Verhuizen naar Friesland deel 2

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Moska

Berichten: 2205
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:25

Ik woon zelf in Leeuwarden, maar heb overwogen een huis in Tzummarum te kopen. Mijn paard woont in Firdgum (dat is vlakbij. Heb vorig jaar een huis in Leeuwarden gekocht, dat was goedkoper dan huren (na 2,5 jaar ingeschreven gestaan te hebben, kon ik dan een huis huren in Leeuwarden, maar was ik voor minder ruimte en comfort, veel meer kwijt dan bij kopen).

Verder woon ik al mijn hele leven in Friesland (op een paar perioden in het buitenland na) en vind ik het altijd weer erg fijn om thuis te komen als ik weg ben gewest. Ik ben dol op de noordelijke nuchterheid! Alhoewel ik niet uitsluit ooit nog te gaan verhuizen, maar dat is niet omdat ik het hier niet leuk vind.

En mocht in je een van de dorpen gaan wonen, meld je snel aan bij verenigingen en ga naar het dorpsfeest en doe actief mee. Is gezellig en je leert snel mensen kennen.


Moska

Berichten: 2205
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Friesland

Re: Verhuizen naar Friesland deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 08:36

Als ik mij niet vergis kun je in Harlingen en Midlum ook voordelig huren, al zul je daar waarschijnlijk wel langer ingeschreven voor moeten staan (en denk dat het een andere woningbouwvereniging is dan waar je nu staat ingeschreven). Dan heb je in ieder geval veel meer voorzieningen bij de hand, zonder dat je meteen in een grote stad komt. Harlingen is overigens erg gezellig! Maar Franeker is ook een leuke plaats (met nagenoeg dezelfde voorzieningen)

Moska

Berichten: 2205
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-16 13:24

Het hangt er denk ik vanaf wat voor soort werk je zoekt. Ik heb zelf nog nooit zonder werk gezeten, maar kan me voorstellen dat voor andere beroepen de werkgelegenheid anders is. Er is wel veel callcenter werk te vinden hier (vrnl Leeuwarden). De lonen liggen in verhouding wel lager dan in de randstad. Maar daar staat tegenover dat wonen hier ook weer goedkoper is. En men is flink bezig met de wegen in Friesland (knelpunten oplossen), als je een beetje centraal gaat wonen en je hebt geen bezwaar tegen reizen is een groot deel van Nederland met een uurtje/anderhalf uur wel te bereiken. En als je bv in Heerenveen zou gaan wonen heb je ook een goede treinverbinding, naast dat je met de auto alle kanten uit kunt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kelly1992, Lux1964paris en 32 bezoekers