Kat erbij nemen of niet?

Moderators: Shanna, khirshanta, Hanmar, Amaryllis, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Kat erbij nemen of niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-03 12:09

Ik moest gister in een asiel zijn om iets te regelen en kon het niet laten om even bij de beesten te kijken. Natuurlijk werd ik meteen verliefd op een erg schattige poes die ik het liefst meteen mee naar huis wilde nemen! Haha! Als ik niet al een kat had had ik het ook gedaan! Ik zit er al een tijdje over te denken om er een kat bij te nemen, maar had daar geen ruimte voor in mn studentenhuis. Nu woon ik sinds vier maanden op een (klein) flatje, dus het zou op zich wel kunnen. Mijn poes is 3,5 jaar en erg bang aangelegd. Ze durft bijvoorbeeld niet naar buiten en schrikt snel. De jongen waar ik haar van heb had nog 2 katten en hij heeft Sokje weggedaan omdat er teveel ruzie was. Ik weet dat katten solitair leven en dat ik het dus niet hoef te doen omdat het zielig voor Sokje zou zijn om alleen te zitten.

Ik heb net het asiel gebeld en om advies gevraagd. Het poesje is 5, maar dat is een schatting. Ze is gevonden in het bos in een kooi en ze weten dus niets over haar achtergrond. Wel is ze erg lief en zit ze nu zonder problemen met andere katten in een hok. In principe heb je bij een asiel een proeftijd, maar het is zo sneu voor het poesje als ik haar weer terug moet brengen, er is al zoveel met haar gebeurt... Ik twijfel dus heel erg. Sokjes en ik hebben het prima zo, maar ik vind dat katje errug leuk! Heeft iemand ervaring met het bij elkaar plaatsen van 2 volwassen poezen? Alle tips zijn welkom!


Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-03 20:10

Katten leven niet in groepsverband, dus voor haar hoef ik het niet per se te doen. Ik twijfel nog steeds. Ik ben vooral bang dat Sokje het vreselijk vindt en ik haar leven totaal in de war schop. Ze gaat niet naar buiten (durft ze niet vanwege lawaai, wel op t balkon) en heeft dus al 2 jaar geen andere katten gezien. Ik heb al gedacht om de kat van de buren even naar binnen te halen, maar dat heeft geen zin, iedere kat is anders.

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-03 20:27

een ruzie op zn tijd vind ik ook geen probleem! Ze is alleen bij haar eerste baasje weg gegaan omdat er altijd ruzie was nadat er een kitten bij was gekomen. Voor die tijd was ze samen met haar zusje die wel naar buiten ging. Dat huis was dus ook echt haar terrein. Ze at toen al het eten op en mepte de kitten, tenminste, dat meen ik me te herinneren. Ik hoop dat ik die jongen vanavond bij het stappen zie, dan ga ik hem vragen hoe het zat. Als Kitty de boosdoener was en niet Sokjes dan komt de beslissing weer een stapje dichterbij.

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-03 17:54

Ik heb het gevraagd, er was niet een duidelijke aanstichter van de ruzies, ze deden het allebei. Ik heb van verschillende mensen advies gekregen over hoe ik het moet aanpakken als ik haar erbij neem, maar weet het nog steeds niet. De jongen die Sokje en Kitty had woonde in een studentenhuis en 1 kamer is gewoon erg klein voor 2 en later 3 katten. Ik heb een flatje met een woon- en een slaapkamer en kan ze dus makkelijk een paar uurtjes van elkaar scheiden als ik weg moet. Ik twijfel dus nog steeds.

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-03 18:03

Ik ben een ontzettende twijfelmuts Haha!

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-03 18:14

weet ik. Is ook het plan. Denk ik.. Tong uitsteken

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-03 20:18

Het asiel zegt dat ik het gewoon moet proberen met eem rustige, niet dominante poes van ongeveer dezelfde leeftijd. Helaas was het poesje dat ik wilde hebben al weg, maar ik ga morgen nog even kijken of er een andere leuke zit. Dat naast de bak plassen is niet te voorspellen, ik merk het wel.

Imre

Berichten: 13080
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-03 15:54

Eventjes een update voor de geinteresseerden: ben net terug uit het asiel. Er waren een hoop leuke katten die ik zo meegenomen zou hebben als ik Sokje niet had gehad. Helaas was er niets geschikts bij. Ik heb zitten twijfelen bij een leuke kater van 2 met een heel mooi kleurtje, maar nadat ik hoorde hoe hij in het asiel was gekomen heb ik er maar vanaf gezien. Het meisje dat me hielp deed heel moeilijk en ik heb echt moeten trekken om het verhaal eruit te krijgen. Boos! Hij was in het asiel geplaatst omdat hij het huis zou afbreken. Daarna is hij meegenomen door iemand, maar na twee-en-halve week weer teruggebracht naar het asiel omdat hij steeds in de gordijnen klom. HIj schrok van elk geluid. Het is een wat angstige kat (die van mij ook) en niet echt een schootkat. Dat hoeft ook niet en ik vond hem wel leuk, maar omdat dat mens zo moeilijk deed vertrouwde ik het niet helemaal.

Verder was er net een groep 4 maanden oude kittens binnengebracht van een boerderij. 3 poesjes, waarvan eentje net werd opgehaald. Er leuk, maar heel wild en niet benaderbaar. Echt een uitdaging dus! Haha! Over een van hen zat ik nog te twijfelen, maar ze deed niets anders dan heel hard blazen als ik mn hand naar dr uitstak. Ze zitten er pas een paar dagen, vol met mijt en vlooien en nog nauwelijks in handen geweest. Waarschijnlijk niet zo'n goed idee...

Ik ga nu even op de website van andere asiels in de buurt kijken, misschien dat daar iets leuks bij zit.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Lisamartine, Murloc en 67 bezoekers