Offline oktober

Moderators: Giolli, Polly, Ladybird, Hanmar, Mjetterd, Sica, Dani, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Roos04

Berichten: 341
Geregistreerd: 08-07-17

Offline oktober

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-18 19:26

Nog even en dan komen de beruchte maanden er weer aan! Het is nog lang geen december, maar de tijd gaat snel. Voor je het weet zitten we weer in ‘No sugar november’. Wie gaat zich daar dit jaar weer aan wagen? Maar eerst krijgen we nog oktober. Natuurlijk is dat de maand om te stoppen met roken, of dat te proberen. Maar ik heb een nieuwe challenge voor oktober bedacht: offline oktober. Niet alleen voor de niet-rokers, gewoon voor iedereen, die wil.

Tegenwoordig zijn we allemaal zoveel online, dat de echte wereld haast vergeten lijkt, soms. En zeg eens eerlijk, kun jij een maand zonder internet? Nou, ik (ook) niet. Daarom lijkt het mij een mooie uitdaging om een maand lang zo min mogelijk internet te gebruiken. Of om er in ieder geval bewust mee bezig te zijn.

Voor iedereen zal deze uitdaging anders zijn. Want velen hebben internet nou eenmalig nodig tijdens of voor werk, of voor school. Ik ook. Mijn uitdaging is dan ook vooral minder internetten in mijn vrije tijd. Ik wil mijn tijd nuttig gaan besteden aan internet. Bijvoorbeeld één dag per week, één uur. Max.

Misschien wil jij je telefoongebruik proberen te verminderen? Of minder vaak per dag je Facebook, Instagram of zoiets bekijken?

Wie weet, straks houden we zoveel tijd over dat we niet meer weten wat we moeten gaan doen! Wie doet er mee? Wie lijkt het leuk om zichzelf uit te dagen tijdens offline oktober? :D


Roos04

Berichten: 341
Geregistreerd: 08-07-17

Re: Offline oktober

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-18 22:16

Dat is waar. Natuurlijk kun je minderen wanneer je wilt en hoelang je wilt!

Roos04

Berichten: 341
Geregistreerd: 08-07-17

Re: Offline oktober

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 09:21

Oh, er zijn wel mensen bewust bezig met 'offline'! Ik heb zelf al geen social media en ik durf over mezelf te zeggen dat ik niet heel erg verslaafd ben aan mijn lieve ouderwetse telefoon, ik kan er best een dag zonder. En nu ga ik proberen een tijdje te minderen met internet. Gewoon om te kijken of ik daar ook zonder kan, of in elk geval minder, want helemaal zonder kan natuurlijk niet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, __Sannne, BlauweSteen, bridgetF, CoSa, DDD3, Dees, Facebook, Gini, Jojoju, juval, Karla, Lielle, LWDaisy, manonutjuh, Maria2019, miramii, moonfish13, ontherun, roosjenat, Roquen, Sanned, SemrushBot, Shetje14, truus1957, UhNee, xAlice, xxpetraxx en 59 bezoekers