rode kruis

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
dimmelim

Berichten: 2687
Geregistreerd: 21-02-01

rode kruis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-03 22:13

In Irak zelf is het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) actief. Dit is de tak van het Rode Kruis die actief is in oorlogsgebieden. Geprobeerd wordt de ziekenhuizen draaiende te houden. Met de voorraden die zijn aangelegd kunnen 150.000 Irakese ontheemden worden opgevangen. Deze capaciteit kan nog worden uitgebreid tot 500.000.

Het ICRC probeert bovendien - wanneer dat aan de orde is - met haar speciale mandaat vermiste familieleden op te sporen en zal krijgsgevangenen bezoeken. Het zal de strijdende partijen wijzen op het belang van het naleven van het humanitair oorlogsrecht. Ook de Irakese Rode Halve Maan is nauw bij de hulpverlening betrokken.

Verwacht wordt dat veel Irakezen op de vlucht zullen slaan voor het oorlogsgeweld. In Iran, Syrië, Turkije en Jordanië worden vluchtelingen opgevangen. De Rode Halve Maan-verenigingen van deze landen kunnen in totaal 305.000 mensen helpen.

De eerste vluchtelingen, Soedanese arbeiders uit Irak, arriveerden vanochtend vroeg al in het Jordaanse vluchtelingenkamp bij de grens met Irak. Om de vluchtelingen te helpen met huisvesting, voedsel en medische zorg is geld nodig.

Mocht je geld willen doneren:

http://www.rodekruis.nl/nieuws/nieuws_index.phtml


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie