mijn mening

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 17:40

Hallo Thirza. Kijk even uit wat je zegt. Ik hou ook niet zoveel van alle Amerikanen, maar ik kom er dagelijks tegen en er zijn er nogal veel van, dus we willen er ook wel mee leven. Daarnaast zijn er ook erg veel familie van ons Nederlanders (ik vind dat Amerikaans Engels bijna net zo is als Brits Engels dat door een Nederlander uitgesproken wordt).

Dat even terzijde. Het verhaal gaat eigenlijk over dat ene worstje dat een MKZ epidemie kan veroorzaken. Met de huidige technologie kan men zien of dat worstje MKZ heeft. Maar het enige probleem is dat een ge-ent worstje ook MKZ lijkt te hebben. Daarom kan de douane niet het verschil zien tussen een MKZ worstje en een ge-ent worstje. Amerika kan simpelweg het risico niet nemen om dezelfde ellende te krijgen als in Nederland, dus wordt vlees van ge-ente dieren niet toegestaan. Er is een bedrijf in Nederland dat denkt dat ze het verschil wel kan bewijzen. Laten we dat hopen, want dan kunnen alle dieren gewoon weer ge-ent worden.

Overigens is de export naar Amerika dus niet al te groot, dus is het inderdaad wel een beetje matige smoes, maar hetzelfde geldt voor alle andere landen. Op dit moment is er in de EU alleen maar MKZ in Nederland, Groot-Brittannie en Frankrijk geloof ik, dus alle andere landen zullen geen ge-ent vlees willen. Het grootste probleem zit dus niet in Amerika, maar veel dichterbij: Duitsland, Belgie, Denemarken, Zweden, Italie, Spanje, Noorwegen, Finland, etc..

Joost

PS: de snelste manier om Nederland failliet te krijgen is om alle boeren om zeep te helpen.....


joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 15:08

Hmmm.. dit klinkt erg interessant. Vertel dat maar aan de Amerikaanse boeren, dan is de grens meteen dicht voor Braziliaans vlees...

Met andere woorden: ik geloof dat de berichtgeving misschien niet geheel korrekt is... Ik denk niet dat er vlees van ge-ente koeien van Brazilie naar Amerika mag.. Veel te riskant voor Amerika. Er lopen meer dan genoeg koeien in de states...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie