Het vierde jaar samen met Zahire

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Narcissa
Berichten: 2754
Geregistreerd: 29-03-15

Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-18 13:23

En wat was het weer een jaar!

In december 2017 waren we verhuisd naar een stal met binnenpiste. Wat een genot, lekker kunnen doortrainen. Zahire was snel gewend.

Afbeelding

Toen kregen we opeens sneeuw. Vond mijn warmteliefhebbertje niet zo leuk.

Afbeelding

Maart heb ik zelf op de bank gespendeerd. Opnieuw een hersenvochtlekkage. Na maanden onderzoek is gebleken dat dit bij mijn ziekte Marfan ligt en nooit meer zal weggaan, het kan opeens de kop opsteken, onverwachts, en ik ben dan weken gedwongen om te blijven liggen. Dit is voor mij een hele zware klap geweest :'(
Gelukkig kan ik rekenen op mijn man die Zahire uitstekend verzorgt wanneer ik dat zelf niet kan. Deze foto kreeg ik in die periode door. Nieuwsgierig aagje!

Afbeelding

In april kwam na twee maanden zoeken dierenarts nummer 3 erachter waarom Zahires wonde aan haar achterbeen niet genas (ze heeft helaas geen stap onregelmatig gelopen, anders hadden we het wss wel eerder ontdekt). Het verdict was een gebroken griffelbeen, operatie noodzakelijk. Ach, kon er na het slechte nieuws over mijn gezondheid nog wel even bij, toch?
De operatie verliep vlot, de revalidatie was een drama. De wonde had er al te lang gezeten. Ze had een ontsteking. Na 2 maanden antibiotica was ze hartstikke resistent. Ze liet het ook niet behandelen en trapte de behandelende artsen bijna het kliniek in. Zo ken ik haar, ze heeft een vreselijk sterke wil en haat mensen die aan haar zitten. Het zorgde er wel voor dat ze een tweede keer volledig onder narcose moest... Ik mocht erbij zijn, heb de hele behandeling gezien, het takelen ook (tot verbazing van de arts niet flauwgevallen :D), was heel interessant.

Afbeelding

Na 33 dagen kliniek mocht ze, vergezeld van een rekening van een paar duizend euro, eindelijk weer naar huis. Nog 2 weken in het verband gestaan, op een minipaddockje, en daarna nog een week op een grotere paddock. Was mevrouw het niet mee eens en ze is over 2 draden én een brede beek naar de kudde toe gesprongen. Tja, een springpaard met een sterke eigen wil, al kon ik haar toen echt killen. Ze moest eigenlijk nog een week apart staan zodat ze haar spieren weer rustig aan beweging kon laten wennen maar we hebben ze na 2 uitbraken maar bij de kudde laten staan.

Afbeelding

We moesten tegelijkertijd ook weer het rijden opbouwen. Nog zo'n drama. Ondertussen was het juli en was de hittegolf gearriveerd. Heet of niet heet, Zahire moest van de specialist dagelijks licht aan het werk om de spieren in haar been terug op te bouwen. Al was het maar een kwartiertje stappen, ze moest echt bewegen.
Ik had zelf al een tijdje niet gereden door mijn ziekte en daarna haar ziekte, en ik ben al een bangerik. Zahire had tonnen energie, was totaal niet onder de indruk van de hitte terwijl ik bijna out ging (want ik kan er niet tegen), en ze was het helemaal niet eens met rustig opbouwen... Ik blijf me erover verbazen dat het uiteindelijk allemaal is goedgekomen.

Afbeelding

Ondertussen was ik écht te dik geworden, 78kg bij een lengte van 1m67. Ik vond het niet meer verantwoord om zo verder te gaan, 80kg vind ik voor Zahire echt de max, dus ik ging op dieet.

Afbeelding

Op stal ging het even daarna helemaal mis. De eigenaar had veel te veel paarden op een veel te klein stuk gezet. We hebben hem gezegd dat dit niet zou goedkomen, hem gesmeekt om ze een stukje zand bij te geven. Het hielp niet. De volgende dag kwam ik op stal en mijn vrees was waarheid geworden: Zahire had een klap op de wonde gekregen. Stond dik en ze liep er niet goed op. Opnieuw naar de eigenaar om te vragen of ze alsjeblieft op een groter stuk mochten, nee dus. De dag erna had ze weer op die plek een trap gehad...
Wat belletjes gepleegd en gelukkig had een stal nog 2 plekken vrij, de dag nadien hebben we onze spullen en paarden gepakt en zijn verhuisd.

Ondertussen was het augustus, de nieuwe stal lag dichtbij het bos, Zahires revalidatie was klaar, dus we deden wat korte buitenritjes. Helemaal ingepakt want het was niet te doen met de vliegen. Zahire vond het geweldig!

Afbeelding

Sinds de verhuizing was ze ook erg gekalmeerd. Het vertrouwen tussen ons groeide terug.

Afbeelding

In september gingen we eens naar het strand. We waren vorig jaar een paar keer gegaan, wat bijna altijd op een fiasco uitdraaide, maar deze keer ging het geweldig. Wat genoot Zahire ervan en wat was ik trots op haar :D.

Afbeelding


Mijn dieet begon vruchten af te werpen. Hier woog ik 68. Ondertussen 65,5. Reeds 13kg kwijt en nog een halve te gaan!

Afbeelding

Mijn lieve vriend maakte mooie foto's van ons.
PS: heb mijn cap altijd op, hier letterlijk 1 minuut afgenomen voor foto's uitsluitend in stilstand.

Afbeelding

Ondertussen vond ik een nieuwe lesgeefster die eindelijk het probleem in mijn houding vond. Iedereen werkte uitsluitend op mijn rug want ik leunde veel te ver voorover. Dit bleek echter uit spanning in mijn bovenbenen te komen. Daar zijn we nu op aan het werken en we zijn er nog niet, maar er zit wel veel verbetering in.
Zahire is nu zelfs bloedfanatiek in galop en doet niets liever dan galopperen terwijl ze er vroeger een hekel aan had. Ik heb haar dus blijkbaar 4 jaar zo dwarsgezeten dat ze galop niet graag meer deed. En niemand heeft het opgemerkt. Arm paard :'(.

Afbeelding

Afbeelding

Ik hoop dat we volgend jaar op dit elan kunnen verdergaan en onszelf beter gaan ontwikkelen. Ik hoop op een jaar met minder ziekte en veel plezier.

Afbeelding

Bedankt lieve Zahire dat je al 4 jaar mijn trouwe partner bent! Mijn geweldige topper <3


Mirthe94

Berichten: 106
Geregistreerd: 23-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-18 19:21

Wat een bewogen jaar zeg! Gelukkig is alles goedgekomen..
En wat ben je veel afgevallen, super! :D

Cathan<3

Noukie
Berichten: 10447
Geregistreerd: 27-12-01

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-18 19:39

Nogal een bewogen jaar zeg! Maar wat heb je sterke keuzes gemaakt en knap dat je zo goed op gewicht bent gekomen.
Hopelijk volgend jaar meer gezondheid en nog meer genieten met elkaar!

Muronia

Berichten: 17164
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-18 19:46

Sjonge wat een jaar hebben jullie gehad zeg. Maar jullie hebben beide flink geknokt. Ik vind Zahire een prachtig paard en hoe je het karakter omschrijft herken ik er veel van mijn paard in, wat grappig! Ik wens jullie een wat makkelijker 2019 met hopelijk veel mooie momenten.

https://www.facebook.com/Stal-Muronia-110051990786770/
Veronia (v. Macho Polo) - Elonia (v. Ecksteins Eminenz) - Florentino (v. Florencio) - Wainonia (v. Oliver) - Elmira (v. Krimh)

Narcissa
Berichten: 2754
Geregistreerd: 29-03-15

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-18 18:07

Mirthe94: bedankt :D. Als hele moeilijke eter die bijna niks lust, niet gemakkelijk, maar het is gelukt en ik voel me veel beter zonder die onnodige kilo's :)

Noukie: bedankt, ik hoop het ook!

Murosch: af en toe is het wel lastig, vooral dat bijna onverdoofbaar zijn heeft haar een slechte reputatie bezorgd in kliniek nummer 2 al. Tijdens een eierstoktumorverwijdering 3 jaar terug hadden ze eveneens het probleem dat mevrouwtje niet reageert op een dosis waarbij een gemiddeld Trekpaard stoned wordt. En daarna tijdens het opbouwen in beweging vond ze het nodig mij bijna een hartaanval te bezorgen door eventjes over een hek van 1m50 te springen :'). Tot zover rustig opbouwen... Het is een wonder dat het gerevalideerd is geraakt met alles dat ze heeft uitgevreten. Ik hoop voor haar én dierenartsen dat ze het volgende jaar zonder ongelukken doorkomt haha, al is die kans groter nu omdat ze in een kleine kudde staat. Dat geeft haar meer rust. In een grote kudde zoekt ze continu ruzie, zo is dat griffelbeen ook gebroken (overgetrapt)

NienkeK

Berichten: 59
Geregistreerd: 26-07-17
Woonplaats: Drenthe

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 21:24

Pfoe heftig jaar gehad zeg! Wat onwijs knap hoe jullie hebben doorgezet en nu weer samen kunnen genieten :D en je houding, wat knap dat je in zo'n korte tijd zo vooruit bent gegaan _/-\o_

neile

Berichten: 1831
Geregistreerd: 09-01-10

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-18 20:39

Wat leuk om jullie hier weer tegen te komen. Ik zat nog op het Belgische bokt.
Dat gaat blijkbaar erg goed zeg. Ik hoop dat het komende jaar gespaard blijft van te zware dierenartskosten, gewoon ook omdat al die zorgen ook al niet goed zijn voor je gemoedsrust.
En waw, op korte tijd veel afgevallen zeg! Petje af. Welk dieet volg je?

Yeguada La Musa
Seni Diosa - Seni Rapida x Seni Indio
Solea WH - Hada WH x Catavino LG

Narcissa
Berichten: 2754
Geregistreerd: 29-03-15

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-18 11:39

Bedankt Nienke :D Ik ben heel blij dat we deze instructrice hebben gevonden, die het echte probleemgebied vond. We zijn er nog niet, maar we zijn wel goed op weg nu.

Neile, leuk van jou wat te horen :D Is lang geleden! Hoe gaat het daar bij jou?
Ik hoop het ook! Gelukkig hebben we met onze huidige stal kunnen afspreken dat de paarden op de wei aan huis blijven met hun tweetjes (Zahire en die van mijn vriend), vooral omdat ik moeite heb met de afstand naar de grootste wei. Maar sinds ze met 2 staan is er echt veel meer rust gekomen, bij beide paarden.
Ik volg niet echt een specifiek dieet. Was vroeger een snoeperd en frisdrankjunk, dus ben vooral daarop gaan werken. 1/2x per week een koekje of beetje chips en maximaal 1 glas frisdrank per dag (vooral om pillen te slikken, ik kan dat niet met water). Ben nooit zo van het ontbijt geweest dus dat sla ik over, 's middags wat yoghurt en 's avonds een goede avondmaaltijd. En heel veel lange, vermoeiende buitenritten om wat te verbranden (dat vond mijn vriend erg leuk :D)

JoSav

Berichten: 4228
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Verweggistan

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-18 21:44

Wat heftig dat jullie allebei zo in de lappenmand zaten. Maar wat ben je zo te zien ondanks alles goed bezig! En ook al zoveel kilo’s kwijt, knap hoor. Hopelijk in het nieuwe jaar alleen maar genieten met je mooie merrie.

Ntlie_

Berichten: 12449
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: Zeeland

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-18 10:21

Ondanks alle tegenslagen, toch een mooi overzicht van 2018. Zahire is echt een leuk paard.
Hopelijk wordt 2019 een mooi en gezond jaar voor jullie allebei! :)

Narcissa
Berichten: 2754
Geregistreerd: 29-03-15

Re: Het vierde jaar samen met Zahire

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-18 16:05

Bedankt beiden! Ik hoop ook op een iets gezonder 2019. Vorige week 3x DA kunnen bellen wegens koliek bij mijn vriend zijn Hafje (haar beste maatje) :(. Armerd. Gelukkig is hij weer beter.

Zahire is echt een topper <3 . Hoezeer ze rekening houdt met mijn lichamelijke gesteldheid is onbeschrijflijk. Ik heb al veel paarden in handen gehad, maar nog nooit eentje gekend als haar. Puur goud dat dier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker