Wie is hier koerier ???

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
IngridM

Berichten: 10483
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Wie is hier koerier ???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-06-03 10:09

neeeeee, geen drugskoerier Haha! die bedoel ik niet.

Ik heb al jaaaren dat ik denk dat dat een leuk baantje voor me is, beetje rondkarren in een auto (ik vind autorijden HEERLIJK), wat pakketjes afleveren, veel klantencontacten etc.

Nu vraag ik me af of ik wel een realistisch beeld heb van zo'n baan, voordat ik ooit ga solliciteren.
En, niet onbelangrijk, wat verdient het ongeveer??? Ik geloof dat ik nu wel veel krijg voor wat ik verdien ( Haha! ) dus ik wil er uiteraard niet teveel op achteruit gaan, de hypotheek loopt tenslotte door.....

Wie kan me er meer over vertellen, want op de site van DHL kan ik wel het eea vinden, maar een bruto uurloon van 8.77 zegt mij niets.........


lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 10:15

He, grappig. Ik vind autorijden ook heerlijk en ben op zoek naar hetzelfde soort werk. Ook denk ik aan taxi rijden, bijvoorbeeld de deeltaxi voor ouderen of gewoon dagelijks taxi werk (wat vaak ook neerkomt op ouderen vervoeren, denk ik).

Een bruto uurloon van 8.77 is niet erg veel, ligt een beetje in de middenmoot, volgens mij.

תיקון עולם

Barb

Berichten: 11762
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 10:21

hahaha ook een toeval ik heb net gebeld naar een taxibedrijf die een vacature open hebben staan voor leerlingenvervoer Haha!
Ik gavolgende week dinsdag naar een bijeenkomst van hun en krijg dan
meteen een sollicitatiegesprek.

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-licht startgerechtigd/ Tsjikke / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Adelaide71
Berichten: 7528
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 10:41

Hé ik ben ook al een tijdje op zoek naar een baantje wat een beetje in mijn straatje past, en dit lijkt me ook hartstikke leuk. Dus voor mij geldt ook; alle info is welkom!

M: dressuur Z2+wp, springen L+wp en nogmaals Z1+wp
C: zadelmak.
R: Z1 dress +wp.

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 10:50

Mijn ex is koerier voor 'De krant van wakker Nederland' en ik val regelmatig in. Hartstikke leuk werk en de baantjes hiervoor liggen ook niet voor het oprapen omdat het goed verdient en je slechts enkele uurtjes aan het werk bent. ('s nachts tussen ca. half vier en zeven uur)
Ook geeft deze 'krant' verschillende tijdschriften uit (overdag) en bezoek je diverse verkooppunten en lever je pakketten af en haal je retouren op. Ook dit verdient goed, maar ligt ook niet voor het oprapen.

Een goede vriend van mij die voor diezelfde krant werkt, doet dit werk 's nachts en ook voor hem val ik veel in. Hij reed voorheen ook voor een bedrijf (pakketdienst) als koerier, maar verdiende hier niet zoveel mee, tot hij voor zichzelf is begonnen.

Viking

Berichten: 1988
Geregistreerd: 30-01-03
Woonplaats: Poortugaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 12:40

Ik heb zelf een transportbedrijf,en ik heb meerdere chauffeurs in dienst,vroeger deden wij ook koerierswerk,maar tegenwoordig worden koeriersdiensten op bv.maandag opgericht,en vrijdag's zijn ze alweer failliet[bij wijze van spreken dan.]
In Rotterdam ben je niet zeker van een lange diensttijd bij zo'n bedrijf,omdat ze met bosjes tegelijk opgedoekt worden.

Ik weet natuurlijk niet of dat ook zo is in kleinere steden,wat ik wel weet is dat de lonen zeer laag liggen,ook voor ziekenvervoer,schoolkinderenvervoer,je krijgt daar het minimumjeugdloon voor[behalve als je voor een havenkoeriersdienst zou werken omdat je dan volgens haven cao werkt]
Je hebt minimaal 30 adressen op een dag met ook zo nu en dan tijdsmeldingen,dus je rijd je eigen dan de blubber om overal op tijd te komen,het is in sommige gevallen zeer stressen.

Ik zou me eigen iig zeer goed voor laten lichten,en wat precies de netto verdiensten zijn,hoe het zit met eigen risico,ivm schade's aan de auto,etc.

En wat ook heel belangrijk is:de bekeuringen die je krijg voor het te hard rijden,om een tijdsmelding te halen,wie die moet betalen.
Ik heb dit geintje namelijk meegemaakt toen ik bij PPt post reed,ik scheurde de hele stad door om overal op tijd te zijn,en om mijn [im mijn geval 45 adressen]eruit te rijden.

Succes!

Vik en ik Zijn nu Z + 4
Viking is en blijft mijn modder-monster

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 12:59

Stuur effe een PBtje aan Dick, want die leest meestal alleen op western. Die is een tijdje koerier geweest, voor een bank geloof ik.
Die kan je waarschijnlijk wel wat voors en tegens vertellen.

Kimmes

Berichten: 12810
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 13:18

Wat voor koerier??Wij zijn op stal vollop met insemineren bezig.Bij het woord koerier schiet mij meteen de spermakoerier te binnen Haha! .Wij maken er al steeds grapjes over op stal''Wat doe jij nou voor werk?Ik ben koerier.Oh,wat vervoer je zo al?Sperma!'' Schijnheilig Haha! Maarre...succes met zoeken.

IngridM

Berichten: 10483
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-06-03 14:14

spermakoerier is alweer beter dan drugskoerier he...hahahaa

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-03 14:58

haha spermakoerier ik lach me dood Haha!

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...

Dick
Berichten: 89
Geregistreerd: 26-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-03 08:21

Ik heb vroeger transport gereden voor een bank. Heerlijk werk, alleen omdat het voor een vaste opdrachtgever was heel gestructureerd. De routes lagen vast (ca. 250-300 km per route), de ene week vroege dienst (van half vijf tot een uur of tien), de andere week late dienst (van drie uur tot negen uur).
Dit is denk ik niet te vergelijken met koerierswerk waarbij je afhankelijk bent van opdrachtgevers, omdat ik iedere dag zeker wist dat er wat te doen was.
Vrijheid is relatief: je kunt natuurlijk makkelijk even bij de afslag Nootdorp een ijsje gaan eten in de zomer (daar stond vroeger een beregoeie ijsboer Lachen ), maar je moet wel op tijd afleveren, wat zeker met de tegenwoordige drukte op de weg nog wel eens problemen kan geven.
Ook zijn medeweggebruikers er helaas de laatste jaren niet vriendelijker op geworden.
Ik zou je niet durven zeggen of het tegenwoordig nog leuk werk is en of het goed verdient (deed het vroeger bij mij wel, maar ja, een bank... Haha! )
Ik heb het indertijd erg graag gedaan in ieder geval!

IngridM

Berichten: 10483
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-03 11:56

bedankt voor de reacties mensen!!!

er zijn zoveel dingen die me leuk lijken om te gaan doen, in ieder geval 'ns iets anders dan hele dagen achter m'n bureau'tje.
Zo denk ik ook wel 'ns om eindelijk 'ns m'n hart te volgen en iets met dieren te gaan doen, bv. dierenartsassistente.
Maar ik geloof dat ook die banen niet voor het oprapen liggen.

Koerier is ook iets wat me altijd leuk leek, als alles met Mirage achter de rug is maar 'ns rustig gaan kijken wat ik wil. Voorlopig heb ik een goedbetaalde vaste baan en dat is ook wat waard he.....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 30 bezoekers