kletspraat voor moeders die hun kinderen 'alleen' opvoeden

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

DeMolenhoek

Berichten: 8545
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 09:11

Ik ben gelukkig geen alleenstaande moeder, maar mijn ex schoonbroer is wel alleenstaande vader. Mijn zus heeft bij 2 mannen een kind gekregen en heeft ze beide na 3 maand achter gelaten. Man en kind 2 hebben een hele goede omgeving die hun opvanht. Man en kind 1 helaas niet. Hij staat er helemaal alleen voor en de financiele inpakt wordt meer en meer duidelijk. Een huis kopen is geen optie. Schoenen van €30 zijn al dure schoenen. Auto kapot zorgt voor maanden rosse centjes tellen. Hij doet het echt super. Ondertussen is ze 6 en echt een leuk kind. Ze komt binnenkort weer een week logeren door de vakantie. Wij zijn 5 uur onderweg om haar hier te krijgen maar dat wordt dubbel en dik gewaardeerd.

Chapeau dat jullie het allemaal alleen doen.


DeMolenhoek

Berichten: 8545
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 08:06

Ze heeft een zware vorm van autisme + heeft borderline. De relaties worden aangegaan en de kinderen verwekt in haar stabiele periodes. Zwangerschapshormonen hebben een positieve invloed op borderline dus tijdens de zwangerschap blijft ze stabiel. Ze ontkent hardnekkig dat ze dit heeft en verteld het dus ook niet aan haar partners. Na de zwangerschap trekken de hormonen weg en krijgt ze weer een dal, waarop ze alles en iedereen achterlaat, behalve haar dieren. Die gaan altijd mee. Kind laat ze achter. Dit gebeurt telkens op de leeftijd van 3 maand.

DeMolenhoek

Berichten: 8545
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 13:42

poetser schreef:
Moet voor haar en zeker jullie als omgeving toch ook niet makkelijk zijn. Als ze nu een stabiele periode heeft, ziet ze haar kinderen dan wel? Als je liever niet antwoord snap ik dat ook hoor. Ik heb zelf ook iemand gekend met borderline en die zag de dood helaas als enige ontsnapping aan haar leven. Liet ook een kind achter (stiefdochter van mijn stiefzus), welke helaas ook borderline blijkt te hebben en kweekt als een konijn. Zij doet het wel redelijk als moeder, maar vind dat iedereen zich aan haar moet aanpassen. Zo vraagt ze het ook noet als ze oppas nodig heeft, ze brengt de kinderen langs met de mededeling dat ze ze morgen wel weer komt ophalen. In november komt baby 3, de oudste word in januari 3.


Nee, ze wil ze ook niet zien. Kind 1 is Belgisch, kind 2 is Nederlands (Vader is ook Nederlands en in Nederland geboren) Toen kind 2 voor de rechtbank kwam ivm verdeling, bezoekregeling etc heeft de rechtbank eerst hulp naar haar gestuurd om haar te helpen, alles op een rij te zetten etc. Die vrouw heeft 7 keer voor een gesloten deur gestaan. 1 x heeft ze open gedaan en gezegd dat het haar niet interesseerd. Dus zowel voor het eerste als 2de is ze al haar rechten kwijt. Ze moet de vaders wel betalen maar doet dat uiteraard ook niet. Kind 2 heeft heel veel geluk dat er achter de vader nog een helpende familie zit. Kind 1 niet. Ondanks dat groeien ze alle 2 stabiel en vol liefde op.

Met kind 2 heb ik eigenlijk geen contact. De familie wil nooit naar hier komen. Als wij contact willen moeten wij telkens naar daar. Ivm de grote afstand is dat niet haalbaar voor ons om dat op regelmatige basis te doen. Ik heb hem op 2.5 jaar tijd 2x gezien. Kind kent mij ook niet. Heel erg spijtig. Ik snap die familie wel. Ze willen het hoofdstuk over mijn zus zo veel mogelijk afsluiten en daar horen wij helaas ook bij.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie