Weer een onthoofd in Irak

Moderators: khirshanta, Leo, Shanna, Hanmar, Polly, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Weer een onthoofd in Irak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-04 06:38

Walgelijk gewoon... Weer een onthoofd een Koreaan.
Weer zo'n zelfde foto als met die Amerikaan toen der tijd... Mn maag draait weer om en ik heb van de vorige niet eens het filmpje gezien Scheve mond

Planet nieuws meld:

Zuid-Koreaan onthoofd in Irak

Gepubliceerd op dinsdag 22 juni 2004

De Zuid-Koreaan Kim Sun-il is door zijn Iraakse ontvoerders onthoofd.
De Arabische zender al-Jazeera zegt een band te hebben waarop de executie van de 33-jarige Kim te zien is. Het station zond een opname uit van een groep zwaarbewapende gemaskerde mannen, die achter de geknielde, geblinddoekte en in oranje pak geklede Kim stonden. Ze waarschuwden dat ze hun dreigement om Kim te onthoofden, gingen uitvoeren. “We hebben jullie gewaarschuwd, en jullie hebben dat genegeerd. Genoeg leugens. Jullie leger is hier niet voor de Irakezen, maar voor het vervloekte Amerika”, aldus een van de gijzelnemers. De executie werd niet vertoond.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat Kim vermoord is. Een woordvoerder zegt van het Amerikaanse leger vernomen te hebben dat er een lichaam van een Aziatische man is gevonden. De Zuid-Koreaanse ambassade in Bagdad heeft aan de hand van een foto het lichaam van Kim geïdentificeerd.

Eerder werd nog gemeld dat de gijzelnemers hun eisen hadden afgezwakt, en dat de onderhandelingen over de vrijlating van Kim vorderden. Dinsdag stemden de ontvoerders na onderhandelingen in met een uitstel van executie.

Dit maakte een Zuid-Koreaanse onderhandelaar bekend, die op gezag van de regering in Seoul met de gijzelnemers sprak. De onderhandelaar, het hoofd van een Iraaks partnerbedrijf van een Zuid-Koreaanse beveiligingsfirma, kreeg ook de ontvoerder Kim Sun-il te zien. Hij kon de familie van de 33-jarige Zuid-Koreaan vertellen dat hij het naar omstandigheden goed maakte.

Extra troepen
De door Abu Musab al-Zarqawi geleide al-Qaeda-groep Jama'at al-Tawhid en Jihad (Monotheïsme en Heilige Oorlog) hield wel vast aan hun eis, namelijk dat Zuid-Korea haar troepen terugtrekt uit Irak. Zuid-Korea is naast de Verenigde Staten en Groot-Brittannië momenteel de grootste leverancier van troepen in het gebied. Eerder deze week had de Zuid-Koreaanse regering al het bevel gegeven om nog eens drieduizend man te sturen. Ondanks de dreigementen wil Seoul niets weten van terugtrekking. Het ministerie van Defensie blijft bij de plannen om extra militairen naar Irak te sturen.

Op een videoband, die uitgezonden werd door de Arabische televisie, dreigden de ontvoerders de Zuid-Koreaan Kim Song-il te doden als zijn regering niet aan de eisen voldoet. De beelden van de gijzelaar en de gijzelnemers werden zondag op de Arabische nieuwszender al-Jazeera uitgezonden. Song-il zegt in het engels: ‘Ga daar weg. Ik wil niet sterven. Mijn leven is belangrijk’.

Kim werkte in Irak voor een bedrijf dat materiaal aan het Amerikaanse leger levert. De regering heeft besloten alle Zuid-Koreaanse zakenmensen in Irak begin juli uit het land te halen.

Naast de Zuid-Koreaanse tolk zouden er nog tien anderen door de groep worden vastgehouden. Al-Zarqawi is de topman van al-Qaeda in Irak. Zijn groep onthoofde in mei al de Amerikaan Nick Berg.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank


Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-04 09:30

Het is ronduit belachelijk. Dit gaat helemaal de verkeerde kant uit.....

Weet je wat ik vrees... dat als de volgende word onthoofd mensen gaan zeggen.... "oh alweer een" alsof het normaal begint te worden.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank


Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-04 09:52

Gelukkig is dit filmpje niet vrijgegeven!! Of althans nog niet....'
Vond het verschrikkelijk van dat vorige filpmje hoe de hele wereld ziet hoe iemand word onthoofd! Je kijkt naar iemand die weet dat hij doodgaat... en hoe hij zijn laatste adem uitblaast. Ik heb het niet kunnen zien en de gedachte alleen al maakt me misselijk...
Buiten dat vond ik het ook erg onerend naar Nick Berg zelf.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie