Gourmet 2.0

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
xNathaliee

Berichten: 2873
Geregistreerd: 14-12-09
Woonplaats: onbekend

Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-11-13 14:46

Hallo allemaal.

Als vanouds vier ik 1 dag kerst met mijn vriend en mijn ouders. Gezellig met z'n 4'en. Nou gourmetten we elk jaar, en opzich vind ik dat niet erg, maar ik zou toch iets nieuws willen toevoegen. Normaal gesproken halen we wat vlees, stokbrood, kruidenboter, wat sausjes en iets lekkers als toetje. Ik ben benieuwd of hier variatie in kan zijn en zoja wat? Het mag ook iets totaal anders zijn dan gourmet. Of zijn er tips om het gourmetten net even wat anders te maken?

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 14:48

Je kan ook voor vleesfondue gaan. Of net wat luxere dingetjes op tafel zetten met het gourmetten.
Als toetjes een chocolade fontijn? Staat leuk op tafel, maar het wordt wel een bende. Je hebt overigens ook chocolade fondue

xNathaliee

Berichten: 2873
Geregistreerd: 14-12-09
Woonplaats: onbekend

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-11-13 15:01

Ja voor fondue zou ik dan weer een nieuw fondueset moeten kopen.. Maar zo'n chocoladefontijn klinkt wel leuk!

jorika1986

Berichten: 5217
Geregistreerd: 10-10-11
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 15:04

Je kunt ook ei in de gourmet pannetjes doen met een gesneden paprika erdoor. lekker lekker :Y)
of lekker championnetjes.

Lisette1990
Berichten: 707
Geregistreerd: 01-02-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 15:05

Wat groente zoals paprika, courgette, champignons kunnen ook op de gourmet.

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 15:09

Kijk eens voor US Bavet vlees. Ontzettend mals en weer eens wat anders.

MelanieB

Berichten: 25869
Geregistreerd: 06-08-06
Woonplaats: Lathum (GLD)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 15:11


karenwrmdm

Berichten: 251
Geregistreerd: 18-04-13
Woonplaats: fryslan!

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 15:15

Wij hebben voor de variatie met gourmetten altijd pannekoekenbeslag op tafel! tussendoor een klein pannekoekje is echt niet verkeerd haha

xNathaliee

Berichten: 2873
Geregistreerd: 14-12-09
Woonplaats: onbekend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-11-13 15:20

MelanieB schreef:
Pannekoekjes op de plaat is ook lekker. :D
(Vorige kerst beslag met banaan en chocola vd albert heijn. Lekker zo uit flesje op de plaat gieten, kleine pannekoekjes). Erg lekker. Of als toetje. Ijs erbij.

Edit: http://beeldbank.ahold.com.kpnis.nl/get ... LowRes_JPG <3


Wat grappig!

soesita

Berichten: 5165
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 15:22

Struisvogel is ook erg lekker. :9

Wanneer wij het gourmetten een feestelijk tintje willen geven richten we een mooi gedecoreerde schotel met verschillende vleessoorten in dunne plakjes aan (kip, struis, rund, varken,...), eventueel een schotel met plakjes raclette kaas of andere kaas om te smelten, en een schotel met verschillende groentesoorten (paprika, champignons, kerstomaatjes,...). Dan nog kruidenboter en een paar sausjes, peper en zout. En smullen maar! *\o/*

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 78500
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 16:25

Vis gaat ook erg goed, scampi's kun je bijvoorbeeld perfect bakken op de gourmet.

xNathaliee

Berichten: 2873
Geregistreerd: 14-12-09
Woonplaats: onbekend

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-11-13 16:35

Oeh struisvogel waar haal je dat?

Hevonen

Berichten: 5611
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 16:52

Wij gaan altijd 'kruisracletten' :) Gourmet met vis, vlees, vega, veel groenten en stokbrood, maar ook omeletmengsel en pannenkoekenbeslag. Voor het raclettedeel natuurlijk veel raclettekaas, ananas, aardappeltjes e.d. De raclettekaas kun je onder het gourmetstel smelten of als je gewoon pannetjes hebt, in de pannetjes, duurt iets langer.

Leuk om combinaties te maken.

soesita

Berichten: 5165
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 22:34

xNathaliee schreef:
Oeh struisvogel waar haal je dat?


In Belgie en Duitsland zijn er struisvogelfarms. Vaak kan je het ook bestellen bij bedrijven die ander gevogelte verkopen. Ik neem aan dat dat in Nederland ook wel kan. Rond de feestdagen vind je het soms zelfs in de supermarkten.

Brechtjee
Berichten: 773
Geregistreerd: 09-07-13

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 22:37

Pizzaretten, soort pizza gourmet, heel leuk!

soesita

Berichten: 5165
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 22:49

Hartjeponys schreef:
Pizzaretten, soort pizza gourmet, heel leuk!


Die klinkt ook geweldig! Hoe doe je dat? In de pannetjes of op de plaat?

Brechtjee
Berichten: 773
Geregistreerd: 09-07-13

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 22:53

Uuhm, dan heb je een pannetje, diameter 10 cm?, en dan kan je dat vullen als een pizza (met deeg enzo, gewone mini pizza). Dan schuif je het in een soort mini steenover, voor 4/6 personen, 5-10 minuutjes wachten en je mini pizza is klaar.
Het is al best populair, sorry voor de vage uitleg

soesita

Berichten: 5165
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-13 11:56

Ja, ik had het al gegoogled. Maar dan heb je dus zo'n speciaal oventje nodig en ik heb helaas geen zin om alwéér een nieuw keukentoestel in huis te halen. -O-

Brechtjee
Berichten: 773
Geregistreerd: 09-07-13

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-13 15:42

Ja kost ook wel veel, maaaaaar het is wel echt heel leuk

anneM_Ajax

Berichten: 2594
Geregistreerd: 17-09-04
Woonplaats: Breukelen UT

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 22:01

Wij gooien ook fruit op de gourmet. Ananas is favoriet, maar je kan alles erop gooien.
Bij bv banaan is een aluminium folietje wel aan te raden :P

xNathaliee

Berichten: 2873
Geregistreerd: 14-12-09
Woonplaats: onbekend

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-13 11:54

Hoe smaakt fruit op de gourmet dan? Ik vind warm fruit nooit zo lekker.

anneM_Ajax

Berichten: 2594
Geregistreerd: 17-09-04
Woonplaats: Breukelen UT

Re: Gourmet 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 12:45

Bovenop bij ons is half grill plaat , half egaal.
Op de grill plaat krijgt het een lekker grill smaakje. Wij vinden dan heerlijk.
Banaan in aluminium folie met hazelnoot pasta of chocola vinden we ook super.
Dat is gewoon uitproberen met wat je op je fruitschaal hebt liggen :D

blackpegasus

Berichten: 4819
Geregistreerd: 22-07-05
Woonplaats: delfgauw

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 00:37

spaanse tortilla maken in de pannetjes: Maak je met ui, geklutst ei en rosti, mjam.
Of champignons met vers gemalen peper en creme fraiche (sausje voor over het vlees)