sollicitatie

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

sollicitatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 12:59

Hey bokkers,

In spetember vorig jaar stond er een vacature in de krant voor een nieuwe te openen vestiging in mijn woonplaats. Ze vroegen fulltime en parttime verkoopadviseuses.

Ik werkte destijds al in een winkel als verkoopmedewerkster van rookwaren, kantoorartikelen en tijdschriften. De omgang met klanten vond ik erg leuk en mijn spontaniteit kwam tot zijn recht. Daarbij kon ik het goed vinden met mijn collega's. Helaas was dit baantje alleen voor de weekend en de vakanties. Niet echt aantrekkelijk voor een schoolverlater.Ik heb toen gesolliciteerd. Uit 60 man is er een selectie gemaakt van 12 mensen die op gesprek mochten komen. Daar zat ik ook bij. Na het tweede gesprek waarbij het tussen mij en nog 2 andere mensen ging heb ik te horen gekregen dat ik aangenomen was. Haha!

In november hebben we met ons team de winkel geopend. Tijdens het opzetten van de winkel hebben we elkaar leren kennen en de samenwerking verliep prettig. Ik werkte graag en de 32 uur in de week vlogen voorbij. Daarbij voelde ik me prettig en ook mijn spaarrekening leek steeds beter gevuld.

Helaas ben ik door omstandigheden parttime geplaats. Ik mis 12 uur van mijn contract. nu werk ik nog maar 20 in de week. per maand mis ik 48 uur aan inkomen Scheve mond

Nu na ruim een half jaar bots ik alsmaar meer met de manager. Het is een goed mens die alles af en toe iets te goed bedoeld en mij graag verteld hoe ik mijn leven moet leven. Als ik ergens een hekel aan heb zijn het mensen die mij vertellen wat ik moet doen. Ja ze is mijn hogere en ik neem veel van haar aan, maar wanneer ze mij gaat vertellen dat ik mijn brood zus en zo moet smeren en dat ik maar een ketting moet dragen terwijl ik daar het type helemaal niet voor ben dan heb ik het helemaal gehad.

Al anderhalve maand ben ik aan het kwakkelen met mijn gezondheid. In korte tijd heb ik me meerdere malen ziek moeten melden. Ik snap dat het vervelend is, maar een beetje meer sympathie en begrip zou prettig zijn. Inplaats dat ze me beterschap wenst verteld ze mij dat het voor haar lastig zal worden om de rooster om te gooien? Ik lig hardstikke ziek thuis en ze belt op met de mededeling dat ze bang is dat haar vakantie vanwege mij niet door zal gaan... Schijnheilig HALLO; het betreft hier de gezondheid van je collega!!!! Boos!

Nu zag ik dus afgelopen vrijdag een vacature in de krant staan voor een andere schoenenwinkel in Meppel. Daar zochten ze een fulltime verkoopadviseuse. Binnen no-time had ik de brief geschreven en op de post gedaan. Later realiseerde ik me pas dat ik weg wil bij mijn huisige werkgever.

Ik kan het goed vinden met mijn huidige collega's. Ik werk in een leuk, spontaan en vrolijk team, maar ik kan me niet vinden in de vele vrije tijd die ik heb. Daarbij moet ik aan mijn inkomen denken en dat word er alleen beter op wanneer ik fulltime ga werken...

Nu is het afwachten....


Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 13:38

Oscar jij begrijp me helemaal Haha!

Mijn kwakkelende gezondheid is van tijdelijke aard. Nu blijkt dat ik door mijn amandelen al langere tijd ziek ben. Binnenkort worden mijn amandelen verwijderd en dat moeten alle problemen verholpen zijn.

Als ik op gesprek mag komen zal ik het zeker melden. Eerlijkheid duurt het langst en met die informatie kan die werkgever een juiste keuze maken.

Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 14:02

Quellian schreef:
Succes!!

Ik moet ook gaan solliciteren, kreeg vanmorgen te horen dat mijn contract in september niet verlengd gaat worden...


Balen!!! succes!!! hoop voor je dat je snel wat leuks tegen het lijf loopt.

Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 17:23

Ik hoop nu maar dat mijn brief niet zoek raakt bij de TPG.... Scheve mond

Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-04 17:31

Het was toch niet verkeerd om nu te solliciteren?

Wat had jij gedaan in mijn geval... ???


Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-04 20:32

thnx richtje!!!

*met mij gaat het verder al stukken beter*

Justice
Berichten: 974
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-04 21:33

Thnx oscar! Het was een vraag in het algemeen. Je antwoord waardeer ik zeer. Mijn twijfel is als sneeuw voor de zon verdwenen. Danku!

De procedure van het solliciteren ken ik inmiddels al wel. Heb vaker gesolliciteerd en weet inmiddels wel een beetje de do's en de dont's. Dat neemt al een deel spanning weg gelukkig.

Het zal mij benieuwen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kimberley_, LuCa88 en 26 bezoekers