Onze hond EINDELIJK mama!

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Onze hond EINDELIJK mama!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-03 08:52

Zoals sommigen weten is onze Shar-Pei teef Tut afgelopen december gedekt door een Shar-Pei reu.

Op 30 dagen zwangerschap hebben we een echo laten maken bij de DA. Deze zag helaas geen pups, echter we een 'ding' wat er niet hoorde. Huilen

We spraken af om 2 weken later terug te komen en te zien of 'het ding' gegroeid was. 30 Januari zijn we teruggegaan en 'ding' was niet gek veel gegroeid. Wel zag de DA (en wij ook!) een hartje kloppen. Dus toch een pup. De DA dacht een 2e ruggengraatje te zien, maar Tut was zo onrustig dat ze iedere x wegsprong en het niet precies te zien was.
Wel zwanger dus! Maar evengoed 'dat ding', wat kon varieren van een dikke spiermassa tot een kankergezwel.

Wachten op de bevalling dus en hopen dat het 'ding' vanzelf mee zou komen. We keken de dagen voorbij tot Tut haar temperatuur afgelopen dinsdag ineens begon te dalen (bij honden is dit een teken dat de bevalling er binnen 48 uur aankomt). Edwin en ik hebben dinsdag, woensdag en donderdagnacht tot de late uurtjes gewaakt, maar niks geen pups. Inmiddels vertoonde Tut alle tekenen van een naderende bevalling.
Sinds afgelopen vrijdag hebben we ons matras dan ook maar in de woonkamer gelegd en hebben elk uur de wekker gezet. De draagtijd van een hond kan varieren van 59 tot 67 dagen. Aangezien 'dat ding' wilde de DA niet langer dan 65 dagen wachten. Vrijdagmiddag zijn we naar de DA gegaan, die heeft haar opgevoeld. Geen ontsluiting, geen weke baarmoedermond. Terug naar huis dus en wachten maar weer.

Intussen werd ze steeds onrustiger en wij steeds zenuwachtiger! Zaterdag niks, zondag niks. Maandag was ze 65 dagen zwanger. Weer een afspraak bij de DA gemaakt. Die wilde dmv een soort buisje in de baarmoeder kijken maar dat liet Tut absoluut niet toe, met 4 mensen moesten we haar vasthouden en nog sprong ze tot het plafond. Aktie gestaakt.

Omdat de DA zelf ook niet precies wist wat het 'ding' was hebben we besloten tot een preventieve keizersnede. Tut is om iets voor half 3 in de middag 'weggemaakt' en na krap 5 minuten kwam de assistente ons vertellen dat er 2 gezonde pups uit waren gekomen en een niet ontwikkelde, inmiddels in ontbindende stadium zijnde, dode pup. Dat was 'het ding'. We hebben tranen met tuiten gehuild, vooral omdat het geen kanker of andere enge ziekte was. Wel is ze gelijk gesterilliseerd, haar baarmoeder is verwijderd. Deze was doorgaan van rotzooi van de dode pup en er bleken cystes op zowel de baarmoeder als op de eierstokken te zitten. Niet dat we daar 'verdrietig' om zijn, na dit avontuur waren we niet van plan om haar nog een keer te laten dekken.

Inmiddels is Tut thuis en zowel zij als de pups maken het goed. Tut heeft een beetje moeite met het ontwikkelen van haar moedergevoelens, maar beide pups accepteert ze wel en ze mogen lekker bij haar drinken.
Het zijn een teefje en een reu, resp. 400 en 500 gram. Ze zijn nu een mengelmoesje van kleuren, chocoladebruin, blauw, grijs. Terwijl mama blond is en papa rood!

De namen zijn nog niet bekend, de reu krijgt een ander baasje, de teef blijft bij ons.

Foto's volgen vanmiddag.

Ik wil ook hier even alle DVT'ers bedanken dat jullie zo grandioos met ons en de hond hebben meegeleefd de afgelopen week! Lovers

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-03 13:24

Dankjullie wel voor alle felicitaties.
De teef heet inmiddels Chen, wat schat betekent in het Chinees.

Ik ga zo de fotos wegbrengen, dus rond een uur of 5 staan er pics (veeeeeeeeeeeeeel!!!) van de pups op!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-03 20:41


Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 31 bezoekers