Wicca, wat denk jij?

Moderators: Giolli, Mjetterd, Dani, ynskek, Nala, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Mondy

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

GoldenWings
Berichten: 243
Geregistreerd: 16-02-18

Wicca, wat denk jij?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-18 10:36

Hoi allemaal,

Ik doe al 2 jaar aan wicca. Gisteren moesten we voor godsdienst een presentatie maken over een religie. Ik had wicca gekozen en onze leerkracht vond die spreekbeurt een goed voorbeeld van een niet-wereldgodsdienst. Tijdens de pauze kwamen er een paar kinderen naar mij die mij een satanist begonnen te noemen en dat ik moest verdwijnen enz. Ik negeerde dat gedoe compleet en wandelde door. Diep vanbinnen had het mij toch wel geraakt. Ik bedoel, wicca daar kan je alleen goed mee doen? En als je iets slechts doet komt het 3 keer terug!

Wat denken jullie van wicca?

Ps: nog een foto van mijn altaarntje :o

Afbeelding

Niemand is perfect. Ik ben niemand. Ik ben dus perfect! ;)


GoldenWings
Berichten: 243
Geregistreerd: 16-02-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-18 20:01

aikon schreef:
Je bent al 2 jaar bezig met wicca (niks mis mee, heb het jaren gedaan. zit je bij een coven? of heb je begeleiding?) dan vraag ik mij wel af wat je geleerd hebt over het opzetten van een altaar. Want dit is een aparte opstelling. Dat ten eerste.
En (ik ben niet bij je spreekbeurt geweest) waarschijnlijk ligt er ook een probleem in met de informatie die je verteld hebt wat klasgenoten niet begrijpen door te hoog gegrepen is voor een leek. Dat geeft verkeerde denkbeelden. Ben ik ook meer dan eens tegen gekomen.
Is je leerkracht op de hoogte van wicca, in grote lijnen? Die zou kunnen helpen het begrijpelijk te maken naar je klasgenoten.

Ik moet zeggen dat met kerst erbij veel gelovige mensen de 5 puntige kerstster toch wel verdacht 2 punten omhoog hebben. Het satans teken! Zouden ze soms stiekem ........ :')

Blijf in je zelf geloven en de goden ;) Dan komt het goed.

(even in korte zinnen) Ik heb hun verteld tijdens de presentatie dat wicca goed is en veel te maken heeft met de natuur en bla bla bla. Ik heb ook letterlijk gezegd dat het vroeger als santanisme werd gezien maar dat het er niets mee te maken had. Die aparte opstelling van het altaar is omdat ik nog niet alle spullen heb en nog bij mijn ouders woon. (die hebben niet graag dat ik een athame -soort mes- mee naar mijn kamer neem ;) )

Niemand is perfect. Ik ben niemand. Ik ben dus perfect! ;)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amparo, Domi_94, hagelslag, JolisaJ, Knudd, manonnevot, MarliesR, Muurp, RoronaZorro, Weenck en 48 bezoekers