Oorlog films

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
passie

Berichten: 2323
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Roermond

Oorlog films

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-03 09:09

Ik moet voor school minstens 10 films over de 2e wereld oorlog zoeken en schrijven waardat ie over gaat en zeggen waardat het zich afspeeld en welke tijd van de oorlog het is. Weten jullie toevallig een paar oorlogsfilms?
Heel erg bedankt


leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 09:20

Das boot (sorry, weet niet of dat juist geschreven is, gaat over die ene onderzeeër, de U56 (of zoiets)), is een Duitse film dacht ik, bestaan wel meerdere versies van
Pearl Harbour (of course Haha! )
Shinder's List (verfilming van het boek)
geloof dat er ook n verfilming is van het dagboek van Anne Frank
De Tweeling!! (verfilming van het boek, heb alleen het boek gelezen, gaat over een tweeling die vlak voor de tweede wereldoorlog uit elkaar gehaald wordt. Eentje groeit op in Nederland, en leeft met onderduikers in huis, het andere meisje groeit op in Duitsland, bij de Hitlerjugend. Als ze oud zijn ontmoeten ze elkaar weer toevallig)
zal als ik het niet vergeet dit weekend eens aan mijn pa vragen voor meer titels

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 09:23

The Grey Zone

The Grey Zone is gedeeltelijk gebaseerd op het ooggetuigenverslag van de Hongaarse jood, dokter Miklos Nyiszli, die Dr. Mengele moest helpen bij het uitvoeren van medische experimenten op kampgevangenen. De Grey Zone bevat gebeurtenissen rond het 12e Sonderkommando dat voornamelijk uit Hongaren bestond in Auschwitz II - Birkenau. Tijdens de Endlösung zetten de nazi's Sonderkommandos in om bij de uitroeiing in de concentratiekampen te helpen. De joodse mannen begeleidden slachtoffers naar de gaskamers en voerden de lijken na het vergassen af. Daarvoor ontvingen ze naar kampmaatstaven grote privileges, voordat ze zelf na vier maanden werden vernietigd.

La Chambre des Officiers

De Eerste Wereldoorlog is zojuist begonnen en de Franse officier Adrian (Eric Caravaca) trekt vol goede moed ten strijde. Voordat hij ook maar één schot kan afvuren, wordt hij echter in het gezicht geraakt door een granaatscherf. Gruwelijk verminkt wordt Adrian overgebracht naar de officierszaal van het militair hospitaal. Daar ligt hij, eenzaam en weerloos, terwijl de artsen proberen zijn gezicht te herstellen. Terwijl hij operatie na operatie ondergaat, stroomt de officierszaal langzaam, maar zeker vol met lotgenoten. De gewonde mannen vinden steun in elkaars gezelschap. Langzaam, maar zeker begint voor Andrian het proces van genezing...

Hart's War
Wanneer Kolonel Mc Namara (Bruce Willis - Armageddon, Die Hard trilogy, The Siege) tijdens de Tweede Wereldoorlog van zijn vrijheid wordt beroofd en wordt overgebracht naar een Duits gevangenenkamp, is hij vastbesloten door te vechten. Met de hulp van een jonge luitenant Tommy Hart (Colin Farrell - Minority Report, Tigerland) zet hij een briljant complot op tegen zijn overmeesteraars en riskeert hij alles in een missie om zijn eigen mannen te bevrijden en de afloop van de oorlog naar zijn hand te zetten.

Pearl Harbor

Pearl Harbor is een heroische en onvergetelijke film die het verhaal vertelt van verliezen en liefhebben ten tijde van de allesverwoestende Japanse aanval op Pearl Harbor. het succesduo producer Jerry Bruckheimer en regisseur Michael Bay, ook al verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Armageddon, is erin geslaagd van Pearl Harbor een film te maken die zijn weerga niet kent. De sterrencast waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Ben Affleck (Good Will Hunting, Armageddon), Josh Hartnett (The Faculty) en Kate Beckinsale (Brokedown Palace), en de nog nooit eerder vertoonde special effects, maken van Pearl Harbor de must have film van 2001!De vrienden Rafe McCawley (Ben Affleck) en Danny Walker (Josh Hartnett) zijn in dienst van de Amerikaanse luchtmacht. Rafe is verliefd op de aantrekkelijke Evelyn (Kate Beckinsale), maar ze worden van elkaar gescheiden als Rafe zich aanmeldt voor het Eagle Squadron, dat met de Engelsen meevecht in de Battle of Britain. Evelyn en Danny worden overgeplaatst naar Pearl Harbor, Hawai, waar ze te horen krijgen dat Rafe gesneuveld is. Ze vinden troost bij elkaar en lijken gelukkig, totdat Rafe onverwacht terugkeert. Op ditzelfde moment barst de Japanse aanval op Pearl Harbor in alle hevigheid los. Nu is het een kwestie van overleven.

The Art of War

Meedogenloze terroristen dreigen de Verenigde Naties ten onder te brengen, dus moet Shaw, de internationale undercover beveiligingsexpert, te hulp schieten. Wanneer een Chinese ambassadeur vermoord wordt, loopt de boel echter in het honderd en moet Shaw voor zowel de FBI als de Chinese maffia op de vlucht slaan. De complotten kunnen zelfs leiden tot een Derde Wereldoorlog!

Band of Brothers I

CURRAHEE 1942. Toccoa, in Georgia. Een bont gezelschap jonge vrijwilligers wil zich laten inlijven bij één van de nieuwste regimenten van het Amerikaanse leger, de parachutisten. Onder het bevel van de medogenloze luitenant Sobel groeien de groentjes van de kerverse Easy Company uit tot het absolute elite van het leger. Tijdens de opleiding ontstaat er een vete tussen Sobel, die door de manschappen veracht wordt en luitenant Winters, een jonge officier die bij de compagnie respect en bewondering heeft afgedwongen. DAY OF DAYS Op 6 juni 1944, D-Day, steken duizenden vliegtuigen met para's het Kanaal over naar Frankrijk, waar ze zwaar onder vuur komen te liggen. Geen enkele van de manschappen landt op de voorziene plaats en velen verliezen bij de operatie hun wapens en voorraden. Winters sluit zich aan bij geïsoleerd geraakte soldaten en ze gaan samen op zoek naar hun éénheden. Wat later moet Winters de aanval op een versterkte artilleriepositie leiden, een succesvolle missie die hem niet alleen het bevel over de compagnie oplevert, maar ook het verlies van zijn eerste man.

Band Of Brothers II

CARENTAN Twee dagen na D-Day krijgt Easy Co, het bevel om Carentan in te nemen. Ze winnen het pleit, maar verliezen verschillende manschappen. Bij enkele soldaten, zoals Blithe (Marc Warren), beginnen de gevechten hun mentale tol te eisen. Na 36 dagen in Normandië en verscheidene zware schermutselingen, keert Easy Co, terug naar Engeland. Hun vreugde blijkt echter van korte duur, want ze worden bijna onmiddelijk opnieuw aan het front ingezet. REPLACEMENTS Easy Co, lijdt zware verliezen en wordt, met het oog op een massale dropping boven het bezette Nederland in het kader van Operation Market-Garden, aangevuld met verse manschappen. Hoewel ze in Eindhoven zelf op weinig verzet stuiten, worden Easy Co, en een detachement Britse tanks vanuit een nabijgelegen dorpje verdreven door een Duitse overmacht. Tijdens hun aftocht lijden ze opnieuw zware verliezen. Het geallieerde plan om Duitsland via Nederland binnen te dringen en zo nog voor Kerstmis een einde te maken aan de oorlog, mislukt.

Band Of Brothers III Haha! haha

CROSSROADS Winters' klinkende overwinning tijdens een gewaagde opdracht op een Nederlanse dijk resulteert in een promotie tot tweede in rang van het Bataljon. Ontevreden met zijn nieuwe, hoofdzakelijk administrative taak, maakt hij zich vooral zorgen over de manier waarop de drie compagnieën onder zijn bevel aan het front zelf geleid worden. Aan de illusies van een weekendje Parijs komt abrupt een einde met de berichten van een massaal Duits offensief in de Ardennen. Easy Co, werpt zich in de strijd om de nakende doorbraak van de geallieerde linies te kenteren. Helaas zijn ze slecht uitgerust voor de gruwelijke vrieskou en de stellingenoorlog die hen wacht. BASTOGNE In het hart van de winter, in de bossen rond het Belgische Bastogne, proberen de mannen van Easy Company wanhopig om de linie intact te houden. Zonder steun, zonder winterkleren, met weinig of geen voorraden en munitie, moeten ze ook de strijd aanbinden met honger en vrieskou. Wanhopig en de uitputting nabij, vind hospik Eugene Roe (Shane Taylor) troost in zijn vriendschap met een Belgische verpleegster. Easy Co, brengt een ellendige Kerst door in de loopgraven. Dan vernemen ze de uitdagende repliek van Generaal McAuliffe op de Duitse eis tot overgave: "Nuts!"

Ja jeempie...er is ook nog een vier en vijf, die ga ik niet hier wegzetten hoor Haha!

Enemy at the gates

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vindt in Stalingrad een vande meest bloederige veldslagen plaats. De Duitsers warenoppermachtig en de Russen haast kansloos. Ondanks hetfeit dat de Russen hiervan op de hoogte waren, werd manen macht het slagveld ingestuurd. Een ieder die weigerdeof maar aan terugtrekken dacht, werd geëxecuteerd. DeRussen hadden geloof nodig, geloof in eigen kunnen,daperheid en moed. En zo gebeurd het dat Vassili Zajtsevgebombardeerd wordt tot volksheld door pers-chef Danilov.Hij is een knappe, jonge schepschutter die kracht toont enbeschikt over een flinke portie schietkunst. Zozeer zelfsdat het de Duitsers tot wanhoop drijft, want de ene na deandere officier sneuvelt door toedoen van Vassili. DeDuitsers sturen vervolgens topschutters Herr König om eeneinde te brengen aan de ommekeer van de strijd rondStalingrad. Hierop volgt een sluwe, bloedstollende enemotionele strijd tussen twee sluipschutters. De een jongen naïef, de ander bikkelhard en kil. Kortom een"onvoorstelbaar maar ook fascinerend" verhaal met "mooieacteurs en schitterende decors" voor "absoluut de besteeen spannendste momenten".

The Story of Joan Of Arc

Frankrijk, 1942. Het Frans rijk verkeert in staat van oorlog met Engeland als een jong boerenmeisje, Jeanna D'Arc, inge-ven door een boodschap van God, zich meldt aan het FranseHof. Gegrepen door haar verschijning geeft Dauphin, CharlesV11, haar toestemming om met het Franse leger ten strijde tetrekken tegen de Engelsen. Zij leidt het leger naar de over-winning in Orleans, waarna Charles V11 zich tot koning vanFrankrijk kan laten kronen. Hoewel ze in eerste instantiewordt geprezen om haar daden, raakt ze langzaam maarzeker verstrikt in een web van politieke intriges enverraad.

We were soldiers

De M-16 salvo's en granaatinslagen vliegen je om de oren in deze eerste grote slag van de Vietnam-oorlog. 400 Onervaren Amerikaanse militairen worden in The Valley of Death omsingeld door een verpletterende overmacht van 2000 zwaarbewapende Noord-Vietnamese soldaten. Ze zitten als ratten in de val. Steun van de mariniers krijgen ze niet en wanhopig proberen ze de verwoestende Vietnamese aanvallen te overleven. Ze hebben geen keuze, er zit maar één ding op: een verschrikkelijk gevecht op leven en dood.

Windtalkers

Tijdens de woeste slag om Saipan tijdens de Tweede Wereldoorlog moet Sergeant Joe Enders (Oscar - winnaar Nicolas Cage,Con Air, Gone in 60 seconds, Face/Off) de jonge Navajo-indiaan Ben Yahzee (Adam Beach) beschermen. Deze is getraind om de Navajo code te gebruiken, de enige oorlogscode die nooit is gebroken door de vijand. Daarom is het van levensbelang dat Yahzee niet in Japanse handen valt. Maar hoever zijn Enders en zijn collega Anderson (Christian Slater, Broken Arrow, True Romance) bereid te gaan om een van de grootste geheimen van het leger te beschermen?

Ik hoop dat je er wat aan hebt Lachen
Ik weet niet of het alleen over de tweede wereld oorlog moet gaan, anders moet je maar kijken Knipoog

Het leven is een gebakje!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 09:41

Nederlandse oorlogsfilms:

Anne Frank
De aanslag (naar het boek van Harry Mulisch)
Het meisje met het rode haar

Billy

Berichten: 19019
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 09:48

De Langste Dag over D-day
Een brug te ver over de slag bij Arnhem
Saving Private Ryan over een jongen die uit de oorlog gehaald wordt omdat zijn broers allemaal gesneuveld zijn.

Be a voice, not an echo!

Supertje

Berichten: 6547
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 11:05

Hong Kong, over de japanse invasie in China in 1941.

Nuremberg, is niet ten tijde van de oorlog, maar wel interessant. Het gaat namelijk over het berechten van 21 topnazi's, waarvan er 12 de doodstraf kregen, 3 levenslang, 4 keer gevangenisstraf en 3 keer vrijspraak. Alle topnazi's komen er in voor, en er wordt uitgelegd wie welke rol had en wat ze precies gedaan hadden (wordt je niet vrolijk van).

Verder vind ik Hart's war en The art of war niet erg geschikt als je zo'n werkstuk moeten maken. Ik zou dan films nemen die niet helemaal fictie zijn, maar echt over een specifieke gebeurtenis in de oorlog gaan.

Hele goede vind ik de 2 die ik hierboven genoemd heb en Een brug te ver (a brigde to far), De langste dag (the longest day), Schindler's list, Enemy at the gates, Band of brothers (is echt een hele goede film), Pearl Harbor.

Give a man a fish and he eats for a day. Teach him how to fish and you get rid of him all weekend.

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 11:52

Als je echt diepzinnig wilt gaan doen dan kan ik je "Apt pupil" aanraden. Ok... het is dan wel geen film die zich afspeelt ten tijde van de 2e wereldoorlog maar speelt zich af in het heden en draait voornamelijk om een duitse officier die gezocht wordt als oorlogsmisdadiger...

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

passie

Berichten: 2323
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-03 13:48

Weet je toevallig waar die over gaat maarten ik bedoel meer uitleg

Amanda
Hoofd Nieuwsredactie

Berichten: 73889
Geregistreerd: 01-06-01
Woonplaats: Hoeksche Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 18:52

Soldaat van Oranje, gaat over Nederlandse studenten in WO2.
Escape from Sobibor, gaat over de ontsnapping uit het vernietigingskamp Sobibor, ik vond dit zelf een aangrijpende film.
Anne Frank, was 5 mei op tv, naar het dagboek.
De Aanslag, staat hierboven geloof ik al.
Left Luggage, gaat over joden, maar ik weet niet of het ook over WO2 gaat.

≈≈≈ ...paarden zijn de spiegel van onze ziel... ≈≈≈
★ Jim ★ L4+29

Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')
Gezellig en knus dijkhuis te koop. Ideaal voor starter! https://www.funda.nl/koop/s-gravendeel/ ... rstraat-6/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Nadia_, Astrid_Brann, BingBot, CarpeDiem_, Emmaa_92, F_Orumster, febe6, Flessuh, gerlindie, Kmbrly, Leonoor64, Melisssx, Nancy__, Spaansepony en 124 bezoekers