Geld over de balk in Houten- ufo landingsbaan

Moderators: Berdien, Hanmar, Murthul, Warboel, Amaryllis, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Diana_Mabel

Berichten: 6899
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Geld over de balk in Houten- ufo landingsbaan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-03 11:34

Houten krijgt UFO-landingsbaan

Datum: 22-06-2003

Houten krijgt definitief een UFO-landingsbaan. De Bredase kunstenaar Martin Riebeek hoopt zijn kunstwerk in september op te leveren. De landingsbaan komt langs de A27, bij de afslag Houten. Daar worden twee rotondes omgebouwd.

Op de ene rotonde komt een verkeerstoren en op de andere een platform. De weg tussen de twee rotondes krijgt aan weerszijden blauwe zuilen, die van kleur veranderen wanneer er auto's rijden. De UFO's weten zo dat ze niet kunnen landen. Het kunstwerk kost 190.000 euro en is gesponsord door bedrijven en cultuurfondsen.

Eerder verschenen:
Het zal maar gebeuren. Vliegt er eindelijk eens een UFO over ons land, op zoek naar een veilig plekje om te landen en dan kan het vliegende object niets vinden. Waar in hemelsnaam kan een ruimteschip zonder problemen landen? Het zichzelf ambitieus noemende Houten neemt geen enkel risico en legt speciaal voor de buitenaardse wezens een landingsbaan aan.
Het gisteren gepresenteerde ontwerp van kunstenaar Martin Riebeek uit Breda bestaat uit een verkeerstoren van zes meter op de ene rotonde, die de buitenaardsen met violet licht begeleidt naar de landingplek. Brandt er echter een gelig licht in de toren, dan zijn de bestuurders van de UFO's gewaarschuwd: dan is het te druk om te landen. Op de andere rotonde zal het feitelijke landingsplatform worden aangelegd: een uitgelichte platte plaat met een lichtblauwe spiegelende kunststofcoating. De weg tussen beide rotondes wordt gemarkeerd door lichtgevende blauwe zuiltjes.
De 43-jarige kunstenaar kreeg zijn idee voor de UFO-landingsbaan ten tijde van de Bijlmerenquéte. "Ik heb me afgevraagd of de ramp voorkomen had kunnen worden als er meer landingsbanen zouden zijn."
De 'landingsbaan voor buitenaardse culturen' is een project van de Junior Kamer Kromme Rijn, een club enthousiaste jonge mensen die naast hun reguliere werk op vrijwillige basis 'hun capaciteiten ontwikkelen door samen te werken aan maatschappelijke relevante projecten'. Van de gemeente Houten kregen de jongeren vrij spel om een kunstwerk voor de rotondes te selecteren. Uit 105 ideeën is uiteindelijk gekozen voor dat van Riebeek.
De Bredanaar houdt ervan om met zijn werk mensen in verwarring te brengen. Dat mensen zich achter hun oren krabben en zich afvragen wat ze nu weer aan hun fiets hebben hangen. Zelf is hij geen adept van UFO's. Hij gelooft dat er iets buiten onze aarde is, maar wat, dat weet hij niet.
Riebeek ziet zijn kunstwerk in de eerste plaats dan ook puur als een kunstwerk. Het gaat om het beeld dat het oplevert. En mocht het werken, mochten de buitenaardsen blij zijn met de landingsbaan, nou, dat is dan meegenomen. Dan schrijft Houten toch maar mooi geschiedenis.
"Maar ja," relativeert hij, "of de buitenaardsen tevreden zullen zijn met mijn ontwerp, weet ik niet. Ik kan niet in het hoofd kijken van de toekomstige gebruikers. Als ze al een hoofd hebben."
Volgens de kunstenaar gaat zijn project over hoop. "De hoop dat het in Houten kan gaan gebeuren. Hoop is een van de mooiste gevoelens in een mensenleven. Zonder hoop ga je dood." Hij is niet bang dat mensen hem voor een gek verslijten. "Nee, als kunstenaar moet je je sowieso kwetsbaar opstellen. Ik wil graag dat het werk bij mensen een gevoel oproept van vervreemding. Dat ze zich afvragen of het kunst is, of dat ze denken dat er nieuwe infrastructuur is aangelegd."
Het benodigde geld om het kunstwerk te realiseren 300.000 gulden - is overigens nog niet binnen. Dat geldt ook voor de vergunningen. Met name Rijkswaterstaat moet zijn goedkeuring over het project nog uitspreken. De organisatie is echter hoopvol. Jeroen Geerts van de Junior Kamer:"We hebben geen alternatieven achter de hand. Dit project is zo intrigerend, zo uniek, dat moet gewoon slagen." (Bron: 'Algemeen Dagblad' 28-04-2000, door Ellen Leijser.)

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.Diana_Mabel

Berichten: 6899
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-03 15:11

Het is vast niet functioneel het zal wel kunstzinnig zijn.
Voorlopig staan we lekke in de file omdat de rotonde maar half gebruikt kan worden tsss

Natuurlijke voeding voor paarden een gezonde basis.
Kruidenmixen en voldoende goed ruwvoer zorgen voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bon_ita, Bopje, ceres, daannie_x, Frummels, Googlebot, japielover, Lizzy__87, maximuss, Mellanca, micatje, Missy_, Naskapower, nicolientje, Selina, Thrive, WendyShet, xSannee, Zapje en 120 bezoekers