Anti kraak woning omgeving Spijkenisse/Hoogvliet

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Emmaa_

Berichten: 22298
Geregistreerd: 26-05-07
Woonplaats: Amsterdam

Re: Anti kraak woning omgeving Spijkenisse/Hoogvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-17 14:04

Anti kraak heeft zeker voordelen ten opzichte van huren, maar houd er wel rekening mee dat de voorzieningen niet altijd op en top zijn en dat je er in principe op hele korte termijn weer uitgeschopt kan worden. Sommige organisaties zorgen dan gelijk voor een nieuwe woning, maar bij de meesten word je hoger op de wachtlijst voor iets nieuws geplaatst.

Ik ken mensen die geluk hebben en al een aantal jaar in een eengezinswoning wonen, maar ik ken ook mensen die al jaren elke drie maanden naar een ander kantoorpand moeten verhuizen, waar ze soms niet-werkende of slecht-werkende verwarming hebben en waar regelmatig al heel erg lang niet is schoongemaakt waardoor er karkassen van allerlei ongedierte verspreid liggen. Vaak wordt de 'woonruimte' schoongemaakt, maar de rest van het gebouw niet.

De vraag is dus of je dat wilt en of je dat aan kan. De vrienden die regelmatig verhuizen hebben hun levensstijl erop aangepast en hebben goede afspraken met hun organisatie over het krijgen van nieuwe woningen. Zij krijgen dus vaak expres woningen toegewezen die voor kortere tijd zijn omdat zij het niet erg vinden om te verhuizen. Dat is wel een afspraak die in de loop van de tijd is ontstaan, vaak kan je van tevoren niet aangeven hoe lang je ergens wil blijven omdat het vaak voor de organisatie ook erg onduidelijk is wanneer een pand gesloopt gaat worden.
Grote nadelen zouden voor mij zijn dat het moeilijk is om een plekje 'je eigen' te maken (je mag vaak niet verven etc) en dat je elke keer met je volledige inboedel op sleeptouw moet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _San87_, Benita, Colien, Emese_Flower, Frieke31, Gea99, hagelslag, judith_irene, nicole_floor, roekes, Sjira, Tova, Unravelation, winnie03, zigranta en 73 bezoekers