Het Margarita debat

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

 
 
Percy
Berichten: 11126
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Het Margarita debat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-03 19:30

Wie heeft daar ook vanmiddag naar zitten kijken?

Ik heb echt met stijgende verbazing zitten kijken naar de manier waarop dit debat gevoerd werd. De manier waarop iets gezegd werd en vervolgens werd uitgeplozen om de ander klem te praten was werkelijk onovertroffen.

De fractieleider van de SGP liet geen kans onbenut om te vertellen dat hij die ochtend naar de kerk was gegaan en had gebeden voor het koningshuis, Herben haalde constant het hele gebeuren rond Pim Fortuyn aan en de SP was zeer voor openheid behalve als ze het moesten geheimhouden Knipoog

Ik blijf de reden voor dit debat een beetje vreemd vinden. Alles wordt zo enorm overtrokken naar mijn idee dat ik me begon af te vragen of dit nou eigenlijk echt zo de moeite waard was.
Er zijn natuurlijk wel dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen maar op de manier waarop dit nu uitgesponnen wordt kan je altijd wel iets vinden lijkt me.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus


Charlotte

Berichten: 2720
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 19:41

Ach de politiek van tegenwoordig moet ergens over debateren Knipoog
Ik hoorde trouwens net op de radio, dat Prinses Magarita het debat heeft bijgewoont vanaf de publieks tribune?! Maar of dit waar is..

Vandaag even geen achterhaalde quotes

Percy
Berichten: 11126
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-03-03 19:43

Ja, dat is inderdaad waar, hand in hand met haar man en geflankeerd door hun advocaat met allemaal persmuskieten die hevig probeerden op te vangen wat er werd gefluisterd Haha!

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 20:07

ik heb er maar een woord voor ZIELIG... Al zou het waar zijn dan nog ga je niet de publiciteit in...........

WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-03 20:14

Vind het wel fascinerend... Haha! Heb vanmiddag even via internet zitten kijken. Ge-ni-aal hoe ze soms om dingen heen kunnen draaien! Wil ik ook wel leren
Ik snap alleen niet waarom meneer Edwin met veel achternamen nou zo'n bedreiging was? Heb ik niet meegekregen..

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 00:17

Heb via de tv het e.e.a. mee gekrgen over deze kwesti. als ik eerlijk ben, vind ik het wel humoristisch Pling ! Helaas heb ik het debat gemist Verdrietig ! Wel zou er net bij Nova een intervieuw met die beide plaatsvinden, maar door allerlei achtervolgingen dwars door A´dam, ging dit niet door Scheve mond !
Ben reuze benieuwd wat die 2 te zeggen hebben Haha! !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 00:37

Die twee lachen zich in hun vuistje. Het zou sneu zijn als het koningshuis door dit schandaal serieus beschadigd zou worden. Die man van Margharita heeft het te duidelijk op de centen voorzien, en als er eentje "één - nul voor ons" loopt te blèren, dan heb ik het al helemaal gehad.
Als je trouwt met een lid van het koningshuis, heb je er gewoon rekening mee te houden dat je dossier gelicht wordt. Als je dan de schuld van je financiele problemen bij een ander gaat leggen (ja, maar de helft van de bruiloftskosten van totaal een half miljoen (pardon?) zou door een ander worden betaald, en ja mijn bedrijf is ook naar de maan, maar daar ben ik zelf niet schuldig aan (hoewel hij de stekker al ver daarvoor erhuit had getrokken) dan is voor mij de kous af. Hij is met Margarita getrouwd om zo een voet tussen de deur te kunnen krijgen. Ik vrees dat, als het hem niet lukt, dat arme naieve kind berooid achter gaat blijven.
Ik hoop dat ze een flinke pen op hun neus krijgen. Als dit zaakje voor de rechtbank gaat en ze winnen, dan geloof ik niet meer in gerechtigheid!

Je suis Charlie.

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 00:44

Ik begrijp niet dat je met een vader als Bernhard en een schoondochter die afstamt van een misdadiger nog iets nieuws in zo'n looser als die Edwin zou willen vinden. Laat het Koningshuis eens even de eigen history nakijken voordat ze zo'n meiske dat zo ver van de troon staat het leven zo moeilijk maken
Trouwens ik heb wel medelijden met dat prinsesje hoor een gekke moeder en door inteelt verknipte vader, grootmoeder malende etc, ondanks Maartje van Weegen komt de boel weer eens naar buiten.

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 09:13

belachelijk. wat mij betreft mag het hele koninklijk huis trouwens opgedoekt worden hoor. middeleeuwse onzin dat klauwen met geld kost.

Amor Vincit Omnia

Percy
Berichten: 11126
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-03 09:19

De eigen historie doet niets af aan het feit dat het op zich heel normaal is dat er enig onderzoek plaatsvindt naar iemand die toch dicht bij het koningshuis komt te staan. Dat niet iedereen zijn handen in onschuld wast is geen excuus voor dit heerschap.

Toen ik ambtenaar werd is er ook een antecedentenonderzoek gedaan, wie niets te verbergen heeft, heeft daar over het algemeen geen probleem mee Knipoog
Maar de ophef die nu gemaakt wordt vind ik echt te zot voor woorden. Voor zover ik het begrijp is het inderdaad hun eigen schuld dat ze in de problemen zijn geraakt maar is het gemakkelijker om de "anderen" de schuld te geven.

Deze twee lijken wel een folie a deux te hebben.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 09:28

Percy schreef:
Toen ik ambtenaar werd is er ook een antecedentenonderzoek gedaan, wie niets te verbergen heeft, heeft daar over het algemeen geen probleem mee Knipoog


OK Perc als jij als ambtenaar geheimen moet kunnen bewaren moeten ze dat dus van te voren nagaan.

Maar als je met een prinses in de zoveelste tak verwijdert van de troon trouwt, zeker in het licht gezien waarmee de kroonprins mag trouwen, dan is het toch te gek voor woorden dat daar onderzoek naar gedaan wordt. Dat er vervolgens op machiavelistische manier met die gegevens gestrooid wordt om haar familie te dwingen het huwelijk uit haar hoofd te praten. Trouwens het spreekt wel voor de halstarrigheid van een van de rijkste vrouwen ter wereld dat ze de zaak niet even afgekocht heeft voor het uit de hand liep. Arrogantie noem ik dat in de lijn waar ze ook subsidie aanvroeg om haar olijvenboomgaard op Porte Ercole te restaureren.

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:00

Ik heb er ook met verbazing en bewondering naar gekeken. Ze kunnen 3 minuten aan elkaar praten zonder iets nieuws gezegd te hebben, vind ik echt knap, zo uit je nek kunnen banketstaaf zonder iets te zeggen.
Maar ik vind het behoorlijke onzin dat wij de rest van Nederland ook van deze ruzies mogen meegenieten, als ik mot met iemand heb, ga ik dat niet aan de hele wereld laten weten, dus ik vind dit nogal aandachttrekkerij.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:03

Ik sluit me aan bij Cassidy. Ik vertrouw die vent van haar ook niet, hij heeft zich niet zo populair gemaakt en Margarita is er met 2 grote voeten in getrapt. Als hij haar maar niet berooid achter laat, want dan heeft ze niets meer. ZIJ is namelijk degene die haar nek uit steekt, niet hij. En zij zal dus voor de consequenties opdraaien.

De hond is de betere mens

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:07

sarabande schreef:
Maar als je met een prinses in de zoveelste tak verwijdert van de troon trouwt, zeker in het licht gezien waarmee de kroonprins mag trouwen, dan is het toch te gek voor woorden dat daar onderzoek naar gedaan wordt.

Hij heeft op officiele gelegenheden wel direct contact met de koningin,
het zal maar een verkapte Volkert zijn, ik vind het wel goed dat ze hem natrekken.
Trouwens als je niets te verbergen hebt maakt het toch ook niet uit?

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:22

Neemt niet weg dat er verhindert is dat Marquerita met die jongen zou trouwen. Daar heeft Trix het recht niet toe. Iedereen mag trouwen met de sukkel waar hij/zij denkt gelukkig mee te worden. Jullie toch ook????

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

fokfanaat

Berichten: 16650
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:27

even kort door de bocht, van mij mogen ze het hele koningshuis afschaffen. Het kost miljarden en je hebt er maar weinig aan. Ja ter instandhouding van de prive, story, weekend en die elende daar is het goed voor!

21 maart 2018 Just Wimphof x Florida elite eptm v Belissimo x elite pref NMK v Jazz

14 mei 2018 In-style x Vilexa elite z dress v Ro,-Lex x elite pref prest v Hemmingway

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:28

Nou, ik hoop toch echt dat iemand mij tegen houdt als ik zo'n smeerlap mocht tegenkomen Haha!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:28

Nou Sarabande, niet als mijn moeder inspraak krijgt hoor Haha!, maar ik zeg met opzet krijgen, want dat betekent dat ik haar dat moet geven en dus niet dat ze dat maar mag nemen.
Ontopic: ik vind het echt weer typisch hollands, kennelijk willen 'we' overal maar een soap van maken. In het begin volgde ik dit gebeuren nog wel via de krant, maar inmiddels niet meer eigenlijk. Er komt wel allerlei geinig informatie los over het koningshuis, dat wel Haha!.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 10:34

sarabande schreef:
Neemt niet weg dat er verhindert is dat Marquerita met die jongen zou trouwen. Daar heeft Trix het recht niet toe. Iedereen mag trouwen met de sukkel waar hij/zij denkt gelukkig mee te worden. Jullie toch ook????

Daar heb je gelijk in en ze hebben het ook niet goed aangepakt. Trix had het zo kunnen brengen: je kunt die jongen trouwen maar dan verbreken we verder alle contact met je.

En dan had Margarita geweten waar ze aan begonnen was. Nu haalt ze een hoop heisa op de hals waarvan ik denk dat de gevolgen voor haar zullen zijn.

De hond is de betere mens

Percy
Berichten: 11126
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-03 10:43

Blijkbaar is het niet verhinderd want ze is met hem getrouwd Haha!

Maar ik blijf het vrij normaal vinden dat ze onderzoek naar hem hebben gedaan. Ik denk dat ik als ambtenaar heel wat minder vertrouwelijks te zien kreeg dan hij als echtgenoot van het nichtje van de koningin. En dat blijkt inmiddels wel als je ziet wat er nu naar buiten komt. Ik vraag me af of hij inderdaad uit liefde getrouwd is of om andere redenen.

In eerste instantie heb ik de hele heisa niet gevolgd maar nu er een kamerdebat over gevoerd wordt kan je er eigenlijk niet meer omheen. De sappige roddels waren me al ter ore gekomen dankzij mijn moeder Haha!
Op zich interesseert me dat trouwens weinig. Iedereen zegt wel eens iets en prinsen zijn ook maar mensen.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 11:10

Percy schreef:
De sappige roddels waren me al ter ore gekomen dankzij mijn moeder Haha!


Ja ik dacht al dat je van adel was Haha! Haha! Haha! Knipoog

Overigens zijn de kinderen De Bourbon Parma van de oudste koninklijke adel, daar is ons koningshuis maar een boeren bedoening bij.


Zo zie je maar weer adel moet je waar maken!

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 12:47

We hebben hier wel nederlandse tv, maar geen gids waar de programma´s in staan Verdrietig ! Weet iemand wanneer het verder gaat op de tv ?? (zender en tijd, buiten de "gewone" journaals Knipoog !)

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

sarabande

Berichten: 23048
Geregistreerd: 26-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 12:52

Nova hilversum 3 22.30

Men kan alleen discussiëren indien men er vanuit gaat dat de discussiegenoot ook wel eens gelijk zou kunnen hebben -:)

ruiterinrust
Berichten: 1012
Geregistreerd: 20-04-02
Woonplaats: ugchelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 17:42

ik vind het alleen maar goed, dat beatrix eens teruggeroepen wordt. Dat geregel vanuit haar ivoren torentje. Hoog tijd dat ze eens doorkrijgt dat ook zij, niet alles maken kan. Wel banketstaaf voor jan-peter, zo gepasseerd worden door iemand waar hij staatsrechterlijk verantwoordelijk is. Ze verdient gewoon een tik over haar vingers.

"Idealisten houden het oog op de toekomst gericht: als zij één blik in het verleden sloegen waren zij geen idealisten meer."
- Eric van der Steen

Billy

Berichten: 19068
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 18:14

sarabande schreef:
Trouwens het spreekt wel voor de halstarrigheid van een van de rijkste vrouwen ter wereld dat ze de zaak niet even afgekocht heeft voor het uit de hand liep. Arrogantie noem ik dat in de lijn waar ze ook subsidie aanvroeg om haar olijvenboomgaard op Porte Ercole te restaureren.


Afkopen is schuld bekennen. Aangezien Beatrix niet vindt dat ze fout is, zal ze dat niet doen.

Over die olijfbomen vond ik het volgende:


'Beatrix heeft recht op subsidie olijfboomgaard'

UTRECHT/BRUSSEL - 25/07/02 - Koningin Beatrix heeft volledig recht op Europese subsidies voor de olijfboomgaard bij haar Italiaanse buitenverblijf in Tavernelle. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Commissie.

Vorige week lekte uit dat Beatrix in 1999 Kamerleden van de subsidieverlening op de hoogte heeft gesteld. Naar aanleiding hiervan stelde PvdA-europarlementariër Van Hulten vragen aan Europees landbouwcommissaris Fischler over de rechtmatigheid van deze subsidie. Fischler hoeft officieel pas over zes weken te antwoorden op de vragen, maar een commissiewoordvoerder zei donderdag dat ,,de koningin van Nederland evenveel recht heeft op het ontvangen van subsidie als iedere andere Europese boer''.

Op vragen van journalisten corrigeerde hij later zijn uitspraak door te stellen dat Beatrix officieel ,,eigenares is van een olijfboomgaard''. ,,Het maakt niet uit wie precies eigenaar is van die boomgaard, het recht op subsidie blijft.''

Goed doel

Beatrix heeft de landbouwsteun die zij ontving, geschonken aan een goed doel, zo meldde de Rijksvoorlichtingsddienst eerder. Die zei verder dat het verzoek van de koningin om onder de subsidie uit te komen, niet werd ingewilligd omdat het om een collectieve Europese regeling ging.

Door de strenge winter in 1984-1985 gingen veel olijfbomen in de Italiaanse regio verloren, waarop de Europese Unie besloot de gedupeerde landbouwers te steunen. Het is niet bekend hoeveel subsidie de koningin heeft gekregen of aan welk goed doel ze het heeft geschonken.

© 12move/ANP

Dat houdt dus in dat ze de subsidie niet KON weigeren, en dat ze hem ook niet zelf gehouden heeft.
Als je dan wat vertelt, moet je wel een eerlijk verhaal houden Sarabande.

Be a voice, not an echo!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Shetje14 en 22 bezoekers