Stop het vermoorden van zeehondjes!

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Stop het vermoorden van zeehondjes!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-03 14:03

Hoi Allemaal,

Na het zien van Tros Radar gisteren vind ik dat ik gewoon in actie moet komen en met mij hopelijk een heleboel bokkers. Ben zelf naast paardenliefhebber nl. ook een groot zeehondenliefhebber en geloof me de beelden die ik gezien heb zijn gewoon misselijkmakend. Tenminste ik kijk niet graag naar jonge zeehondjes die rennen voor hun leven en vervolgens een stok op hun hoofd geslagen krijgen totdat ze dood zijn. Hieronder kun je lezen hoe het WNF hier over denkt:

Het Wereld Natuur Fonds onderschrijft een plan van de Canadese regering waarin is bepaald dat er de komende drie jaar meer dan een miljoen zeehonden doodgeknuppeld mogen worden. Volgens Bont Voor Dieren zal bijna de helft van deze zeehonden levend worden gevild en roept daarom op tot een e-mailactie. Ook andere natuur- en dierenorganisaties reageren geschokt

Het commentaar van WNF op tv was: wij komen alleen op voor beschermde diersoorten en van de zeehond zijn er toch 5 miljoen! Oké als je het ecosysteem in evenwicht wil houden (dat was nl. ook een motivatie) maar dat kan toch zeker ook op een andere manier niet waar? En straks zijn de zeehonden wel bedreigd en dan komt het WNF er wel ineens voor op? En dan dat spotje "lang leve het leven" Heef een zeehond geen recht op een leuk leven dan? En een zebra is naar mijn weten ook geen bedreigde diersoort maar het zal wel....

Willen jullie bokkers a.j.b. meedoen aan deze actie en een protest mail naar WNF sturen. Gebruik onderstaande link om mee te doen.
http://www.bontvoordieren.nl/nieuws.php?item=wwf

Alvast bedankt allemaal

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-03 16:28

Heb vroeger ook wel eens beelden ervan gezien en ik probeer nu dus uit alle macht te voorkomen om nog eens beelden ervan te zien, want het brengt me totaal over de zeik.
ik heb vandaag ook gelezen in de krant dat het WNF zich er niet tegen uitspreekt. En nu hoeven ze ook nooit meer op financiele bijdrages van mij te rekenen, heel simpel.

De hond is de betere mens

lieke2
Berichten: 1610
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-03 16:31

heb gisteren het betreffende programma gezien, walgelijk gewoon!
Bah, nee, zij hoeven niet meer te rekenen op donaties van mijn kant uit!
en dan die voorlichtster van het wnf, gewoon doen alsof haar neus bloedt....


heb meteen die email verstuurd...

angelke

Berichten: 5137
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Brasschaat (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-03 16:35

Brief verzonden, ik heb er ook nog wat aan toegevoegd Schijnheilig (oa dat ze minder donaties krijgen en dat je dit moeilijk nog wereld natuur fonds kan nomen).

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-03 16:42

Heb hem ook verzonden, ik had eerlijk gezegd een heel andere instelling van het WNF verwacht, denk idd dat dit ze veel donaties gaat kosten...

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-03 16:57

Ik heb 'm ook verzonden, en erbij gezet dat ik mijn donaties intrek. Slechte zaak dit....

Rinske

Berichten: 23950
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-03 17:28

Ik heb gister niet kunnen kijken naar de beelden, ik moet er van huilen. Diep triest is het dat het WNF deze brute kl*te actie steunt. Ik word er kotsmisselijk van en ben pisnijdig!! Mensen die dit doen hebben geen recht op leven vind ik!! Boos!
Ze zijn dan vast ook van mening dat onschuldige mensen in een oorlog vermoord mogen worden, het is tenslotte geen ras dat met uitsterven wordt bedreigd!!! Boos! Boos! Boos! Tssss... Tis toch té gek voor woorden!!! Boos! Boos!
Ik ben blij dat ik geen lid ben geworden van WNF Boos!

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-03 09:57

Even voor de duidelijkheid het WNF steunt deze actie niet, maar ze zeggen wel dat ze er ook niks aan gaan doen want de zeehond is tenslotte geen bedreigde diersoort! Zieke gedachte gewoon. Mijn vriend is ook donateur van het WNF maar stapt nu waarschijnlijk over naar Greenpeace!

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...

Miran

Berichten: 3481
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 10:26

Ik heb het niet gezien, maar als ik de reactie van Deedee lees, vraag ik me af wat er ziek aan is als ze er echt niets aan gaan doen. Als de zeehond niet meer bedreigd is, kunnen ze er misschien niets aan doen?

Verder zijn Bont voor Dieren ook geen lieverdjes, dank zij hun worden er heel wat nertsen overreden...

JoT

Berichten: 3396
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 10:33

Ik had een paar dagen geleden al geprobeerd dit bericht op Bokt te zetten, maar er ging iets niet helemaal goed geloof ik. Anyway, ik was dus ook behoorlijk beledigd toen ik dit las. Ik bedoel, dat ze er niets tegen doen vind ik tot daar aan toe. Maar ze hoeven ook niet te zeggen dat ze er geen bezwaar tegen hebben. Want alhoewel ze de zeehondenjacht officieel inderdaad niet steunen, tolereren ze het dus wel. En voor een organisatie die voor dieren opkomt vind ik dat eigenlijk niet kunnen.

Als er inderdaad al een overschot aan zeehonden is en als dat veel schade berokkend aan de omgeving en andere diersoorten, dan zijn er altijd nog diervriendelijker methodes om de populatie wat in te dammen dan de 'grijp een zeehond - sla het z'n hersens in - en vil het zo snel mogelijk methode' (en als het beestje nog tegenstribbelt, dan houdt het daar vanzelf wel mee op).

Deze actie gaat het WNF leden kosten, en terecht!

7 augustus 2012: Rust zacht lieve Macho. Je hebt me zoveel gegeven, ik zal je nooit vergeten.

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 10:42

Ik vraag me sowieso af of er wel een organisatie is die er iets aan zal doen. Vind trouwens sommige acties een beetje een extremistisch kleurtje krijgen, vooral als ik soms zie hoe het er bij greenpeace of andere, kleinere organisaties aan toe gaat. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut tegenstander van dit alles, maar de manier waarop sommige dingen aangepakt worden zijn ook totaal verkeerd!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 11:40

Miran schreef:
I
Verder zijn Bont voor Dieren ook geen lieverdjes, dank zij hun worden er heel wat nertsen overreden...

dat is hun werk niet, je verwart hun werk met anderen dierenactivisten.

De hond is de betere mens

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 14:06

Helaass zit daar bont voor dieren ook achter

Maar waarom kunnen ze het overschot aan zeehonden dan niet vangen en op humane manier doden, zodat ze tenminste in 1x dood zijn.

Tenminste het ging toch aan een overschot aan dieren die dan de natuur weer uit evenwicht brengt?
Anders lekker laten zitten.

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 14:13

Als er een overschot aan zeehondjes komt, dan moet er dus een natuurlijk vijand verdwenen zijn. Nagaan welke dit is en dan deze weer uitzetten in beperkte mate, controle blijven houden en zorgen dat er hier niet te veel van komen.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 14:15

Dat is nog een veel beter idee sypheron Lachen

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-03 14:16

Kijk dat vind ik nou ook. Als er een overschot is (zoals ze zeggen) kunnen die beestjes in ieder geval op een humane manier gedood worden maar niet op deze manier. Dat stoot mij dus echt tegen de borst. De beestjes die niet snel genoeg dood gaan naar hun zin villen ze gewoon levend!

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...

Bonjour

Berichten: 269
Geregistreerd: 21-01-03
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 14:57

Ik wil allereerst even reageren op Miran.
Bont voor Dieren is een volstrekt geweldloze stichting en probeert haar doelstellingen te bereiken dmv ludieke acties. Ze is er volkomen tegen dat nertsen worden vrijgelaten, Vrijlaten van nertsen doet meer goed dan slecht voor zowel de nertsen als de natuur.

Maar even back to the topic.
‘Onder het mom van de instandhouding van een goede kabeljauwpopulatie en het feit dat er genoeg zeehonden zijn en er dus geoogst mag worden, staat de Canadese overheid deze gruwelijke jacht toe’ Staat er in het persbericht van Bont voor Dieren.

Nou krijgen de zeehonden dus de schuld van de afnemende kabeljauwpopulatie. En dat rechtvaardigt dan de jacht op deze dieren volgens de canadese regering . Is het niet zo dat de mens de grootste oorzaak is van de afnemende visstand in de wereldoceanen? Ik denk eerder de zeehondenpopulatie afneemt doordat ze minder voedsel ter beschikking hebben.

Ik begrijp best dat de doelstellingvan het WWf het beschermen van bedreigde diersoorten is dat is ook heel belangrijk, maar moet je daarom dieren waarvan er toch genoeg zijn op een lugubere wijze afslachten puur en alleen voor hun pels. Vier op de tien zeehonden wordt levend gevild en sommige dieren ontsnappen aan hun belagers en sterven een verschrikkelijke dood. Ik heb altijd gedacht dat het WNF tegen dierenleed was zoals alle andere dierenbeschermingsorganisaties, maar dat heb ik kennelijk verkeerd gedacht.

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-03 16:17

Dat heb ik ook altijd van WNF gedacht daarom schrok ik ook zo. Ik hoop dat veel mensen meedoen aan die e-mail actie!

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...

Tessake

Berichten: 4707
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 19:00

Bah, ik zou nooit bont dragen Boos! Ik heb die mail gestuurd naat wnf he!!! Ze moet die arme zeehonden echt helpen!!!!

A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world

Clautje

Berichten: 14584
Geregistreerd: 13-05-01
Woonplaats: Hazerswoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 20:36

hier doe ik absoluut aan mee!
Vul even ook alle namen in van de rest van de fam. die email heeft Knipoog

Clautje

Berichten: 14584
Geregistreerd: 13-05-01
Woonplaats: Hazerswoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 20:37


Clautje

Berichten: 14584
Geregistreerd: 13-05-01
Woonplaats: Hazerswoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 20:45

Dit mailtje kreeg ik terug van de Canadeese Ambassade:

Statement by WWF Canada to members of the Dutch public

We were very sorry to hear that WWF Netherlands was publicly attacked and
confronted with statements suggesting that WWF Canada has been actively
supporting a commercial hunt for harp seals. We are issuing this statement to
clarify our position, in which we distinguish between commercial and indigenous
seal hunting, and clarify our focus on conservation versus animal welfare
issues.

WWF's mission

WWF Canada is committed to the cause of conservation and will do everything in
its power to preserve the rich natural resources of the immense country that
Canada is.
We believe WWF's mission, to build a future in which people can live in harmony
with nature, is aptly demonstrated in different places where we work, for
instance in the case of cooperation with the Inuit who lived in harmony with
nature for generations in the Nunavut Territory of Canada's Arctic.

Harp seals

Where the Canadian harp seal population (currently abundantly healthy with over
five million individuals) is concerned, it is important to understand this is a
migratory species, which is hunted by indigenous people in the North (where the
seals spend their winters) as well as by commercial hunters off Newfoundland
and Labrador (where the seals have their pups in Spring, which starts in March).

Seal hunt by Inuit in the Arctic

WWF Canada actively supports the sustainable hunting of seals by Inuit. Because
welfare arguments are clearly and understandably part of the discussion in the
Netherlands, we emphasize that the Inuit hunt only adult seals. There are no, or
very few harp seal pups in the North, since these seals move South where they
rear their pups in Spring.

Inuit have hunted seals long before non-aboriginal people arrived in North
America, because their very existence depends on it. Their primary reason to
hunt these seals is for meat.
We are convinced that hunting, fishing and gathering by Inuit in Nunavut is the
only use that has a chance to outcompete industrial uses of the landscape and
the seas. In other words if you deny the rights of these indigenous people to
hunt, fish and gather wildlife in Nunavut, much of this wildlife would be lost
forever. Furthermore, Inuit rights to hunt are guaranteed in the Nunavut
Settlement Agreement, and the Canadian Constitution.
There are many more examples around the world where WWF supports indigenous
people to protect natural areas because they can benefit from them.

Commercial hunt for harp seals on the East Coast of Canada

As long as commercial hunt for harp seals off the coast of Canada is of no
threat to the population of over 5 million harp seals, there is no reason for
WWF Canada to reconsider its current priorities and actively oppose the annual
harvest of harp seals.

The statements already made by WWF Canada were meant to emphasize the rationale
we follow, which is that we want to prevent the harp seal population from being
reduced in the longer term.

For this reason we were in contact with Canadian government officials before
they set the new quota. Our ongoing conservation concern has been that the
commercial hunt for harp seals should never endanger the population. We believe
harp seals should thrive in the Atlantic Ocean around the Canadian coast, now
and in the future.

One of the arguments that is sometimes unjustly used to support setting a higher
quota for the commercial harp seal hunt is that seals catch too many fish. This
is an argument for which there is no compelling scientific evidence at this
time. Fisheries are threatened because they were over-exploited by both Canadian
and European fishing fleets.
We have made these arguments to the government, precisely because of the role we
see for ourselves: to ensure that species are not endangered by
over-exploitation.

We understand that many people in the Netherlands feel strongly about the animal
welfare aspects of the commercial seal hunt. Although the focus of WWF is on
conservation and not on animal welfare issues, we do of course support the
position that for both the indigenous and the commercial hunt, the most humane
method possible should be used. There are many welfare organizations who focus
on this issue, which leaves WWF Canada with its own focus: on conservation
issues.

Conservation in WWF Canada

WWF Canada actively works on forestry, climate and marine issues. The habitat of
the harp seals for instance is one of the areas where we actively work with
local communities to establish marine protected areas, where we lobby together
with them to prevent unnecessary oil spills, and work co-operatively to recover
truly endangered species. We believe harp seals will benefit from our work to
preserve the marine environment.

WWF Canada has worked hard and successfully to preserve endangered species like
the North Atlantic right whale, currently numbering only about 300 animals,
making it the most endangered great whale in the world.
We recently persuaded the International Maritime Organization to approve
alternative shipping routes, which will be implemented in July 2003 in Canada.
This seriously reduces a major threat to these whales, since collisions with
ships have caused many mortalities. Another threat these endangered whales face
is entanglement in fishing nets, an issue we actively work on in co-operation
with local fishing interests.

We hope the above has helped you better understand our position, and you will
continue to support the work of WWF. We urgently do need that support. Only with
a strong membership base around the world can we accomplish our conservation
results.

Sincerely,

Monte Hummel
President, WWF Canadakan er niet echt wijs uit worden, iemand een samenvatting?

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-03 23:26

blergh bureaucratie, volgens mij komt het er op neer dat ze zich er met moeilijke worden proberen uit te l*llen en alles naar WNF Nederland toeschuiven....omdat die volgens hen (als ik het goed lees), het verkeerd gepubliceerd hebben?
Ik heb maar een klein stukje heel vluchtig gelezen maar als ik het zo bekijk komt het daar op neer...

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-03 08:23

Ja inderdaad ze banketstaaf zich er gewoon uit en dan dat zinnetje:

Citaat:
Because
welfare arguments are clearly and understandably part of the discussion in the
Netherlands, we emphasize that the Inuit hunt only adult seals.


Sorry hoor zeehondje jij bent te oud dus jou slaan we een een stok op je harses...GRRRRRr Boos!

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _AB_, _Nadia_, chaanttaall, claudtje25, Evito_06, FMG8, I_hate_rhino, idion, Igniss, lastig, Lisa_western, Maartje__, Noor, Saar4, SharonPlugge, Zoe_97 en 119 bezoekers