nu durf ik echt de fiets niet meer op

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

nu durf ik echt de fiets niet meer op

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-03 08:49

Misschien weten julie nog dat ik op 16 decenber ben aangereden door een automobilist terwijl ik met mijn fiets op het fietspad reed. Een automibilist wilde het fietspad over steken en juist toen ik passeerde trok hij op en nam mij op de bumper. Ik heb toen een behoorlijke schuiver gemaakt, ben over de motorkap heengeslagen en kwam met een salto op het asvalt terecht. Sinds die tijd ben ik behoorlijk bang geworden en ben niet meer op de fiets gestapt. Ik doe alles te voet/auto.

Maar deze ochtend zou ik weer gaan fietsen naar mijn werk. Alles ging prima totdat er een grote vrachtwagen naast me kwam rijden. De vrachtwagen sloeg rechtsaf en ik zag alleen nog maar dat onderstel van de vrachtwagen op me af komen. Ik ben heel snel van mijn fiets afgesprongen en heb die de stoep op getrokken. Wat er precies allemaal is gebeurt weet ik eigenlijk niet meer. Ik was zelf meteen in tranen want ik ben me rot geschrokken. De chauffeur is doorgereden en heeft er niets van gemerkt. De ketting van mijn fiets is er afgelopen en ik ben maar weer terug naar huis gegaan. Ik zit nog steeds te rillen als een rietje en heb knallende hoofdpijn. Ik denk dat ik me maar afmeld op mijn werk [alhoewel ik daar wel een beetje over twijfel]. Op de fiets stappen doe ik voorlopig echt niet meer.


Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 08:53

Wat vervelend zeg. Die eerste schuiver is natuurlijk al niet leuk. Maar als je dan nog een keer zoiets hebt met een vrachtwagen Verdrietig
Heb je het nummer van die vrachtwagen? En heb je gezien of hij een dode hoek spiegel heeft (verplicht vanaf 1 januari!) Dan zou hij je moeten hebben kúnnen zien! Of het is "gewoon" lamlendigheid van die chauffeur.
Sterkte ermee.

:evaw:

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 09:27

Raar dat andere mensen zo nonchalant met levens van anderen spelen. Bij mij is het namelijk een van mijn grootste angsten dat ik iemand anders om zeep help met mijn auto of in de rolstoel werk. Ik snap je schrik best hoor. het is jammer dat je nu ook nog een vrachtwagenl*l tegen moest komen (ja, zo noem ik vrachtwagenchauffeurs altijd omdat ze zich vaak zo aso gedragen). Misschien kun je je het beste beperken voorlopig tot recreatiefietstochtjes: in een rustige en landelijke omgeving i.p.v. in druk verkeer, en met mooi weer fietsen gewoon om het fietsen en niet omdat je ergens naartoe moet. Forceer je zelf niet te veel want dan maak je het erger. ga voorlopig nu maar effe met de auto.

De hond is de betere mens

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-03 09:52

Of die man een dode-hoek spiegel etc. had daar heb ik niet op gelet. Ik stond op de weg en zie die vrachtwagen steeds dichter naar me toe draaien. Ik dacht nog: wanneer gaat ie nu stoppen want dit gaat niet goed. Ik was zo vreselijk geschrokken en overstuur dat ik meteen in tranen was.
Ik baal er zo vreselijk van. En mijn zelfverzekerdheid heeft nu weer een klap gekregen. De kans is natuurlijk wel heel erg klein dat je zo iets overkomt 2 keer vlak na elkaar dus ik vraag me af of het misschien niet aan mijn eigen gedrag zou kunnen liggen.......
Voorlopig loop ik wel naar mijn werk al kost me dat behoorlijk wat tijd Boos!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 09:52

Wat een schrik zeg en het lijkt erop dat het ongeluk dat je hebt gehad toch heel erg veel impact op je heeft gehad. Voorlopig zou ik ook niet meer fietsen, maar liever dan maar met de auto. Deze vrachtwagenchauffeur had moeten weten dat jij daar zat natuurlijk.

Wat Desiree heeft, dat heb ik ook wel een beetje. Ik woon middenin Amsterdam, dus ik kom dagelijks heel wat fietsers tegen. Niet alle fietsers houden zich even goed aan de regels, maar dat neem ik maar op de koop toe, zolang ik ze maar niet op mijn motorkap heb.

Sterkte ermee en zet die fiets maar weer in de schuur.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 10:25

Jeetje Jippie, wat herkenbaar! Ik heb in september '97 iets soortgelijks meegemaakt (vrouw die van parkeerplaats reed, ik op fietspad en ze zag me niet) en ben daarna maandenlang panisch geweest voor al het verkeer dat plotseling links en rechts uit zijstraatjes kwam. Die vrachtwagen uit jouw verhaal was in mijn geval een taxi die met een noodgang uit een zijstraat kwam, daardoor kwam (weken na het ongeluk) alle ellende weer boven. Mijn geluk was dat ik vrij snel daarna naar het buitenland ging, waar ik ruim een half jaar niet heb gefietst. Daarna was ik de angst ook kwijt, maar die eerste maanden nog in NL waren een ramp wat fietsen betreft.

Het enige wat ik je kan adviseren is: toch blijven proberen! Niet meteen midden in de stad, maar zoals al eerder is gezegd in rustige gebieden (landelijk, rustige wijken). Geef het de tijd, blijf oplettend, maar ga het fietsen niet helemaal vermijden. En neem als het kan iemand mee die je vertrouwt. Het zou toch wel heel jammer zijn als je door zulke incidenten niet meer met een veilig gevoel met de fiets de straat op kunt...

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 10:32

Neem iemand mee en laat die aan jouw 'enge' kant fietsen.
Ik ben weleens in de sloot beland (door een ander), daarna heb ik jaren mééters van de slootkant af gefietst. Of ik aan de buitenkant als iemand meeging.
Jammer dat je niet weet of hij een dodehoekspiegel had. Er is een kliklijn voor, dan gaan ze de vrachtwagen opzoeken, het controleren en wanneer hij idd geen dode hoekspiegel heeft dan krijgen ze een flinke boete!

:evaw:

Freckles
Berichten: 613
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 10:54

Desiree schreef:
Raar dat andere mensen zo nonchalant met levens van anderen spelen. Bij mij is het namelijk een van mijn grootste angsten dat ik iemand anders om zeep help met mijn auto of in de rolstoel werk. Ik snap je schrik best hoor. het is jammer dat je nu ook nog een vrachtwagenl*l tegen moest komen (ja, zo noem ik vrachtwagenchauffeurs altijd omdat ze zich vaak zo aso gedragen). Misschien kun je je het beste beperken voorlopig tot recreatiefietstochtjes: in een rustige en landelijke omgeving i.p.v. in druk verkeer, en met mooi weer fietsen gewoon om het fietsen en niet omdat je ergens naartoe moet. Forceer je zelf niet te veel want dan maak je het erger. ga voorlopig nu maar effe met de auto.

Ik ben zelf jaren vrachtwagenchauffeur geweest en dan houd je wel een paar keer op een dag je hart vast van oei denk maar niet dat een vrachtwagenchauffeur met opzet iemand onder de auto zou willen.
Fietsers vergeten vaak dat wanneer zij achter of naast een vrachtwagen zitten zij inderdaad niet gezien kunnen worden.
Maar zit jij met je fiets zo naast de auto dat je gezien wordt gaat het goed. Het gebeurt ook vaak genoeg dat een fiester denkt van oooo ik kan er nog wel voor langs niet dus.
Als ik met de fiest ga en er rijd een vrachtwagen bij een zijstraat of kruising houd ik altijd zijn knipperlicht in de gaten en dat zouden alle fietser moeten doen

kaj

Berichten: 3751
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 11:25

Wat vervelend zeg.

Ik ben zelf ooit een geschept door een bromfietser terwijl ik zelf op het fietspad fietste en daar heb ik ook nog lang last van gehad.
Ik durfde alleen nog te fietsen aan de buitenkant van het fietspad zodat degene naast mij tussen mij en een evt brommer in zou rijden enz.
Ook als ik bij iemand achterop zat en ik hoorde een brommer aankomen dan zou ik het liefst afstappen.

Het is uiteindelijk wel weer goed gekomen maar het kan een enorme impact hebben!

Ga anders voorlopig niet meer alleen fietsen.
Met z'n tweeen word je ook wat eerder gezien en het is wel fijn als je iemand bij je hebt die je lekker bezig houdt (lekker kletsen dan gaat de tijd een stuk sneller).

Fitzroy
Berichten: 17271
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 11:33

Ik heb zelf een auto op grijs kenteken waarvan de achterramen geblindeerd zijn en ik weet hoe ongelooflijk moeilijk fietsers te zien zijn. Ik kies bewust 's morgens naar mijn werk een route waarbij ik zo min mogelijk fietsers tegen kan komen als ik rechtsaf sla.

Neemt niet weg dat hij dus een dode hoek spiegel had moeten hebben en jou had kunnen zien.

Het lijkt me idd dat je zelfvertrouwen een behoorlijk knak heeft gekregen. Kun je niet met je man op zondag eerst weer eens op de fiets stappen?

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Nimber

Berichten: 25361
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 13:16

dat is balen jippie.
misschien wil een volkgende keer iemand met je mee fietsen?
Ik heb zo'n 4 jaar (ofal 5 jaar gelden) een soort ongeluk gehad ik was met de brommer en om een ongeluk te voorkomen gaf ik een ruk aan het stuur maakte een schuiver en de auto reed door (denk niet dat ze me ooit hebben gezien)
Nog steeds let ik extra op bij weggetjes links en rechts en ik ga er ook in de auto altijd vanuit dat niemand mij voorrang geeft ookal heb ik het wel
sterkte

Flower

Berichten: 9277
Geregistreerd: 05-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 13:36

Dat is echt vervelend zeg!
Mijn moeder had dat ook in de auto toen ze een keer een ongeluk heeft gehad!

Sterkte!

And he said:
"If all is grounded you should go make a mountain out of it"

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 13:39

Hè jeetje, dat is schrikken zeg Verdrietig ! Ik kan me goed voorstellen dat je daar overstuur van raakt en hoofdpijn van krijgt!
Net zoals mijn voorgangers ook al hebben aangeraden: ga eerst weer eens ergens fietsen waar het rustig is en het liefst ook nog eens op zondag, zodat de kans dat er vrachtwagens rijden, gewoon een stuk kleiner is. Forceer gewoon niets, daar word je ook niet zelfverzekerder van !! Sterkte !!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Marieke22

Berichten: 797
Geregistreerd: 08-04-02
Woonplaats: Rheden

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 13:47

Wat vervelend! Net nu je jezelf weer ertoe aangezet had om te gaan fietsen, gebeurt dit. Bah! Ik snap heel goed dat je hiervan weer een deuk hebt gekregen hoor.

Ga voorlopig inderdaad maar niet meer op de fiets naar je werk. Alleen fietsen voor 't leuke, niet met het doel om jezelf te vervoeren. Met Fred met de auto en met de fietsen achterin richting Posbank bijvoorbeeld, fietsen uitladen en daar heerlijk een stukje fietsen.

Stap voor stap kom je er wel weer, maar ik kan me voorstellen dat je vreselijk geschrokken bent.

Gaat het weer een beetje met je?

Machie

Berichten: 15212
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 13:49

Bah, vervelend hoor! Maar fietsen zul je ooit wel weer doen!!
Ik heb ook na een ongeluk met paard gezecht, ik doe niet meer.... maar doe nog steeds....

Sterkte. Sterkte. Sterkte

Supertje

Berichten: 6545
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 14:08

Ik ben ook een tijd doodsbenauwd geweest om te fietsen en brommer te rijden, bij mij was het echter niet omdat ik zelf was aangereden... Maar omdat ik zag wat er kan gebeuren. De aanblik van iemand die vol op je voorruit klapt met zo'n 80 km per uur en het niet na kan vertellen vergeet je niet snel. Dit was overigens een jongen van 14 die dronken op een brommer zonder licht zat en ineens de dijk op kwam rijden... Ik reed niet zelf, maar zat naast mijn vader in de auto, ik vergeet het echt nooit meer.

Ik ben dus panisch voor fietsers en bromfietsers, vooral als ik afsla, of als ik hen aan zie komen uit een zijstraat.

Give a man a fish and he eats for a day. Teach him how to fish and you get rid of him all weekend.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 14:12

Fietsers doen heel domme dingen. JE verwacht ze bijvoorbeeld aan je rechterkant en dus hou je die goed in de gaten, maar soms komen ze van links, tegen de richting in (dus zouden ze eigenljk aan de overkant moeten fietsen). Is op zich niet zo erg maar ze moeten er wel stil bij staan dat sommige automobilisten daar geen erg in hebben omdat ze ze daar niet verwachten.

Bromfietsers zijn NOG veel en veel stommer! heb ze al 2 keer tegen mijn auto gehad, LINKS! Eentje kwam uit een zijstraat gevlogen, zo BOEM tegen mijn auto! het zijn hele stomme sukkels die denken dat ze het eeuwige leven hebben.

De hond is de betere mens

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 14:17

Ook als fietsers netjes fietsen waar ze horen te fietsen, dan nog bestaat de kans dat ze over het hoofd worden gezien door automobilisten. Mijn ongeluk is daar een treffend voorbeeld van. Ik deed niets verkeerd, fietste aan de goede kant van het fietspad, en werd toch aangereden door een onoplettende automobilist. Ik dacht nog in een flits: 'Die rijdt toch niet door??', maar toen was het al te laat.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 14:29

Met een brommer heb ik ook wel eens iets gehad. Schemerdonker, zwarte brommer, zwarte kleding, geen licht, veel te hard enz. Ik heb haar niet aangereden, maar toen ze stilstond verloor ze haar evenwicht en viel tegen mijn auto aan, ik stond ook al stil. Ik ben wel heel erg geschrokken, maar ik was blij dat zij niks had.
En fietsers af en toe, grrrrr. Ze komen soms uit het niets, kijken niet op of om en sinds dat ze denken dat een automobilist per definitie fout is, doen ze soms maar wat. Als je dan toevallig klaagt omdat je hun problemen op moet lossne, dan krijg je nog ruzie ook.
Maar toch, je moet zo voorzichtig zijn want als fietser ben je zo kwetsbaar.

En trouwens, als de vrachtwagen Jippie voorbij reed, dan moet hij haar wel gezien hebben bij het passeren en had dus ook moeten weten dat ze daar zat.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 14:34

Je bent zo kwetsbaar op de fiets, ik zou denk ik ook zijn gaan janken als ik jou was, je hebt veel geluk gehad. Kan me voorstellen dat je niet graag meer op de fiets stapt...Je hebt er bijna alleen maar slechte ervaringen mee. Misschien eerste niet meer fietsen in de drukke stad maar alles lekker in je eigen tempo weer opbouwen bij de landerijen waar het een stuk rustiger is?

Er is laatst een meisje in Assen omgekomen.
Zij stond met fiets op het fietspad te wachten voor het stoplicht.
Naast haar stond een vrachtwagen te wachten voor zijn stoplicht.
Beide lichten ( Verward - uitgebreid onderzoek naar gedaan, vrachtwagenchauffeur stond idd in zijn gelijk, was er kapot van dat dit kon gebeuren...) springen op groen, meisje gaat rechtdoor, vrachtwagen slaat rechtsaf.
Hij heeft het meisje dus ook niet gezien, en ze is direct aan haar verwondingen overleden.
En nu...is de verkeerssituatie daar aangepast, wat moet dat cru zijn voor de ouders van dat meisje...

Heel veel sterkte en wat je niet wil hoef je niet te doen.
Lastig is het wel zonder fiets maar met angst op de fiets zitten is ook niet alles. Lachen

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 14:50

Jeetje dat is schrikken zeg!

Ik weet ongeveer wel wat je voelt, ik heb er een half jaar over gedaan om moed te verzamelen om autorijlessen te nemen na een autoongeluk. Ik vind het nog steeds doodeng in een auto, als ik zelf rij ben ik veel te voorzichtig volgens mijn rijinstructeur.

Toch doorzetten, ik denk dat je zo snel mogelijk weer op de fiets moet stappen met iemand aan de buitenkant naast je. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt!

Supertje

Berichten: 6545
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 15:00

Dat fietsers stomme dingen kunnen doen weet ik ja, vooral fietsende schooljeugd....
Ik had pas bijna zo'n geval op mijn motorkap, ik schrok me dood.
Ik stond voor een t-splitsing, en sloeg linksaf, samen met nog een hele rij auto's. Komt er ineens een ventje op een fiets tussen die rijdende auto's doorcrossen (van links én met haaietanden voor zijn neus), voor mij langs. Ik bovenop mijn remmen (nog geluk dat degene achter mij hem ook had gezien en dus ook kon remmen) en dat ventje schrikt zich rot en knalt op een vluchtheuvel en gaat onderuit. Dus ik stap uit mijn auto om te kijken of hij iets had, krijg ik me daar een grote smoel, of ik wel helemaal lekker in mijn hoofd was dat ík zomaar doorreed

Give a man a fish and he eats for a day. Teach him how to fish and you get rid of him all weekend.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-03 15:18

Dat fietsers soms roekeloos rijden is absoluut waar. Maar ik ben nu voor de 2de keer met mijn neus op de feiten gedruk hoe kwetsbaar je bent als fietser.

Het ongeluk dat ik in december heb gehad was echt niet nodig geweest. Ik had die auto ook al lang gezien maar ik wist dat ik voorrang had. De auto stond zelf ook stil dus ik dacht dat alles OK was, net op het moment dat ik de auto voorbij rij, trekt de auto op rijdt mij aan en ik sla over de motorkap heen. Je wilt niet weten hoe mijn fiets er uit zag, echt alles was krom en zo heel hard is het toch niet gegaan.

Vanochtend dacht ik ook dat de chauffeur van de vrachtwagen me gezien had. Hij is me immers gepasseerd. Ik fietste naast de vrachtauto toen deze rechtsaf sloeg en toen was ik vast niet zichtbaar meer.

Misschien dat ik ook maar zo'n oranje vlaggetje aan mijn bagagedrager vast moet maken Lachen

fjordentinker
Berichten: 1447
Geregistreerd: 23-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 15:50

Boos! wat naar zeg Boos! Heb je er verder nog iets aan overgehouden?(behalve de schrik natuurlijk Scheve mond )

Jippie schreef:
Misschien dat ik ook maar zo'n oranje vlaggetje aan mijn bagagedrager vast moet maken Lachen


Tsjah, het valt wel op *LOL*

Fjordenpaard, goed doch levendig temperament

Kim82
Berichten: 908
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: ENSCHEDE

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-03 16:55

Ik heb zelf met kerst een ongeluk met de auto gehad. Een vrouw van 83 knalde zo de kruising over. Gelukkig had ik niets, mn auto was wel totalloss. Elke keer als ik langs dat kruispunt moet bonkt mn hart in mn keel. Ik moet er wel langs het is namelijk bij mij inde straat. Ook als ik oude mensen zie in de auto let ik extra op.
Het wordt nu wel minder, je moet er toch echt overheen. Het ismoeilijk ik weet het. Het is net als met paardrijden. Als je er af valt moet je er zo snel mogelijk weer op anders wordt de angst alleen maar groter. Succes.

Ook bekend als Kim20!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie