konijnen ellende

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

konijnen ellende

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 10:15

Met de Pasen hadden ze het nog zo mooi, mijn konijnen. Ik heb er 3 van mezelf en had er nog een logeetje bij. Ze liepen los in mijn tuin, een prachtig en apart gezicht om te zien. Het was mooi weer en ze huppelden wat in het rond, soms groeven ze een kuiltje, dan gingen ze weer languit in de schaduw liggen. Ze hadden het in ieder geval prachtig. MAar na de Pasen was het mis met pommie. Ik zag haar niet en dat was raar. Ze zit altijd samen met Roger Rabbit in het buitenverblijf van haar hok maar nu zat ze binnen. Ik maakte het hok open en daar zat ze dus. Ze liep niet weg toen ik haar oppakte en ze was veel te rustig. Ik met haar naar de dierenarts. Hij zag gezwollen oogleden en oren, en dacht aan myxormotose maar het was eigenlijk nog te vroeg voor het jaar. Misschien een verstopping. Hij gaf druppels mee om de maag en darmen te legen en tot rust te brengen. En dat werkte prima. En nu, een week later is het weer totaal mis, en niet zo'n beetje. Gisteren zat ze weer binnen, kwam niet naar buiten om haar hapje eten. Ik maakte het hok open en daar lag ze, met poten naar achteren gestrekt in haar eigen ontlasting. Ze hing totaal slap in mijn handen, had af en toe stuiptrekkingen. Ze leek wel verlamd, ook omdat ze alles zomaar liet lopen waar ze lag, alsof ze geen controle meer had over haar sluitspieren, zowiezo niet over het gehele achterlijf. Wat kon er nu aan de hand zijn? Om 22.30 uur met haar naar de dierenarts gegaan. Hij wilde nog een kans geven. Ze kreeg een spuitje met valium om alles tot rust te brengen en een plekje onder een warmtelamp. Ze was namelijk beneden lichaamstemperatuur. wonder boven wonder leeft ze nog en ze is zelfs iets verbeterd. Maar de dierenarts zei dat als het verslechterde dat hij haar zou laten inslapen. Ik zei dat hij in het belang van het dier moest handelen. Nu ik hier zit en Pommie niet kan zien gaat het wel, maar gisteren vond ik het te erg om aan te zien, zo'n hoopje ellende. Ze zag er zo miserabel uit. Ik zie het somber tegemoet maar we wachten af....
Ik vermoed dat ze iets heeft gegeten dat vergiftig is en dat het vergif het centrale zenuwstelsel heeft bereikt en gedeeltelijk heeft uitgeschakeld. Roger Rabbit zit nu alleen in het hok en ze waren zo gesteld op elkaar die twee. Vraag me af wat er nu in hem omgaat, of hij een gemis voelt. het ziet er wel triest uit om hem daar zo alleen te zien zitten.

De hond is de betere mens


Fleury

Berichten: 4847
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 10:32

Oh, dit is niet leuk om mee te maken zeg! Ik hoop eigenlijk dat je konijntje nog beter word ookal hoor ik een beetje in je verhaal dat je de hoop een beetje hebt opgegeven.
Sterkte, voor jou en allebei je konijntjes.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-03 17:38

update: ik heb het konijn in laten slapen, ze was er nog net zo slecht aan toe, eten en drinken deed ze niet. Ik heb haar mee naar huis genomen, gewikkeld in een oud t shirt en begraven in de tuin. Had niet gedacht dat de dood van een konijn me zo kon raken, dat viel echt effe tegen.

De hond is de betere mens

Liselot

Berichten: 29938
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 17:51

was het VHS? ze vertelden mij iig dat ze dit jaar weer een uitbraak verwachtten. mijn konijn had ik hiertegen en tegen myxomatose ingeent. het is niet duur en het werkt wel

T 18-11-15 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn, Cake-smash, Bohemian en workshops!
http://www.facebook.com/liselotkamphuisfotografie

Ethelate

Berichten: 19868
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 18:04

Sterkte er mee

Mijn konijn is alweer zes, en ik ben als de dood dat ik haar dood aantref...

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Tiffany

Berichten: 5533
Geregistreerd: 17-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-03 19:50

Ohw wat erg! Verschikkelijka als je je beesten ziet lijden

Heel veel sterkte!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 00:17

Jakkes... ik ken het om je nijntje zo hulpeloos te zien. Het is verschrikkelijk en hoe klein ook de pijn in je hart is zeer beroerd...

Sterkte! Maar je hebt er wel alles aan gedaan en juist gehandeld, hou dat in gedachten Knipoog

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 07:48

Wat beroerd Desiree, Jolande en ik weten maar al te goed hoe dat voelt. We hebben ook Spooky op een gelijksoortige manier verloren.

Heel veel sterkte

Adrienne

masja

Berichten: 3976
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 08:12

He gatver! Ik heb er zelf ook veel en toen de 1e dood ging had ik het ook erg zwaar, vooral als je de andere zo alleen in een hoekje ziet zitten. Gelukkig werkt een vriendin van mij als DA-assistente en heeft via school veel contacten dus inmiddels is die van mij niet meer alleen en zitten ze nu met 5 in een hok! Als er dan 1 wegvalt is het gemis ook niet zo groot denk ik....

Triorette (Tiara) Z2+10 foto's *mama van L'Amourette*
Berghof's Faith L1+4 *mama van La Vie*
Op 6 november 2015 gepromoveerd tot mama van Laurens :D
Dressuurinstructie - Training - Sportmassage bij paarden - Meer info? Zie http://www.masja.net

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 08:15

masja schreef:
Als er dan 1 wegvalt is het gemis ook niet zo groot denk ik....

Hm, ik had er 3, nu nog 2. Nee, dat is het niet. Het is niet het gemis. HEt is de aanblik van zo'n dier dat je normaal gesproken heel tevreden ziet rondhobbelen en dan een hoopje misere is.

Vervolgens krijgt het een spuitje om in te slapen en bij konijnen duurt het 10 minuten. En dan sta je daar te wachten tot het sterft en je wacht tot de laatste adem................. ZUCHT....................
Dat vergt veel van je hoor, dat kan ik je wel vertellen. Ik kon het niet aanzien.

Het was geen VHD, dat zie je niet aan de buitenkant. Nee, het was of een vergiftiging die het centraal zenuwstelsel heeft beschadigd, OF het was een hersenbloeding. In die richting zat de dierenarts te bedenken. Maar het zal toch wel een mysterie blijven.

De hond is de betere mens

Dees

Berichten: 16613
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 08:59

Nou, sneu hoor Desiree... sterkte. Zulke dingen zijn niet leuk, ook al had je er wel 64...

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 09:06

Sneu hoor....
Maar wat voor planten heb je in je tuin? Vergiftiging zou best eens kunnen. Als jij je planten opnoemt, dan kan ik wel even uitzoeken of dat vergif is voor konijnen.
Maar ja, daar krijg je je konijntje niet mee terug.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 09:11

Ik ben bepaald geen plantenkenner, hm.... Maar ik had er 4 konijnen in rondlopen (een is nu terug bij zijn baasje en in gezonde staat). Ook mijn andere 2 konijnen zijn nog kerngezond en zullen in de toekomst elkaar gezelschap moeten houden want POmmie zat bij Roger Rabbit en die zit nu geheel alleen in een enorm hok. Alleen moet ik dat nog op een bepaalde manier gaan aanpakken want je kunt zomaar geen konijnen bij elkaar zetten.

Maar stel je dit voor: ze liepen voor het laatst in de tuin met Pasen, maandag 21 april was de laatste dag los in de tuin. Sindsdien zijn ze niet meer in de tuin geweest. Die week was Pommie niet goed maar vertoonde ze niet deze verschijnselen. Ze was rustig maar zat in een normale houding en ze at niet. Ik kreeg toen een medicijn (iets met choral of zo) dat waarvan ik gedurende 2 dagen 3x per dag 3 ml moest geven. De 1e keer werkte al en het konijn knapte aanzienlijk op, niets meer aan de hand, kerngezond, alles eten etc. Ze is het hok dus niet meer uit geweest en ik snap niet waarom de "vergiftiging" dan alsnog zo hard heeft toegeslagen, als het dat is geweest. Daarom zou een hersenbloeding misschien waarschijnlijker zijn.

Het is echt razendsnel toegeslagen, sochtends en smiddsags nog kerngezond, 's avonds laat ze zich niet meer zien, ik kijk in het nachthok en ze lag met haar achterpoten naar achteren gestrekt. Heel stil met af en toe een stuiptrekking die er doorheen trok. Haar ontlasting had ze er zo uit laten lopen en ze lag er in. Sindsdien heeft ze alleen maar zo gestrekt gelegen.

De hond is de betere mens

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 09:14

Wat sneu zeg.... het blijft moeilijk, of je je nu wel of niet veel gaat hechten aan een dier als het ziek is of iets mankeerd, dan is dat heel naar. Het kan best een hersenbloeding zijn geweest, het beeld dat je schetst komt ook overeen met 1 van mijn ratjes.
Dat was ook zo sneu...vrolijk en lief dier en lag daar in een beetje rare houding en kon zichzelf niet goed warmhouden.
Zij was halfzijdig verlamd.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 09:28

Sommige vergiftigingen, van bepaalde planten, kunnen inderdaad na zo'n lange tijd nog zo hard toeslaan. Het kan zelfs na een maand nog toeslaan bij sommige werkzame stoffen! Jammer dat je niet precies weet welke planten je hebt.
Vergiftigingen zijn echt heel vervelend en veradelijk. Maar als ik jou was, zou ik de konijnen maar niet meer in de tuin laten....

Hier toch nog wat plantennamen, misschien komen ze je nu bekend voor en weet je of je die in je tuin hebt?

- Palmboompje / buksboom (Buxus sempervirens)
- wonderboom (Ricinus communis)

Er zijn nog veel meer planten die dit zouden kunnen veroorzaken, maar de 2 bovenstaande zijn vrij veel in tuinen terug te vinden.
Ga anders eens kijken op www.vetpharm.unizh.ch/GIFTDB/Giftf.htm , daar zijn foto's van giftige planten te zien, en misschien herken je wat.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

UniferB
Berichten: 702
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 09:29

Hee, wat vreselijk. Arme Roger...veel sterkte

Er zijn vele wegen naar de GrandNix,
maar er komen er maar heel weinig uit bij de GrandPrix

Amanda_T

Berichten: 5880
Geregistreerd: 01-07-01
Woonplaats: Klundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 10:17

Oh wat erg.
Heel veel sterkte.
Maar gelukkig lijdt je konijntje niet meer Verdrietig

::..*,,Rust zacht lieve Lasagna ;(...30/3/1986-30/09/2009.. :+: ,,*..::

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 10:25

carola schreef:
Sommige vergiftigingen, van bepaalde planten, kunnen inderdaad na zo'n lange tijd nog zo hard toeslaan. Het kan zelfs na een maand nog toeslaan bij sommige werkzame stoffen! Jammer dat je niet precies weet welke planten je hebt.
Vergiftigingen zijn echt heel vervelend en veradelijk. Maar als ik jou was, zou ik de konijnen maar niet meer in de tuin laten....

Hier toch nog wat plantennamen, misschien komen ze je nu bekend voor en weet je of je die in je tuin hebt?

- Palmboompje / buksboom (Buxus sempervirens)
- wonderboom (Ricinus communis)

Er zijn nog veel meer planten die dit zouden kunnen veroorzaken, maar de 2 bovenstaande zijn vrij veel in tuinen terug te vinden.
Ga anders eens kijken op www.vetpharm.unizh.ch/GIFTDB/Giftf.htm , daar zijn foto's van giftige planten te zien, en misschien herken je wat.


huh! Jouw opmerking stelt me niet gerust! Stel dat het alsnog gaat toeslaan bij mijn andere konijnen? maar ik durf ze eigenlijk niet goed meer los te laten nee. Hoewel Roger Rabbit al jaren rondstruint in mijn tuin zonder iets gemankeert te hebben. Ik ga eens kijken naar die plantjes op de door jou genoemde site.

De hond is de betere mens

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 11:26

Desiree, dat geldt dan wel voor andere planten.
Als je andere konijnen ook van dezelfde plant hebben gegeten waar je andere konijntje (vermoedelijk?) aan is doodgegaan, hadden die nu ook wel ziekteverschijnselen gehad. Dus wees maar gerust.
Als een plant giftig is, dan komen de verschijnselen binnen een bepaalde tijd. Bij de ene plant is dat binnen 5 minuten (verschilt ook weer per diersoort), en bij een andere plant is dat tussen 4 en 6 uur.
Bij nog weer andere planten is dat bijvoorbeeld tussen de 10e en 12e dag nadat ze ervan hebben gegeten. En tja, bij sommige planten zou dat zelfs tussen de 25e en 30e dag kunnen zijn.

Het ligt ook aan de hoeveelheid die de konijnen ervan hebben gegeten.
En denk nog eens na, heb je toevallig laatst gesnoeid en wat takjes laten liggen?
Veel giftige planten smaken zo vies dat dieren ze niet eten, maar ja, als je gesnoeid hebt, en ze eten snoeiafval op, dan proeven ze dat niet meer zo goed.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 11:30

Ik snoei niks........ het gras wordt een keer gemaaid en dat is alles. Ik zie ze wel overal van vreten, ik heb pommie niet eens zoveel zien vreten, plukkie was veel erger. Maar die mankeert niets en pommie is dood. Heb nog sectie overwogen maar dat is zo duur he. Heb jij een indicatie wat dat moet kosten?

De hond is de betere mens

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 11:34

Poe.... ik heb geen idee! Maar inderdaad, dat zal zeker wel duur zijn. 50 euro minimaal denk ik.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-03 11:38

carola schreef:
Poe.... ik heb geen idee! Maar inderdaad, dat zal zeker wel duur zijn. 50 euro minimaal denk ik.

50 euro is nog te overzien, dat had mijn vriend desnoods betaald want hij had graag willen weten waar ze nu aan leed. maar ik ben bang dat het toch veel duurder is.

De hond is de betere mens

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 11:48

Was dat medicijn Chlooramphenicol misschien?

Joh wat een sneu verhaal. Zou idd best een vergiftiging kunnen zijn. Ik denk dat Roger Rabbit het zeker wel merkt. Ik merk dat ook aan mijn parkietje die zijn vriendje pas verloren heeft. Echt heel zielig. Maar daar hoop ik snel een vriendinnetje voor te hebben. Ik ben van mening dat dieren dat echt wel weten.

Sterkte met Pommie!!!

'Paint' it 'Black'

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 11:49

Oh sorry. Ik had nog niet gelezen dat ze overleden is. Sterkte meis. In ieder geval lijdt ze nu niet meer.

'Paint' it 'Black'

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-03 12:08

Ik heb toen een keer wel sectie laten doen op mijn konijn, maar dat deed de DA zelf. Zij had baarmoederkanker, zo sneu. Ik maar denken dat het aan mij lag dat ze doodging, maar ik had er niets aan kunnen doen. Heb al veel konijnen zien lijden en pijn hebben, dat raakt je diep. Veel sterkte Dess.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Covergirl_, _Steffie, AmyJamess, Asvinia, Birgit__, collendoorn, Eef01, elske_, Linsey_X, Mloui, Priscilla27, Selina, Sneeuwmaan, Venthe, xNinja, zonnebloem18 en 85 bezoekers