genoeg om haar te houden.
we willen haar niet naar een cursus brengen mensen, geen cursus dus Knipoog
tips vinden we best, willen best iemand l;aten kijken maar niet dat er iemand is dus met ons gaat trainen, heb vaak gezien dat honden het door hebben die zijn heel braaf als zo'n persoon in de buurt is, maar zodra die weg zijn vallen ze terug in het oude gedrag

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

Sall

Berichten: 5977
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 15:37

Woogy schreef:
tsja dat is ook ene probleem, omdat ze straat hond was kunnen we haar niet op cursus doen vanwege de andere honden(valt ze aan), en prive cursussen zijn lichtelijk onbetaalbaar.

het monster is echt vreselijk hard leers, als ze gromt en je 'plet' haar op d'r rug en wacht tot d'r staart tussen d'r benen gaat en ze echt onderdanig doet, en dan weer loslaat pakt ze je terug ze pikt dat niet, en valt ze echt aan, we hebben haar geregeld echt weg gegooid en dan kwam ze alsnog op je af, klinkt zielig en fout, maar we moeten haar af en toe echt ene knal verkopen.misschien is er iets concreters wat we kunnen doen?, werkt zo ene hele foute antiblaf band hier tegen?


~Je zou een keer kunnen informeren bij een gedrags begeleider, die komt dan een keer langs en kan jullie een hoop informatie geven hoe te handelen.

Maar het is wel zo dat iedereen in het gezin mee moet willen werken, in moet zien dat 'pletten' en 'een knal verkopen' en bereid zijn om een antiblaf band om willen gooien, absoluut fout is.
Die hond snapt daar toch helemaal niets van.

Ga ervan uit dat die hond 3 hersencellen heeft, nou neem ik aan dat jullie er allemaal meer hebben en dus in staat zouden moeten zijn om jullie gedrag zó aan te passen zodat die hond snapt wat de bedoeling is.

"Don't worry about a thing, Cause every little thing gonna be all right"
dag: 1

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-03 15:41

met dat pletten bedoel ik zoals dominante honden doen het onderwerpen dat ene hond op de rug moet en de baas in de roedel drukt dan vaak een poot op de hond tot deze zich overgeeft, ene knal verkopen we haar enkel als ze weer helemaal doordraait

ik kan zo maar ene beperkte hoeveel heid informatie geven, je zou haar eigenlijk mee moeten maken om te begrijpen wat voor ene secreet ze kan zijn.

maar ja ik ga gewoon is iemand bellen en dan zie ik wel

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

Debbiedee
Berichten: 467
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 16:23

alleen gaan jullie dit niet redden, een cursus zodat jullie leren om te gaan met deze hond lijkt mij niet onverstandig, zelf een beetje gaan aanklooien met tips die je over internet krijgt is helemaal onverstandig, niemand heeft de hond echt gezien en we kunnen alleen maar gissen wat en hoe hij doet, belangrijk in dit soort zaken is om de lichaamstaal van de hond te zien.
veel sucses

Miep

Berichten: 1707
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 16:32

Weet je wat jij zou moeten doen?
Je hond wegdoen naar iemand die wel serieus met de hond aan de gang wil.

Je vraagt hier om tips, deze krijg je maar je slaat m gewoon in de wind..

Groetjes Miep Knipoog

* Profiel aangepast, nu met foto's *

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 17:17

Als je hond andere honden grijpt, kun je best op cursus hoor. Zou me wat zijn als dat niet zou kunnen!
Ze kunnen je daar vertellen en leren hoe en wat je in JE EIGEN houding (van jullie hele gezin trouwens) moet veranderen, om deze hond nog een kans te geven.

Pauline
Berichten: 11636
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 18:03

Niet pletten en op de grond gooien! Ik heb ook een hond van die stichting, zelfde verhaal eigenlijk en heb er een therapeut op los gelaten. Conclusie: ze is gewoon bang en uit dat op deze manier. Als jij haar gaat domineren wordt ze alleen maar onzekerder, en vererger je het probleem. Hoe en wat precies kan ik zo niet uit de doeken doen, als je meer wilkt weten even pb-en.

ThePast03
Berichten: 49886
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 19:46

Ga er inderdaad maar vanuit dat het angst is!
En met het op de rug leggen (wat absoluut niet honds is, de ene hond legt de andere niet op de rug, een hond gaat uitzichzelf op de rug liggen maar wordt nooit op de rug gelegt!!) en dat soort dingen maak je je hond steeds onzekerder en zal het probleem steeds groter worden.

Neem alsjeblieft contact op met een gedragstherapeut. De kosten vallen echt enorm mee hoor. Hondenscholen hebben over het algemeen helaas niet veel verstand van hondengedrag. Vaak staan daar mensen voor de groep die net hun eerste hond hebben opgevoed en de meeste hebben geen opleiding voor instructeur gedaan.
Je kan op een hondenschool dus ook een hele verkeerde begeleiding krijgen!
Zelf ben ik gediplomeerd instructeur maar zou je (als je bij mij kwam) met dit soort problemen toch echt doorsturen naar een gedragstherapeut(e)!

Misschien kun je ook eens met Aai contact opnemen? Die begeleiden de mensen volgens mij voortreffelijk en zullen je zeker aan een goede gedragstherapeut(e) kunnen helpen.

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 21:14

Dat stichting AAI er niet beter op let aan wie ze welke hond meegeven, bedoel aan mensen met weinig of geen verstand van honden en hondengedrag zulke honden meegeven vind ik not-done.
Dat is gewoon fout.

Op de rug gaan liggen is een teken van onderdanigheid, en de staart hoeft dan zeker niet tussen de kont gaan zitten.

Hondencursussen is vaak voor baas en hond, hoe de baas met de hond moet omgaan, en ja, dat moeten jullie wel leren, want als ik het zo lees, weten jullie er weinig van.

En ja, kheb wel ervaring, wij hebben een hond uit het asiel gehad die waarschijnlijk qau gedrag veel op die van jou lijkt, waarschijnlijker nog wel erger (en voor ons al bij verschillende adressen had geleefd die hem alleen maar meer de vernieling in hebben geholpen).
Dominant, nergens bang voor (en ja, dat is soms echt wel nodig), nergens van onder de indruk, grommen, tanden onbloten en ga zo maar door.
Maar het ging al beter, werd al een klein beetje milder, maar toen werd hij gestolen, anders hadden we hem nu waarschijnlijk nog wel gehad.
Ondanks de nare momenten hebben wel ook wel prachtmomenten gehad, dat we van elkaar genoten, de hond omdat hij lol had, en ik omdat de hond lol had.

*Na regen, komt zonneschijn... zegt men*

vikki

Berichten: 14252
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-03 21:16

Ik zet hier toch ook nog even de link neer van een goede gedragstherapeut die ik ken.

http://www.hondenspecialist.nl/ (Arnoud Busscher)

Kan immers zeker geen kwaad om even te kijken en een belletje om advies is zo gemaakt. En nogmaals succes he!

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-03 01:41

Miep schreef:
Weet je wat jij zou moeten doen?
Je hond wegdoen naar iemand die wel serieus met de hond aan de gang wil.

Je vraagt hier om tips, deze krijg je maar je slaat m gewoon in de wind..


Ik durf het haast niet te zeggen Clown , maar ik ben het met Miep eens Lachen !!

Ik heb net de link die Vikki hier neer heeft gezet eens bekeken en ik vind dat dat er iig heel zinvol uitziet!!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Esther

Berichten: 3578
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-03 08:01

Sterre"]
[quote="Miep schreef:
Weet je wat jij zou moeten doen?
Je hond wegdoen naar iemand die wel serieus met de hond aan de gang wil.

Je vraagt hier om tips, deze krijg je maar je slaat m gewoon in de wind..


Ik durf het haast niet te zeggen Clown , maar ik ben het met Miep eens Lachen !!
[/quote]

Tsja dit is al het zoveelste topic van haar over hoe ze met dieren om moet gaan. En net als in de andere topics wordt het niet gewaardeerd als je een tip geeft. Je hebt nu eenmaal dierenmensen en mensen met dieren.

Ben je op zoek naar de handleiding van je paard of hond? Kijk op http://www.handleidingpaard.nl of http://www.handleidinghond.nl
Op zoek naar kvv of gedroogde snacks in de omgeving van Terborg? http://www.kompleetversvoerenzo.nl
Een plek op aarde waar paarden nog paard mogen zijn: http://www.pferdehof-montferland.eu


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Hinneke, brennie85, dierliefde, Everest, Geryon, Gittta, Googlebot, janneke584, kikkerdril4, luf_horses, M_ontana, miisshOrse, purny, RuthenRoos, sietske83, tHidJu en 53 bezoekers