sollicitatiegesprek ?! --> aangenomen :# !

Moderators: Berdien, Hanmar, Murthul, Warboel, Amaryllis, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-02 10:44

Het belangrijkste is dat je gewoon jezelf bent en rustig gaat zitten na je voorgesteld te hebben. Probeer niet te veel te wiebelen in je stoel en probeer rustig te blijven zitten. Wat ook handig is is om de man veel te laten praten en goed te luisteren naar de informatie die hij over het bedrijf geeft want dat kun je weer gebruiken om daarna een intelligente vraag te stellen Haha! Waarschijnlijk zal hij daarna ook aan jou vragen om wat over jezelf te vertellen en aan je vragen waarom je nou interesse hebt om bij de bioscoop te komen werken. Soms vragen ze ook of je goede en slechte eigenschappen van jezelf kunt opnoemen (die vraag haat ik) en de kunst is dus om van de slechte eigenschappen toch weer iets positiefs te maken. Ga ook geen dingen beloven waarvan je weet dat je ze toch niet kunt nakomen/waarmaken.

Zorg dat je er fris uitziet (gaan rouwrandjes om je nagels enzo Haha! ) en dat je schone kleding aanhebt. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte broek aandoen ofzo met een leuk bloesje of truitje erop wat niet te opvallend is.

Probeer duidelijk te praten en niet te veel giechelen van de zenuwen Knipoog en laat de man uitpraten en het liefst zoveel mogelijk praten want dan hoef jezelf minder te vertellen. Ik denk dat het een orienterend gesprek is en de man ook van jou wil weten wat jij voor hun kan betekenen dus probeer van te voren te bedenken wat je daarop gaat antwoorden.

Misschien kun je gewoon eens oefenen in het solliciteren met bijvoorbeeld je vader of moeder en dan kunnen ze je daarna vertellen wat je wel en niet goed deed.

In een gesprek wordt er meestal aangegeven of ze wel of geen interesse hebben... het kan zijn dat ze zeggen dat ze nog van zich laten horen ofzo en dan kun je dat alleen maar accepteren maar wel bijvoorbeeld vragen wanneer ze ongeveer van zich zullen laten horen en je kunt zeggen dat je dit i.v.m. andere sollicitaties (klein leugentje om bestwil mag wel hoor Knipoog ). Het kan ook zijn dat jullie beiden hartstikke enthousiast zijn en meteen een nieuwe afspraak maken of dat ze je meteen een baan aanbieden. Meestal wordt er in een 1e gesprek niet echt over salaris en arbeidsvoorwaarden gesproken. Het kan wel zijn dat ze je een salarisindicatie vragen dus bedenk van te voren wat een redelijk salaris zou zijn voor je leeftijd (vraag bij werkende vriendinnen ofzo).

Heel veel succes alvast met je sollicitatie!AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-02 14:24

Dees schreef:
Liever geen t-shirt, liever een bloesje...
Liever ook geen print, uni is beter.... motiefje mag wel, geen print...


Mee eens... je moet als een serieus persoon Schijnheilig overkomen en dat lukt beter in een uni of klein motiefje.

Er schiet me opeens weer iets te binnen... het schijnt dat de 1e paar minuten het belangrijkst zijn want dan heeft iemand een 1e indruk van je en als die positief is beinvloed dat vaak het verdere gesprek. Zorg dus voor een verpletterende 1e indruk Haha! Lach vriendelijk en geef geen slap handje en kijk hem in de ogen aan en wees jezelf. Doe net of je heel erg zelfverzekerd bent (ookal voel je je hartstikke klein van verlegenheid worden) en laat hem lekker over de bios vragen en stel zelf wat open vragen aan hem over de bios en laat hem dan weer lekker verder praten Haha!

Succes dinsdag en laat ons weten hoe het is gegaan he
Laatst bijgewerkt door AnneOmie op 24-10-02 14:28, in het totaal 1 keer bewerkt

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 10:46

Gefeliciteerd met je nieuwe baan Haha! Ben blij dat het zo goed gegaan is en dat je dankzij alle advieze lekker rustig in het gesprek zat Werkse alvast.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Mirjam, annibel, Askja, Astridhorse, Avossy, BETUWE, brennie85, CarpeDiem_, Chita, CupCakes_, Google Web Preview, Laurora, lovelucydan, Lusitana, Mellanca, Neroo, RvS, SayaJones, spookyfan, spookyskippy, Tazzey, Tova, xxmichellexx en 104 bezoekers