onze hond is ziek!! (update)

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-01 21:51

Wat ik me afvroeg: wanneer is je hond voor het laatst ontwormd? Vaak kan het daar ook nog eens aan liggen als de hond een hele tijd niet is ontwormd.

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de darmflora naar de knoppen is (m.a.w. de hond heeft geen of niet voldoende bacteriën in de dikke darm). Wat voeren jullie hem eigenlijk? Als hij namelijk alleen maar droge brokken krijgt dan worden die bacteriën namelijk nooit aangevuld. Wat heel goed werkt is zo 1 keer in de twee weken een dag een vers-vlees maaltijd te geven. Dat is een compleet diepvries voer wat vaak in de supermarkt te krijgen is. Hierin zitten de bacteriën die de hond nodig heeft. Misschien is het handig om daar morgen al even mee te beginnen. Het is dan aan te raden om dat een paar dagen te doen, maar dan ook alleen maar het verse vlees geven en niets anders! Een paar merken zijn: Rodi compleet, Duck of Energique. Rodi is volgens mij in de supermarkt te krijgen en Duck en Energique in de dierenspeciaalzaak.

Wens hem sterkte en geef hem maar een goede knuffel (dat wil ook vaak wel eens helpen)

Succes ermee


Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 10:06

Nee, pedigree daar zitten die bacteriën ook niet in omdat die blikken sterk verhit zijn en hierdoor worden de bacteriën gedood. Het zit echt alleen in het diepvriesvoer. Probeer anders eens Duck of Energique

Succes!!


Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-01 17:45

Jammer om te horen dat het nog steeds niet goed gaat!! Euhm, zit nu te denken wat het kan zijn, maar kan echt alleen maar op die slechte darmflora komen. Misschien als je de Rodi een heel klein beetje warm maakt in de magnetron. Niet heet! Maar een heel klein beetje opwarmen, misschien dat helpt omdat als het warm is dan komen de geuren van het voer beter vrij.

Tja en anders zou ik nu toch maar snel naar de DA gaan, want als een hond zo lang diarree heeft kan het niet goed zijn!

Nogmaals succes en ik hoop dat je hond weer snel beter wordt!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie