wat moet ik nou?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 14:30

nothappy schreef:
tuurlijk zijn er wel mooie dingen in het leven.
maar die zie ik niet.
en als ze er zijn heb toch meer k*tdingen dan mooie dingen.
mn verzorgpony mag ik sinds kort niks meer mee.
eerst een jaar aangemodderd en eindelijk een klik en dan ineens ben ik te groot en blablabla.
die mensen zijn ook de laatste tijd anders geworden en ik wil er niet meer heen.

als er een diagnose is wil ik zeker medicijnen hebben want zonder dat gaat me niet lang meer lukken.

ik kan helemaal niet met mensen omgaan.
wel met dieren en dat doe ik ook wel veel.
maar vaak als het even goed gaat met mij en ik denk dat alles over is komt er wel weer een klap.
vandaag heb ik wel een redelijk goede dag.
maar goede dagen heb ik al een hele tijd niet meer...


Jee, ik zie dit bericht nu pas. Het klinkt heel bekend wat je allemaal noemt. Ik ben niet zo gulzig met het op internet gooien van deze informatie maar wil voor jou toch een uitzondering maken om te laten zien dat het ook echt anders kan. De verkorte versie krijg je want de lange laat teveel van mijn persoonlijke dingen zien. Daar moet je me maar voor pbén.

Afgelopen zaterdag zijn MrMagic en ik ingewijd in Reiki Graad I. Tijdens die dag zijn wij vier keer geinitieerd. Dat is het openmaken/schoonmaken van je energiekanalen zodat je er later mee kan leren werken. Goed, dat terzijde.

Tijdens die initiaties wordt je geconfronteerd met jezelf indien nodig. Onze Master was meer begaafd dan de gemiddelde nederlander dus dat was best pittig. Ik heb die dag bijzondere dingen gehoord. En dingen die zij absoluut niet kon weten.

Als eerste hebben we 's ochtends kaarten getrokken. Moeder aarde kaarten. Mijn kaart was nr. 58 met als woord 'opklaring'. Daarbij kwamen bij mij twee dingen heel helder naar voren. 2001, april toen ik Raak kocht en oktober vorig jaar toen ik Evert-Jan leerde kennen. Twee heel erg belangrijke opklaringen.

Raak haalde mij uit mijn depressie. Langzaamaan begon ik eruit te klimmen en werd ik weer een beetje vrolijk. Dacht ik niet meer constant aan zelfmoord en begon ik weer een beetje vechtlust te krijgen. Hij was mijn vlucht van de dingen die me tegenzaten.

Met Evert-Jan bewandel ik een heel bijzonder pad. Langzaamaan wordt ik wat positiever al is het nog een hele lange weg. Bij hem kan ik voor het eerst sinds jaren echt mijzelf zijn. De tweede kaart die ik trok was een psychologische inzichtskaart die zei 'in mijn liefde voor de ander, ben ik bereid ook mijn boosheid te tonen'.

En dat laatste was heel typisch want mijn psycholoog zei me vorig jaar 'Hanifa, jouw probleem is dat je niet boos kunt worden'. En dat klopt. Ik vond het mijn ex niet waard om boos op te zijn. Op de een of ander emanier interesseerde het me gewoon niet. Ook mijn vriend daarvoor interesseerde me zo weinig dat ik niet boos werd. Dat plus het feit dat ik nooit mensen wil kwetsen en mijn ex ook altijd dreigde met weggaan (niet omdat ik boos werd hoor), maakte dat ik dacht 'ach, zoek het ook uit'.

Bij Evert-Jan kan ik wel boos zijn. Mag ik ook boos zijn. Hij respecteert me en laat me gewoon uitrazen, slaat vervolgens zijn armen om me heen Ach gut en dan gaan we rustig praten *LOL* . Hij weet precies hoe hij met me moet omgaan en daardoor kan ik gewoon 100% mezelf zijn.

De verklaring van kaartje nr. 58 in het boek, dat we later mochten lezen om te kijken of onze interpretatie een beetje klopte zei in het kort dat ik veel problemen had om positief te zijn. Ik kon me met geen mogelijkheid voorstellen dat mijn leven nog iets anders dan ellende zal kennen en daardoor is morgen alleen een herinnering voor mij. Ik moest me realiseren dat achter de wolken de zon schijnt en als ik echt wilde kijken?.... Dan schijnt hij al een beetje.

Tja, en als ik dan ga nadenken, ja dan schijnt het zonnetje inderdaad al heel voorzichtig maar durft het niet verder te komen omdat ik bang ben dat het fout zou gaan. Maar ik weet zeker dat met deze wetenschap ik al een heel stuk verder ben.

En, ik hoop dat mijn verhaal jou een beejte kan meegeven dat er echt mooie dingen zijn en dat wanneer jij het toelaat ook voor jou de zon gaat schijnen. Echt waar. En hier spreekt iemand die werkelijk amper kon geloven dat het zo was. En als er iets was dat goed ging, dan kan ik gaan nadenken en weet ik dat ik met argumenten kom die allemaal volgens mij verklaren waarom het allemaal fout zal gaan.

Echt waar. Doe je best, probeer te leven en geloof. Voor mij was het Raak en Evert die mij op dit gekke pad brachten. De reiki die me confronteerde. Of eigenlijk begon dat al bij Anton. Mijn weg is nog lang niet klaar maar ik weet dat mijn weg een spirituele en gelovige is.

Heel erg veel liefs van Hanifa en als er iets is mag je me altijd pb-en of mailen of whatever.

'Paint' it 'Black'


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie