Al weken last van vervelende dromen

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Al weken last van vervelende dromen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-03 17:00

Ik heb ondertussen al 3 weken standaard elke nacht last 1 of meerdere dromen. En dan ook nog van die dromen waarvan ik echt zoiest heb van "wat moet ik hier nou weer mee?" Ik zit dan als ik wakker wordt ook helemaal in de sfeer van die droom.

Als voorbeeld droomde ik vannacht dat mijn vader en mijn vriend met mijn paard aan het lopen waren gegaan met een klein meisje erop (ook nog bij mijn oude huis waar we geen grond hebben) ik ben ze later achteraan gegaan en mijn vriend zat op de grond te huilen, mijn pa in de buurt en ik vragen waar mijn paard is... Die lach/stond???? op de grond met een gigantische hark in zijn been... ik voelde me cht klote in die droom en ik wordt wakker.. en voel me ook zo...

ik heb meerder van zulek rare dromen (bijna zo goed als elke naht en soms meerdere op 1 nacht) Ik kan niet zeggen dat me iets heel erg dwars zit, ben wel druk, maar voel me daar niet echt rot bij. Heel vreemd allemaal. Eerder schreef ik al mijn dromen op, maar vind dit geen leuke dormen om op te schrijven en te onthouden. Net zoals een droom dat ik in een ziekenhuis was waar een gijzeling was en iemand odner schot gehouden werd en ik me te pletter spring in een lift....

Hebben anderen tips voor mij... of hier ook last van??? Vind het gewoon vervelend dat als ik wakker wordt ik me hetzelfde voel als in die droom... raar gewoon.....

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.


Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 17:03

Ik denk dat je met iets zit, het kan stress zijn of iets persoonlijks. En dat uit zich in de dromen. Doe een tijdje rustig aan, werk rustig, maak je niet te druk en ga op tijd naar bed. Het gaat vanzelf een keer over Lachen

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-03 17:05

Dat is dus het gekke... Ik heb net een week vakantie gehad en heb niet niet bewust iets wat me dwars zit... Ik heb het overal... als ik bij mijn vriend slaap, toen ik 4 dagen in antwerpen was, als ik thuis ben... En geloof ook wel dat het een keer over gaat, maar verveldend vind ik het nu wel

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 17:13

Ik heb al een poosje de meest bizarre dromen, naja ik heb altijd al bizarre dromen gehad maar het zijn er nu heel veel en levensecht en je heb echt het gevoel van wat moet ik daar nu weer mee Verward
Leuke is dat er soms ook nog een kern van voorspelling in zit, echt heel vaag allemaal iig.
Bij mij gok ik dat het door me medicijnen komt, iig is het toen zo'n beetje begonnen.

Ik weet wel dat dromen veel over jezelf en je dagelijks leven vertellen, meestal kom ik er ook wel uit wat, maar deze dromen zijn gewoon te supervaag Knipoog

Je zou er een dromenboek naast kunnen leggen of kijken of een goede vriendin er wat kan uithalen (die jou en je dagelijks leven goed kent).

marfiek

Berichten: 6555
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: 's-Gravenzande

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 17:29

Ik herken het wel.. ik heb de laatste tijd ook heel veel van die dromen gehad..!
Komt bij mij door alle stress en het gebeuren van de afgelopen tijd, mijn kamer is voledig uitgebrand de rest van het huis heeft ook aardig in brand gestaan.. ruzie met me oudste zus waar we bij in huis woonde omdat we niet in ons eigen huis mochten wonen.
Je gaat je erriteren aan elkaar enz.. Op me stage ging het niet goed alleen maar gezeur ik was hardstikke ziek.. heb nu ook pfeiffer.
We sliepen weken met zijn 4ren op 1 kamer en dat doet je ook geen goed.
Nu eindelijk nu mijn kamer aardig klaar is heb ik weer mijn eigen plekkie en slaap ik beter.. ik deed echt vreselijk erg knarsetanden heb daar nu ook iets voor waardoor ik het niet meer kan doen.. heb vanacht echt lekker geslapen!! Lachen sterkte ermee!!

Valentina 26 jarige welsh k (valk) merrie gestopt in de sport (M dressuur tussen de paarden) nu lekker veel op de wei met vriendjes, nog lekker in beweging met rijden en longe en heerlijk naar het strand, top!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 17:52

Terugkerende dromen willen je vaak iets duidelijk maken, zodra je erachter bent wat het is zullen ze vaak ook ophouden.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 18:00

Ik heb daar ook vaak last van 1 keer de afgelopen week is het ook weer flink raak.
Ik heb een tijdje gehad dat ik elke nacht hetzelfde droomde.
De afgelopen week droom ik steeds weer wat anders.
Vaak vraag ik me af waar het ookal weer precies overging soms droom ik zo rot dat ik in mijn droom overstuur raak en dan ook overstuur wakker word.
Heb zelfs 1 keer eghad dat ik in mijn droom de draad helemaal kwijt was en dat ik in paniek wakker werd maar geen idee had waar ik was.
Pas na zo'n 5 minuten kwam ik erachter dat ik gewoon thuis in mijn bed lag en niet ergens in 1 of andere grot Haha!
Toen ik dat eenmaal doorhad herinnerde ik ookweer waar de lichtknop al 20 jaar zit

Geen idee wat je er aan kan doen bij mij gaat het weer vanzelf over net zoals het vanzelf weer komt.
Vannacht heb ik een hele drukke droom gehad ik was vanmorgen bekaf en ondanks dat ik de hele nacht heb doorgeslapen had ik flinke vermoeidheidshoofdpijn.
heel vaag zoiets

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 18:02

Vroeger heb ik wel een tijdje gehad dat ik heel veel hetzelfde droomde... heel erg raar.

De droom ging ongeveer als volgt. Mijn opa en oma woonden in een flat op 4 hoog. We zaten dan met mijn ouder, broertje en opa en oma in de huiskamer, en dan kwamen er wolven via de buitenmuren naar boven geklommen die door de ramen heensprongen en achter iedereen aanging behalve mij. Ik zat dan alleen in de kamer verborgen achter een kast of onder de tafel. En dan hield de droom op, heb nooit een einde gezien... Op een gegeven moment kon ik de droom zelfs zelf opwekken als ik er maar genoeg aan dacht voordat ik ging slapen...

Sociolan

Berichten: 1369
Geregistreerd: 08-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 18:31

Hey,
Zulke dromen heb ik ook wel is.
Vooral in de vakanties!
Ik droomde elke keer over school dat dat slecht was en dat ik ruzie had terwijl ik altijd school wel leuk vind/vond.
Mischien miste ik op 1 of andere manier school Verward
Tss zal wel raar wezen haha

Doe maar gek, alles is al zo "normaal"

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 18:40

Vanaf dat ik een klein kind was had ik een steeds terugkerende droom (ik in ons huis dat in de brand stond, mijn ouders en broer al buiten en ik kon er niet uit). Eens in de zoveel tijd ga ik naar iemand die een massagepraktijk heeft en die daarnaast probleemoplossend bezig is. Zij gelooft (en ik kan me daarin vinden) dat je lichaam en geest beide in evenwicht moeten zijn en niet maar 1 van de twee en ook dat dat een wisselwerking is. Dus, buiten een massage gaat de behandeling (soms) ook richting het geestelijke vlak. Dat kan via een geleide meditatie, maar in dit geval ging het via nij-en (geen idee hoe het geschreven moet worden!). Het idee is dat zij aan mijn lichaam vraagt waar het probleem zit. Door een aantal keuze-mogelijkheden te geven kan mijn lichaam aangeven waarop doorgegaan moet worden. (Het hele proces is niet zo makkelijk uit te leggen en eigelijk moet je het een keer meegemaakt hebben om het te geloven, tenminste, dat was bij mij wel het geval Lachen ). Uiteindelijke bleek, met betrekking tot die droom, dat ik het idee had dat ik dingen in mijn eentje moest doen en dat ik daarvoor niet terug kon vallen op mijn familie of andere. Sinds ik dat weet heb ik die droom nooit meer gehad.

Misschien kun je ontdekken of je een steeds terugkerend thema hebt in je dromen. Uit je verhaal dacht ik te halen dat je wel steeds andere dromen hebt. En missschien dat je dan bij jezelf na kunt gaan of er iets diepers in dan zomaar een stress-situatie (aangezien je die niet hebt op dit moment).

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

loulou

Berichten: 13606
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 20:15

ik zou een keer een dromenboek bij de bieb lenen en kijken of er de betekenis van een terugkerend thema in staat.

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-03 21:55

Ik ben zelf altijd best wel geintereseerd geweest in dromen en lichaam en geest en sta daar ook open voor. Ik heb op dit moment niet echt stresssituaties, maar toch zou er heel misschien onderbewust iets kunnen zijn (zou alleen echt niet weten wat) ik droom inderdaad steeds andere dromen. Ik heb iniedergeval van iemand een tip gekregen wat ik ga uitproberen (een manier hoe je invloed kan hebben op wat je droomt) Ik vind het ook niet verveld om te gaan slapen ofzo, maar dat ik me overdag laat meeslepen in de sfeer van die droom is minder. Bedankt in iedergeval voor jullie reacties!!!

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 22:01

Ik heb al zolang als ik me kan herinneren terugkerende dromen. Ik loop in een enorme tunnel met allerlei vertakkingen die langzaam vol water loopt, bruggen gaan niet meer open of dicht (net wat het meest enge is Knipoog ), er zijn wervelstormen of mijn auto wordt gestolen (vannacht nog!).

Ik denk er maar niet meer over na, alles gaat goed in het dagelijks leven, ik sta niet onder stress (heel klein beetje op mijn werk omdat mijn collega langdurig ziek is, maar ik kan het nog steeds goed aan). Het zal wel iets zijn dat bij me hoort!

Extremely rare and Beyond Compare

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 23:44

Wmijn schreef:
Vanaf dat ik een klein kind was had ik een steeds terugkerende droom (ik in ons huis dat in de brand stond, mijn ouders en broer al buiten en ik kon er niet uit). Eens in de zoveel tijd ga ik naar iemand die een massagepraktijk heeft en die daarnaast probleemoplossend bezig is. Zij gelooft (en ik kan me daarin vinden) dat je lichaam en geest beide in evenwicht moeten zijn en niet maar 1 van de twee en ook dat dat een wisselwerking is. Dus, buiten een massage gaat de behandeling (soms) ook richting het geestelijke vlak. Dat kan via een geleide meditatie, maar in dit geval ging het via nij-en (geen idee hoe het geschreven moet worden!). Het idee is dat zij aan mijn lichaam vraagt waar het probleem zit. Door een aantal keuze-mogelijkheden te geven kan mijn lichaam aangeven waarop doorgegaan moet worden. (Het hele proces is niet zo makkelijk uit te leggen en eigelijk moet je het een keer meegemaakt hebben om het te geloven, tenminste, dat was bij mij wel het geval Lachen ). Uiteindelijke bleek, met betrekking tot die droom, dat ik het idee had dat ik dingen in mijn eentje moest doen en dat ik daarvoor niet terug kon vallen op mijn familie of andere. Sinds ik dat weet heb ik die droom nooit meer gehad.

Misschien kun je ontdekken of je een steeds terugkerend thema hebt in je dromen. Uit je verhaal dacht ik te halen dat je wel steeds andere dromen hebt. En missschien dat je dan bij jezelf na kunt gaan of er iets diepers in dan zomaar een stress-situatie (aangezien je die niet hebt op dit moment).Je bedoelt het NEI systeem van Roy Martina.Vergelijkbare methode is de kinesiologie/touch for health , je laat als het ware je eigen lijf het antwoord geven door middel van sterke of zwakke spiertesten.Heel verhelderend!
Je kunt ook eens voor je gaat slapen tegen jezelf zeggen dat je die drom niet meer wilt dromen of hem wegsturen.

Succes!

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-03 23:48

Ik heb gehoord over dat systeem!
Interessant dromen.... ik vind het boek van Jung over de droomvogel een goede.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Jannelientje

Berichten: 317
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 08:39

Het is juist verstandig dit soort dromen wel bij te houden! De onaangename dromen zijn misschien het belangrijkst om bij te houden. IN dat soort dromen komen oude (/nieuwe) angsten en gevoelens uit je onderbewuste naar boven. Bovendienhelpt hget als je je dromen van je af hebt geschreven. Je hoeft er niet de hele tijd aan te denken als je weet dat je ze hebt ogeschreven.

Dat van het onderbewuste was trouwens Freud

Denk niet aan het probleem maar aan de oplossing!

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 09:17

Ik herken mezelf wel een beetje in jouw verhaal. Ook ik heb weleens een tijdje last van heel intensieve dromen waarvan ik helemaal in de war ben als ik wakker word.
Ik heb er meestal last van in een periode dat ik niet lekker in mijn vel zit of ik het erg druk heb. Bij mij is het dus wel stress gerelateerd.
Ik denk dat het helpt om er met iemand over te praten. Misschien leer je je dromen dan ook begrijpen/ verklaren.

* To Belg, or not to Belg *

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 11:26

orri schreef:
Ik heb gehoord over dat systeem!
Interessant dromen.... ik vind het boek van Jung over de droomvogel een goede.


Je kunt ook cursussen volgen om zelf met spiertesten aan de slag te gaan,touch for health bijv.
De TFH cursussen worden door het hele land gegeven en zijn betaalbaar.

Droomcurssen zijn er ook,een medecursist van mijn TFH groep gaat er naar alle waarschijnlijkheid een volgen.

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 11:29

Of misschien zo'n dromenvanger kopen? Waar laatst ook al in een ander topic over gesproken is? Ik geloof dat het uit de Indiaanse cultuur komt?

Essie

Berichten: 1785
Geregistreerd: 25-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-03 12:34

Nou heb vannacht weer 2 maffe dromen gehad, maar werd deze keer niet ook in die stemming wakker. Het waren gewoon hele belachelijke dromen, waarbij ik nog niet eens een kleine verbinding kan vinden met de werkelijkheid of dingen die ik op tv gezien heb ofzoiets. Voel me nu ook niet rot, dat kwam vooral door die droom die ik gisteren had. Maar goed vaag is het wel. Ben benieuwd wat ik vannacht weer voor inzinnige dingen ga dromen..

The future is nothing more than another today. It's just that when you get there, you have more yesterday's behind you and a fewer tomorrows to look forward to.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (Belgiƫ) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 18:52

Heb eens gelezen dat we dromen om bepaalde dingen die in ons dagelijks leven gebeuren te verwerken/een plaats te geven...
Tips o.i.d. heb ik niet direct, heb hier zelf wel een dromenboek liggen, maar vergeet m'n dromen altijd dus heb nog niet de kans gehad het uit te testen

Astrida

Berichten: 147
Geregistreerd: 14-02-03
Woonplaats: Enkhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 20:24

Dromen doe ik regelmatig...de gekste dingen soms...
Vlak voor en tijdens volle maan wordt ik onrustig en slaap dan heel slecht....iedere volle maan periode weer... Verward

Vriendschap is een mengsel van liefde en begrip.

nicolientje

Berichten: 2650
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 21:15

ik heb ook soms de meest bizrre dromen...
laatst droomde ik dat mijn engelse lerares mijn moeder was!
de rest zou ik jullie maar besparen...

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-03 21:41

Heel veel mensen slapen slecht wanneer het volle maan is. Misschien komt het juist door die week vakantie. Je komt dan tot rust en alles komt er uit. Probeer juist die dromen op te schrijven en lees ze aan het eind van de week door. Misschien zit er steeds 1 dingetje in wat steeds terug komt, dan zou je in die hoek verder kunnen zoeken.

Ook bekend als Kim20!

pniekepnak
Berichten: 4926
Geregistreerd: 04-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-03 15:08

Waar was het meisje gebleven?

Nee, even serieus, zulke dromen komen vaak door stress, of iets wat je op dit moment meemaakt en waar je heel erg mee zit. Ik weet niet of je problemen hebt of iets anders wat uit de wereld geholpen moet worden, dat zou iig wel helpen denk ik!

She got home late, she got home late
She drank so hard the bottle ached


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aard_Bijtje, Amber_6978, BingBot, Charlie_206, moeshie, Paulina, Pferdchen, Xhiske, xTitanic en 116 bezoekers