Communicatie met vriend

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sassol

Berichten: 5152
Geregistreerd: 16-01-09
Woonplaats: Omg. Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 15:27

Elke dag even bellen? Daar zou ik zelf gek van worden. Wat belangrijk is is om te beseffen dat jij onzeker bent, dus dat jij daar iets mee zal moeten doen. Natuurlijk heb je hier ook de steun van je vriend bij nodig dus zul je met een compromis moeten komen.
Zo kan je afspreken dat je elke dag even de belangrijke dingen doorspreekt of bijv. 1x in de week gewoon lekker kletst over vanalles en nog wat.

The 4th Dog Commandement: Do not be angry at me for long, and do not lock me up as punishment. You have your work, your entertainment and your friends. I only have you...Sassol

Berichten: 5152
Geregistreerd: 16-01-09
Woonplaats: Omg. Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 22:12

Maya_Mariel schreef:
Jullie hebben gelijk, dit is iets om met hem te bespreken. Jammer genoeg heb ik dit al geprobeerd, maar de enige reactie die ik krijg is dat hij niet altijd zin heeft om (uitgebreid) te reageren. Hij reageert verder niet echt op hoe ik het voel. Daarom heb ik er niet echt zin om het nog een keer ter sprake te brengen. Behalve dat ik niet denk dat het iets oplevert, ben ik er ook wel een beetje huiverig voor dat er ruzie uit voort komt.


Waarschijnlijk heeft hij ook niet door dat dat is waar je naar zoekt. Ook is jouw onzekerheid niet iets wat hij kan veranderen, vaak krijgen mannen het gevoel dat ze het op moeten lossen, dit kan hij niet, dus krijg je niet de reactie die je wenst. Wil natuurlijk niet zeggen dat dat het geval is bij hem, maar je zou het eens kunnen proberen:
"Ik ben van mezelf al onzeker en vindt het weinige contact daarom extra lastig. Aan m'n onzekerheid zal ik zelf moeten werken, maar kun je me hierbij ondersteunen door wat vaker/langer/spontaner te bellen?"

Klinkt misschien wat kinderachtig dat je het dan zo uit moet spellen, maar als je dan nog steeds dezelfde reactie krijgt weet je in ieder geval zeker dat dat niet door een gebrek aan herkenning van jouw behoeftes komt. (En heb je dus een ander probleem, namelijk dat hij er geen energie in wilt steken)

The 4th Dog Commandement: Do not be angry at me for long, and do not lock me up as punishment. You have your work, your entertainment and your friends. I only have you...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie