TBC op school....

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sundancer

Berichten: 9704
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Somewhere in The Netherlands.

TBC op school....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-03 10:42

Vanmorgen is er TBC op onze school gevonden.....

Wie weet of dit erg is? Scheve mond


Yootha

Berichten: 6458
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 10:49

Wat is tuberculose (TBC)?
Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door de tuberkelbacterie. Long-TBC is de meest voorkomende vorm van deze ziekte maar TBC kan ook elders in het lichaam vóórkomen. Bij long-TBC kan er een open verbinding ontstaan tussen het ziekteproces in de longen en de luchtwegen.Daardoor komen TBC-bacteriën in het slijm van de luchtwegen en deze kunnen door hoesten en niezen verspreid worden. Er is dan sprake van open TBC en de patiënt is dan besmettelijk voor anderen.Men kan alleen besmet worden als men in direct contact is met de besmettelijke patiënt, dus wanneer men in dezelfde ruimte verblijft. De ingeademde bacteriën kunnen het lichaam dan via de longen binnendringen. Iemand die besmet (geïnfecteerd) is met TBC draagt de bacteriën bij zich maar is niet ziek. Deze persoon kan de ziekte ook niet op anderen overbrengen.Lang niet iedere besmette persoon krijgt vervolgens ook TBC. Slechts in ongeveer 10% van de besmettingsgevallen wordt de persoon ook echt ziek. Meestal ontwikkelt TBC zich binnen één tot twee jaar na de besmetting maar het kan ook vele jaren later nog.Bij TBC kunnen klachten vóórkomen als moeheid, slechte eetlust, vermagering, koorts en hoesten en soms bloed ophoesten en pijn. Het gebeurt echter vaak dat men nauwelijks of geen klachten heeft, vooral in het begin van de ziekte.

TBC wordt niet overgebracht door aanraken, zoenen of door middel van voorwerpen en etenswaren.TBC is tegenwoordig goed met medicijnen te genezen. Bij een TBC-besmetting wordt veelal een behandeling met medicijnen geadviseerd om het ontstaan van TBC (ziek worden) te voorkómen.

Sundancer

Berichten: 9704
Geregistreerd: 21-03-01
Woonplaats: Somewhere in The Netherlands.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-03 11:39

Jah had het al even gevonden...

We mogen niet eens naar huis ofzo, je word hier gewoon gevangen genomen als het ware, de vrienden van die jongen lopen hier gewoon rond alsof er niets aan de hand is.....vreemd zaakje hoor

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 12:12

TBC is heel erg en zwaar besmettelijk, dat ze jullie daar houden voor onderzoek is wel een slimme beslissing voordat het nog verder verspreid wordt..

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 12:19

Het is bij mij op school ook geweest. Wij mochten toen ook niet weg. Het is inderedaad heel besmettelijk, en het kan gevaarlijk zijn, maar dat is meer in die 3e wereld landen, daar gaan er veel mensen aan dood. Mss dat sommigen van jullie strax medicijnen moeten nemen, omdat ze besmet zijn, de rest mocht bij ons iig na het bloedprikken weer weg. Succes ermee!

Yootha

Berichten: 6458
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-03 12:55

Ze mochten gewoon naar huis volgens de school. Maandag wordt de risicogroep onderzocht.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie