Filmtip: Ripley's Game

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Filmtip: Ripley's Game

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-03 07:39

Afgelopen zaterdag zouden we naar X-Men 2 gaan maar we waren te laat. Ripley's Game draaide ook en daar konden we wel heen.

We waren de enigen in de zaal (haha, wie gaat er nou ook op zaterdag om 17.00uur naar de film as het buiten 28 graden is...)

Maar we hebben heel de film bijna ademlos gekeken. Hij was gewoon boeiend en spannend. Lang geleden dat ik zo geamuseerd naar een film heb gekeken.

Het gaat over ene mr. Ripley (ja dezelfde Mr Ripey als in "The Talented Mr. Ripley" alleen dan 20 jaar later en het is geen vervolg maar een losstand verhaal). Hij heeft zijn geld verdiend met oplichterij in antiekhandel en moord. Hij woont nu samen met zijn vrouw (succesvol clavecimbelspeelster) in een prachtig dorpje in Italie. Op een dag komt een oude kennis langs die een moordenaar nodig heeft. Ripley adviseert hem een dorpgenoot die nog van niks weet.

Voor de rest moet je de film zien Party!! (hier nog een recenie: http://www.limburger.nl/Index/0,4306,,0 ... %2C00.html )

Ik ga zo eens kijken wat voor boeken Patricia Highsmith nog meer heeft geschreven want de film is gebaseerd op haar boek.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie