Discussie: Van God Los

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
assie

Berichten: 7731
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Discussie: Van God Los

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-03 20:07

Misschien hebben jullie er al iets van gehoord? De film die op de bende van Venlo is geïnspireerd, "Van God Los", met Tygo Gernandt, Angela Schijf en Egbert-Jan Weeber.
Voor degenen die niet weten wat de bende van Venlo was: een groep jongeren die 10 jaar terug heel koelbloedig een aantal mensen hebben vermoord en beroofd in Venlo. De groe pbestond uit een paar jongens en 1 meisje (dat meisje heette toevallig Astrid en kwam uit Tegelen, maar ik ben het dus niet Knipoog )

Anyway, ik werk in de bioscoop in Venlo en ik zou het op zich wel 'leuk' vinden als die film ook in onze bioscoop komt draaien, is tenslotte een verhaal dat gebaseerd is op een verhaal uit de buurt en ook nog eens geregiseerd door een regisseur uit de buurt (uit Tegelen).
Maar de burgemeester heeft liever niet dat deze film in Venlo wordt gedraaid omdat het 'oude wonden zou kunnen openrijten'. Ook de bedrijfsleider van de bios heeft liever niet dat deze film gedraaid wordt in Venlo.

Wat vinden jullie? Stel je voor dat het over je eigen stad zou gaan en de film moet daar gaan draaien? Wat is je mening daarover? Graag met goede argumenten, zodat ik die aan mijn baas kan voorleggen.
De film is dus alleen maar gebaseerd op het echte verhaal, niet letterlijk overgenomen.

Voor meer info en een trailer over de film, (trailer is best vreemd en ook wel schokkend): http://www2.bnn.nl/index.php?page=magaz ... w_vgl_home


Klijn

Berichten: 5566
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Schaijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 20:25

Ik vind dat het best wel moet kunnen! Er worden toch wel vaker films gemaakt die gebasseerd zijn op een echt verhaal? En die worden toch ook vaak gewoon gedraaid. Ik denk dat juist mensen uit Venlo de film willen zien omdat het over je eigen stad gaat. Als er een film over Schaijk zou gaan (wat waarschijnlijk nooit zal gebeuren en wij hebben niet eens een bios in Schaijk maar dan nog) dan zou ik die ook echt wel willen zien!

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 20:27

Hmm geen idee eigenlijk, het doet mensen natuurlijk veel pijn... Bovendien is het voor mij al einde verhaal zodra de film Nederlands is gesproken...

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 20:37

Ik kan me voorstellen dat dit voor de betrokkenen onnodig oud zeer zou kunnen boven halen. Ik ken het verhaal achter deze film niet, maar kan me voorstellen dat het gevoelig ligt in die omgeving.
Maar ik ken de film zelf niet, dus kan daarover niet oordelen.

* To Belg, or not to Belg *

assie

Berichten: 7731
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-03 20:51

Roy, de film is niet echt nederlands gesproken hoor Knipoog Heb je de trailer al gezien en gehoord? Echt geweldig hoe ze het Venlose accent hebben nagedaan, dat vind ik ook al een kleine reden om er even naar toe te gaan. Het klinkt heel goed hoor dat accent, ze praten dan nog net geen plat, maar wel met een perfecte zachte g Haha!

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100827
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 22:10

Ik vind het eigenlijk wel kunnen.
Voor de betrokkenen is het natuurlijk wel confronterend, maar ze zijn niet verplicht om naar de film te gaan kijken.
Ook op televisie zullen vast wel programma's uitgezonden worden waar een zekere vergelijking in zit, om nog maar te zwijgen over tijdschriften ed.

hobbelheks

Berichten: 8348
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: 't Haantje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-03 22:29

Oscar schreef:
Ik vind het eigenlijk wel kunnen.
Voor de betrokkenen is het natuurlijk wel confronterend, maar ze zijn niet verplicht om naar de film te gaan kijken.
Ook op televisie zullen vast wel programma's uitgezonden worden waar een zekere vergelijking in zit, om nog maar te zwijgen over tijdschriften ed.


Eigenlijk is dit ook mijn mening, op tv zal er ook aandacht geschonken gaan worden aan deze film en uiteindelijk zal hij waarschijnlijk ook uitgezonden gaan worden op de NL televisie.
willen ze dan ook de kabel tijdelijk afsluiten Lips are sealed
Ik denk zelfs dat er mensen zijn die nagaan denken door dit soort films.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie