2018 het jaar van veranderingen!

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Unbeatable
Berichten: 581
Geregistreerd: 13-09-11

2018 het jaar van veranderingen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-18 18:17

2018, het jaar van veranderingen!

2018 is voor ons een bewogen jaar geweest waarin we keuzes hebben moeten maken. Achteraf gelukkig hele goede keuzes!

Naam: Christian (Chris :D )
Leeftijd: 11 jaar (juni 2019 wordt hij 12)
Ras: Franse draver X gelders
Geslacht: Ruin
Afstamming: Vitens X Gracia

Januari
We begonnen het jaar met veel nattigheid, sneeuw en rotstraal. Ik huurde zelf met een vriendin een weiland met een ruime schuilstal waar onze paarden in stonden. Dit was onze tweede winter op deze plek en helaas begon het land echt kapot te gaan. We hebben van alles gedaan om dit beter te maken, maar helaas zonder resultaat. Deze maand hebben we wandelingen gemaakt in het bos en vooral heel veel hypozin gesmeerd tegen de rotstraal. Niets leek te helpen, onze wei was ook een modderbende dus het was ook haast onmogelijk om verder nog iets te doen.

In de sneeuw even knuffelen, gelukkig had hij zijn wintervacht dit jaar héél goed ontwikkeld! <3
Afbeelding

Teddybeer :+
Afbeelding

Februari
De sneeuw klaarde op. De rotstraal leek steeds erger te worden. Daarnaast merkte ik dat Chris het pijnlijk vond om op de harde bevroren ondergrond te lopen. Zijn vacht was dof en ik kon weinig met hem vanwege de slechte faciliteiten die wij hadden. Deze maand stond in het teken van keuzes maken en veel nadenken.

Maar hoe kon ik deze prachtige plek nou missen? Ik had er zo hard voor gewerkt. Chris stond voorheen s'nachts op stal maar hij geeft heel duidelijk de voorkeur aan om buiten te staan, ik had eindelijk een plek gevonden waar hij het naar zijn zin had. Ik werkte me kapot om het land goed te houden en iedere dag meerdere keren per dag naar stal om zijn voetjes schoon te maken. Er moest iets veranderen....

Dit uitzicht zal ik in elk geval niet snel meer vergeten!
Afbeelding

Maart
De knoop is doorgehakt, we gaan verhuizen! Chris gaat verhuizen naar een pensionstal met alle voorzieningen en faciliteiten voor mij en hij komt in een grote bewegingsweide te staan met +- 30 paarden. Daarbij heb ik ook een stal tot mijn beschikking voor noodgevallen, iets wat ik erg gemist heb in de rotstraal maanden. Ondanks dat de knoop was doorgehakt, vond ik het heeel spannend. Chris kan niet goed tegen veranderingen en trailerladen was ook nogal een probleem. Ik moest afscheid gaan nemen van mijn vriendin en haar lieve pony waarmee ik jaren samen heb gestaan.

Ondertussen nog veel in het bos aan het wandelen en aan het oefenen met trailerladen <3
Afbeelding

Ook nog volop bezig met Parelli, het geen wat we het allerliefst doen! Maar dat kost natuurlijk heel veel denk werk....
Afbeelding

April
Daar gingen we dan! Op naar de nieuwe stal. Wat een nieuwe prikkels weer voor Chris. Hij kwam overdag buiten en s'nachts op stal tot dat we in de zomer konden inscharen op de bewegingsweide. De binnenbak, stapmolen, buitenbak het was allemaal weer spannend en wennen. Laatste jaren met zijn vriendje op een wei langs de weg gestaan en eigenlijk alleen maar het bos opgezocht en grondwerk gedaan.

Afscheid nemen van mijn lieve vriendje, wat was dat moeilijk..... ;( Gelukkig kan ik je altijd nog opzoeken.
Afbeelding

Het trailerladen, ik was zo trots, je stond erin! De rit naar de nieuwe stal was helaas iets minder subtiel maar ach, we waren heelhuids aangekomen. :Y)
Afbeelding

Eerste nacht in je nieuwe stal, het leek wel alsof je zoiets had van 'prima dit komt wel goed'. Het leek alsof je begreep dat je niet voor eeuwig in deze stal zou komen te staan, maar dat we nog even een paar maanden moesten overbruggen tot we naar de bewegingsweide mochten. Zo rustig en braaf had ik je nog nooit gezien.
Afbeelding

Mei
Hij stond inmiddels helemaal op zijn plek. We waren vooral veel aan het wandelen en aan het verkennen. Oefenen op de poetsplaats en de spuitplaats, wandelen in de binnenbak. Allemaal weer nieuwe dingen voor hem. Hij stond met 4 andere ruinen op de wei en hij vond het heerlijk om weer lekker te spelen. Het weer begon weer wat beter te worden. Na 1 maand op stal en nog steeds consequente verzorging voor zijn voetjes begon de rotstraal weg te trekken. We zijn overgestapt op natuurlijk bekappen en ik heb zijn voer aangepast. Het ging medisch gezien beter dan ooit!

Heerlijke lente dag even mijn vriend begroeten <3
Afbeelding

Hij moest wel nog even wennen aan het stal leven en had het wel wat warm met zijn dikke wintervacht. Hier nog volop bezig om de haren eraf te krijgen. Ondertussen had mijn stalgenoot prachtige foto's van hem gemaakt toen hij op de wei stond.
Afbeelding

Knapperd :o
Afbeelding

Juni
We kregen eindelijk groen licht dat we begin juli in de bewegingsweide mochten inscharen! Spannend, maar eerst deze maand nog even genieten van het prachtige weer. De tandarts is geweest om zijn tanden te behandelen. Hij had in december ervoor een behandeling gehad waarbij alles goed was, nu een paar maanden verder kapotte wangslijmvliezen door te lange kiezen. Helaas niets van gemerkt, ik rij altijd bitloos en aan het eten heb ik ook niets gemerkt.

We gingen als een speer vooruit met parelli, in deze maand heb ik ook mijn audities gefilmd voor level 2 Online en Freestyle!
Afbeelding

Harde werk moet ook beloond worden...
Afbeelding

Juli
Eindelijk inscharen in de kudde!!! *\o/* De osteopaat is deze maand ook langs gekomen en heeft alles weer even recht gezet. Van al dat spelen in de kudde waren er wel een aantal gevoelige plekjes.

Voor de nieuwschierige mensen, hier staat Chris:Vriendjes maken op de wei :)
Afbeelding

Hij begon er steeds beter uit te zien. Geen rotstraal meer, geen doffe vacht, het ging de goede kant op!
Afbeelding

Zo relaxed....
http://boktimg.nl/img/m/1xdtAv.jpg

Helemaal op zijn plek in de kudde!
http://boktimg.nl/img/m/broXkv.jpg

Augustus
Augustus stond in het teken van de omgeving verkennen en grenzen opzoeken. Zo zijn we eindelijk ontspannen door een fietsbrug gegaan, iets waar Chris als de doods voor was.

Mijn moeder heeft een aantal jaar geleden haar rug gebroken toen ze van Chris is gevallen, nu met de nieuwe faciliteiten kunnen we steeds meer doen en het zelfvertrouwen groeit zo enorm!
http://boktimg.nl/img/m/DeV1ok.jpg

De fietsbrug }>
http://boktimg.nl/img/m/pMDyl5.jpg

Mijn moeder ook maar een poging, brave jongen _/-\o_
http://boktimg.nl/img/m/ygyQBj.jpg

September
In September begonnen we steeds meer te rijden en te ondernemen. Lekker bezig met Parelli. Buitenrijden, grondwerken, in de bak rijden, parcourtje springen, we hebben het allemaal gedaan. Heerlijk zo'n maand lekker actief.

Geen moment spijt gehad als ik hier naar kijk.... :D
http://boktimg.nl/img/m/PUwXri.jpg

Helemaal op zijn plek <3
http://boktimg.nl/img/m/w7WIvc.jpg

Oktober
Ik leerde steeds meer mensen kennen op stal en heb inmiddels een leuke groep vriendinnen gemaakt. We gingen lekker in de polder rijden. We hebben nog heerlijk weer gehad deze maand!

Op pad in de polder, zo braaf mijn lieve Chris.
http://boktimg.nl/img/m/tJp5mb.jpg

Polder ritjes zijn zo heerlijk!
http://boktimg.nl/img/m/P4YQuZ.jpg

Mijn moeder ging ook steeds meer ondernemen en haar wandelingen uitbreiden. Haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid en Chris vind wandelen echt geweldig. Hij is nadien zelfs mentaal helemaal op na zo'n wandeling, al die prikkels en indrukken. Samen verkennen.
http://boktimg.nl/img/m/oaWpez.jpg

November
November gingen we steeds meer focussen op het rijden in de bak en ben ik vooral bewust bezig met mijn houding. Ik rij sinds 1 jaar boomloos (Barefoot), ik vind het nog steeds heerlijk zitten maar moet er nog steeds aan wennen en mijzelf eraan herinneren dat ik weinig steun heb en mijn benen toch echt zelf stil moet houden :+ Mijn lieve vriendin freetorun@bokt kwam langs als zadelmaker en we zijn weer goedgekeurd voor een jaartje.

Even knuffelen en tutten hoort er ook bij.
http://boktimg.nl/img/m/jH33Kz.jpg

Good morning, relaxing with my bff :=
http://boktimg.nl/img/m/aDZL3n.jpg

December
Het begint nu weer een beetje koud te worden. :brr: Wat een bewogen jaar maar ik ben enorm blij met de keuze die ik heb gemaakt om te verhuizen. Ik moet nu 30 minuten autorijden naar stal maar vanaf maart 2019 hebben wij een nieuw huis gekocht in het dorp waar Chris in de bewegingsweide staat. Heerlijk vooruitzicht dus, straks kunnen we op de fiets naar stal of zelfs lopen.

Ik kan zo onwijs genieten van zijn heerlijke koppie.
http://boktimg.nl/img/m/wjfp1U.jpg

Voor het nieuwe jaar hebben we een aantal doelen gesteld:
- Meedoen aan Hit The Trail van parelli instructeur Anouk Dahrs, buitenrijcursus. Ik heb mij hiervoor ingeschreven in juni. Deze cursus is in de Loonse & Drunense duinen.
- Trailerladen en misschien zelf wel een trailer aanschaffen... :$
- Level 3 audities filmen en opsturen: Online, liberty & Freestyle.
- Wat meer ontspanning tijdens het poetsen op de poetsplaats en opzadelen in vrijheid. Dit vind hij soms nog wat spannend omdat hij de kudde dan niet kan zien en op een andere plek staat.
- Buitenrijden, buitenrijden en nog meer buitenrijden.
- Maar vooral samen nog meer plezier! <3

OP NAAR 2019 :evaw:
Laatst bijgewerkt door Nadia op 12-12-18 10:06, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Teveel zichtbare foto's, omgezet in link


TrIjNiE__

Berichten: 2495
Geregistreerd: 05-03-11
Woonplaats: België

Re: 2018 het jaar van veranderingen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-18 18:28

Wat een gave plek zeg, je hebt de juiste keuze gemaakt om te verhuizen, je paard is zichtbaar opgeknapt! :) Veel plezier in 2019! <3

I hope your day is as nice as your butt! ;)

chriske

Berichten: 2781
Geregistreerd: 14-03-11
Woonplaats: Oosterhout NB

Re: 2018 het jaar van veranderingen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-18 18:49

Echt een schitterende plek bij zeggezicht, ze ziet er super uit! Een naamgenootje hihi :)

‘’Working with horses is a gift, who can learn you more than your own reflection’’

freetorun

Berichten: 2229
Geregistreerd: 22-04-09
Woonplaats: Breda

Re: 2018 het jaar van veranderingen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-18 19:16

Het was even een lastige keuze maar wat heeft het goed uitgepakt voor jullie!

En er zijn zelfs weer leuke buitenritjes <3

Positief Paard Blog over het trainen met keuzevrijheid voor je paard

Instagram: Positief_Paard


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers