konijn-- leeftijd

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirjam

Berichten: 703
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-01 00:12

Hoi,

Konijnen kunnen wel 10 tot 12 jaar oud worden, maar dit komt maar heel zelden voor. Het ligt er aan hoe ze gehouden worden. Als ze lekker los mogen lopen, worden ze vaak ouder. Mijn konijntje (Muis, omdat hij helemaal lichtgrijs is) is nu 7 jaar. Volgens de dierenarts is dat al behoorlijk oud. Maar hij is nog heel actief en nooit ziek, dus hij zal nog wel een tijdje in leven blijven.Mirjam

Berichten: 703
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-01 00:57

Hoi Katrien, even een reactie op je bericht. Muis is niet grijs geworden, hoor. Toen we hem kochten was die al grijs, met een wit buikje. Het is een pooltje (blijven klein) uit de dierenwinkel. Kennelijk zitten daar ook goede exemplaartjes tussen!

En Flopsy, is dat nou serieus? Ik bedoel dan niet dat konijnen doorgroeiende tanden hebben, dat heeft Muisje ook. Maar dat het 300 gulden kost om ze af te slijpen? En dat je zo lang hebt gewacht dat ze doorgegroeid zijn tot zijn ogen? Als je wist dat dat zijn probleem was, dan had je toch al eerder kunnen besluiten om hem af te laten maken? Toen we erachter kwamen dat Muis doorgroeiende tandjes kreeg, zijn we eerst twee keer naar de dierenarts geweest. Inderdaad duur, maar wij betaalden 40 gulden per keer. Daar hebben we geleerd hoe we ze zelf moesten knippen en dat doen we nu om de week. Niet een leuk klusje, maar wel noodzakelijk.

Mirjam

Berichten: 703
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-01 19:50

Oke, wel sneu. Onze dierenarts heeft ons alles laten zien. Hij zei ons ook dat als de tandjes eenmaal doorgroeien en het konijntje houdt het zelf niet meer bij, je regelamtig moet behandelen.
Omdat je schreef dat je al meerdere keren bij de dierenarts was geweest met dit probleem, had ik verwacht dat je wel meer verteld was door hem (haar?). Kennelijk werken niet alle dierenartsen zo. Het was niet bedoeld als een aanval op jou.

Gelukkig laat Muisje zich heel goed behandelen, je kan hem zo op zijn ruggetje in je armen houden, bekje open trekken met je vingers, en met een schaartje knippen. Hij sputtert wel wat tegen, maar zal nooit bijten ofzo. Het zal inderdaad lastig zijn om zelf iets na te kijken of te behandelen wanneer ze dit niet toelaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie